2020-04-14 14:22Pressmeddelande

Steg i rätt riktning - men mycket mer behövs

Regeringen och dess samarbetspartier, Centerpartiet och Liberalerna, presenterade idag ett nytt stödpaket till näringslivet. 

- Visita har i dialogen med januaripartierna drivit på för att korttidspermitteringarna ska täcka hela lönekostnaden. Dagens besked om att staten ska täcka upp till drygt 70 procent är således ett steg på vägen, men mycket mer krävs, säger Jonas Siljhammar, VD på Visita. 

- Dessutom behöver det omedelbart införas en möjlighet för företag att få kompensation för fasta kostnader i samband med stora intäktsbortfall. Dröjer detta kommer vi se massuppsägningar och än fler konkurser. 

Utöver ett ytterligare utökat system för korttidspermitteringar och kompensation för fasta kostnader driver Visita även att arbetsgivaravgifterna slopas tillfälligt och att regeringens lanserade stödpaket kring hyresreduceringar börjar nyttjas direkt.Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar cirka 5 400 medlemsföretag med över 7 800 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Relaterade nyheter