2023-02-23 14:00Persbericht

Nieuwe en gelimiteerde speciale versie: Leica D-Lux 7 007 Edition

gelimiteerde speciale versie Leica D-Lux 7 007 Edition

Transcontinenta Bv, introduceert de unieke Leica D-Lux 7 007 Edition. De presentatie van deze elegante, gelimiteerde speciale editie van Leica's high-end compactcamera gaat gepaard met een fototentoonstelling uit 60 jaar James Bond-films.
 
Sinds 's werelds beroemdste geheim agent zijn debuut op het scherm maakte in Dr. No (1962), speelt fotografie een centrale rol in het James Bond-universum. Filmproducent Michael G. Wilson, die een fervent fotograaf en gepassioneerd verzamelaar is, heeft het fotoarchief van EON opengesteld voor een tentoonstelling van legendarische Bond-foto's. De tentoonstelling 'Photographs from the James Bond Archive' is te zien in Leica Gallery London tot 21 maart 2023.

Verfijnd, discreet en altijd klaar voor actie: De klassieke James Bond-waarden beschrijven ook perfect de Leica D-Lux 7. De gelimiteerde speciale editie biedt een bijzonder elegant design en wordt geleverd met een reeks exclusieve accessoires.

In de openingsscène van Dr. No zien we de hoofdpersoon in Le Cercle Casino in de Londense Les Ambassadeurs Club, zittend aan een Baccarat-tafel. Bond heeft net zijn winnende hand gespeeld als zijn tegenstander, Miss Sylvia Trench, hem vragend aanspreekt met "Mister...?". Sindsdien is zijn antwoord synoniem geworden met de franchise, inclusief de recentste film, No Time to Die (2021): "Bond, James Bond."

Dezelfde sfeer van tijdloze verfijning kenmerkt de Leica D-Lux 7 007 Edition. De camerabekleding is gemaakt van een hoogwaardig materiaal met ruitvormige structuur dat zijn weerga niet kent op een D-Lux 7. Het subtiele ruitvormige patroon wordt herhaald op de handgreep, die samen met de polsband zorgt voor een optimale hantering van de camera. De bovenplaat is versierd met het beroemde 007-logo; de set bevat ook een automatische lensdop met het klassieke 'gun barrel'-ontwerp, beroemd door de openingssequentie van James Bond-films. Een ander onderscheidend element van deze speciale set is de lederen houder in de stijl van een holster, waarmee de camera comfortabel vervoerd kan worden en toch altijd klaar is voor actie.

Met zijn grote beeldsensor en lichtsterke Leica DC Vario-Summilux 10.9-34 f/1.7-2.8 ASPH. (24-75mm t.o.v. full0-frame) combineert de Leica D-Lux 7 een uitstekende beeldkwaliteit met compacte afmetingen.

Prijs en beschikbaarheid

Ter ere van de James Bond film franchise die begon met de release van Dr. No in 1962, is de speciale editie beperkt tot precies 1.962 stuks. De set wordt geleverd in een speciaal ontworpen presentatiedoos en zal vanaf eind februari 2023 in Nederland verkrijgbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse. De adviesprijs bedraagt € 1.990 EUR inclusief btw.

Leica Camera – een Partner voor de fotografie

Leica Camera AG is een internationale, premium fabrikant van camera's en (sport)optiek. De legendarische reputatie van het merk Leica is gebaseerd op een lange traditie van uitstekende kwaliteit, Duits vakmanschap en Duits industrieel design, gecombineerd met innovatieve technologieën. Een integraal onderdeel van Leica is de verscheidenheid aan activiteiten die het bedrijf onderneemt ter bevordering van de fotografie. Naast de Leica Galleries en Leica Akademies verspreid over de hele wereld, zijn er de Leica Hall of Fame Award en in het bijzonder de Leica Oskar Barnack Award (LOBA), die wordt beschouwd als een van de meest innovatieve sponsorprijzen die vandaag de dag bestaan. Verder heeft Leica Camera AG, met haar hoofdkantoor in Wetzlar, Duitsland en een tweede productielocatie in Vila Nova de Famalicão, Portugal, een wereldwijd netwerk van eigen nationale organisaties en Leica Retail Stores.

Over EON Productions

EON Productions Limited en Danjaq LLC zijn volledig eigendom van en worden gecontroleerd door de familie Broccoli/Wilson. Danjaq is het Amerikaanse bedrijf dat samen met Metro Goldwyn Mayer Studios de auteursrechten van de bestaande James Bond-films bezit en het recht heeft om toekomstige James Bond-films te produceren. EON Productions, een dochteronderneming van Danjaq, is de Britse productiemaatschappij die sinds 1962 de James Bond-films maakt en samen met Danjaq alle wereldwijde merchandising controleert. Ga voor meer informatie naar 007.com en 007Store.com.

© 007 en aanverwante James Bond-aanduidingen © 1962-2023 Danjaq en MGM. 007 en aanverwante James Bond Handelsmerken zijn handelsmerken van Danjaq. Alle rechten voorbehouden.


Onderwerpen: Photo

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen