2022-10-20 18:00Persbericht

Leica SL2-S Reporter voor grenzeloze foto- en videojournalistiek

Leica SL2-S Reporter

Transcontinenta BV, distributeur van Leica in Nederland, introduceert met de Leica SL2-S Reporter een nieuw lid van de 'Reporter Design Serie', een eerbetoon aan foto- en videojournalistiek.

Dit robuuste design, waar al een Leica M10-P, Leica Q2 en een Leica Q2 Monochrom beschikbaar van zijn, voldoet aan de hoge eisen van de verschillende omstandigheden waarin professionele foto- en videografen opereren. Door zijn onopvallende uiterlijk is het met dit betrouwbare precisie gereedschap voor foto- en videografie mogelijk om deel te worden van de actie zonder aandacht te trekken. De intuïtieve bediening zorgt ervoor dat er volledig op het moment gefocust kan worden. 

De Leica SL2-S Reporter herdefinieert de grenzen van veelzijdigeheid met zijn robuuste, volledig metalen behuizing, de bijzonder krasbestendige lak in donkergroen en een coating van aramidevezels. Hierdoor kan de camera met gemak tegen hoge temperaturen, schokken, stof en spatwater en biedt hij natuur- en outdoorfotografen, net als fotojournalisten, eindeloze mogelijkheden. De resistente synthetische aramide vezel wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de productie van beschermende uitrusting. Met zijn kenmerkende patroon van dicht met elkaar verweven vezels zorgt het speciale pantser niet alleen voor een buitengewoon uiterlijk, maar ook voor een stevige grip. Dit geeft nog meer veiligheid en stabiliteit bij het fotograferen en filmen. Wat betreft de technische kenmerken komt deze Reporter editie volledig overeen met de reguliere Leica SL2-S camera. 

Prijs en beschikbaarheid

De Leica SL2-S Reporter zal vanaf 3 november exclusief verkrijgbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse voor een adviesverkoopprijs van € 5.290,00 inclusief btw.   

Leica Camera - Een partner voor fotografie

Leica Camera AG is een internationale, premium fabrikant van camera's en (sport)optiek. De legendarische reputatie van het merk Leica is gebaseerd op een lange traditie van uitstekende kwaliteit, Duits vakmanschap en Duits industrieel design, gecombineerd met innovatieve technologieën. Een integraal onderdeel van Leica is de verscheidenheid aan activiteiten die het bedrijf onderneemt ter bevordering van de fotografie. Naast de Leica Galleries en Leica Akademies verspreid over de hele wereld, zijn er de Leica Hall of Fame Award en in het bijzonder de Leica Oskar Barnack Award (LOBA), die wordt beschouwd als een van de meest innovatieve sponsorprijzen die vandaag de dag bestaan. Verder heeft Leica Camera AG, met haar hoofdkantoor in Wetzlar, Duitsland en een tweede productielocatie in Vila Nova de Famalicão, Portugal, een wereldwijd netwerk van eigen nationale organisaties en Leica Retail Stores.


Onderwerpen: Photo Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen