2022-11-15 14:00Persbericht

Nieuwe en exclusieve Leica Q2 “Ghost” door Hodinkee

Leica Q2 Ghost door Hodinkee

In 2019 heeft Leica Camera AG het speciale model Leica M10-P "Ghost” ontworpen, samen met Hodinkee, een van de meest toonaangevende platforms op het gebied van horloges. De succesvolle samenwerking van toen wordt nu voortgezet met een speciale editie in twee varianten van de Leica Q2: de Leica Q2 "Ghost" by Hodinkee en de Leica Q2 "Ghost" Set by Hodinkee.

Het tijdloze ontwerp van de Leica Q2 "Ghost" van Hodinkee is een eerbetoon aan een iconisch duikhorloge dat onder kenners bekend staat als "Ghost Bezel". Geïnspireerd door het legendarische klassieke horloge met zijn zeer zeldzame grijze bezel (ring rond de wijzerplaat), hebben de Leica-ontwerpers, samen met Hodinkee, de elegante en discrete kleurstelling van het speciale Leica Q2 model gecreëerd.

De stijlvolle grijze lederen bekleding van fijn rundleer met een natuurlijke textuur, is voorzien van een speciale coating om de Leica Q2 "Ghost" by Hodinkee op betrouwbare manier te beschermen tegen weersinvloeden. De bovenkant en het objectief zijn in onopvallend lichtgrijs gelakt en het rode Leica logo is bewust weggelaten. De speciale editie omvat een draagriem rondgeweven van grijs garen met een stabiele sleutelhangerband. Technisch gezien is de Leica Q2 "Ghost" van Hodinkee trouwens identiek aan het “standaard” model Leica Q2.

Als tweede variant presenteert Hodinkee de Leica Q2 "Ghost" Set van Hodinkee. De wereldwijd tot slechts 150 sets beperkte oplage is versierd met een opdruk van Leica op de bovenplaat. Bovendien getuigen twee gravures in het display glas van het exclusieve karakter: zij tonen het speciale serienummer tussen 001/150 en 150/150 en de naam van de set. De Leica Q2 "Ghost" Set van Hodinkee bevat ook een zilveren duimsteun, een grijze draagriem en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica Q2 "Ghost" van Hodinkee is vanaf 8 december 2022 verkrijgbaar bij de Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse. De verkoopprijs zal € 5.950,00 inclusief btw bedragen. De Leica Q2 "Ghost" Set by HODINKEE zal exclusief en beperkt verkrijgbaar zijn op de Hodinkee website vanaf 15 november 2022.

Leica Camera – een Partner voor de fotografie

Leica Camera AG is een internationale, premium fabrikant van camera's en (sport)optiek. De legendarische reputatie van het merk Leica is gebaseerd op een lange traditie van uitstekende kwaliteit, Duits vakmanschap en Duits industrieel design, gecombineerd met innovatieve technologieën. Een integraal onderdeel van Leica is de verscheidenheid aan activiteiten die het bedrijf onderneemt ter bevordering van de fotografie. Naast de Leica Galleries en Leica Akademies verspreid over de hele wereld, zijn er de Leica Hall of Fame Award en in het bijzonder de Leica Oskar Barnack Award (LOBA), die wordt beschouwd als een van de meest innovatieve sponsorprijzen die vandaag de dag bestaan. Verder heeft Leica Camera AG, met haar hoofdkantoor in Wetzlar, Duitsland en een tweede productielocatie in Vila Nova de Famalicão, Portugal, een wereldwijd netwerk van eigen nationale organisaties en Leica Retail Stores.

Over Hodinkee 

Hodinkee bouwt aan een betere wereld om horloges. Opgericht in 2008 door Benjamin Clymer als horloge blog, is Hodinkee nu een multi-channel online-bestemming voor horloge liefhebbers, inclusief: print, digitaal, video content, een e-commerce platform, als een geautoriseerde retailer van meer dan 40+ merken in elke stijl en prijsklasse, samen met een breed assortiment van tweedehands en vintage horloges, net als best-in-class diensten zoals Hodinkee Insurance. Met zijn jarenlange ervaring en expertise brengt Hodinkee elk aspect van de horlogewereld tot leven met kleurrijke journalistiek, nauwgezette engineering van Limited Edition uurwerken en het samenstellen van het meest uitgebreide assortiment horlogemerken en accessoires voor de verkoop. Als een echte bestemming voor alles wat met horloges verband houdt, heeft Hodinkee een toegewijde gemeenschap opgebouwd, waardoor het merk op de voorgrond is getreden. Het hoofdkantoor is gevestigd in NYC. Bezoek voor meer informatie www.hodinkee.com


Onderwerpen: Photo

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen