2018-10-22 18:30Pressmeddelande

NyföretagarCentrum och Almi utser Årets Mentor i Östergötlands län. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Lisbeth Sager har utsetts till Årets Mentor Nya Företag och Gert Kindgren, Årets Mentor Utveckla Företag i Östergötlands län. Priset mottogs vid en ceremoni på Linköpings Konsert & Kongress, prisutdelare var landshövding Carl-Fredrik Graf. – Hon kan få mig att ”knyta ihop säcken” när mina tankar spretar åt olika håll, säger Ida Johansson, en av Lisbeths två adepter som nominerat henne. - Lisbeth har gett mig trygghet och självförtroende i mina val och beslut, säger adepten Emma Filipsson. – Han har på ett föredömligt och vänligt sätt hjälpt mig att våga ta steget att satsa mot mina mål att få företaget att växa, säger Gert Kindgrens adept Robert Jansz.

"Hon är en utmärkt mentor som lockar fram det bästa i sin adept."

Årets mentor Nya Företag Lisbeth Sager har lång erfarenhet som kommunchef i Motala och Karlskrona, socialchef i Hallsberg, universitetslektor i Örebro mm. Idag är hon pensionerad men har verksamhet i gång som glaskonstnär och designer likväl som borgerlig vigselförrättare. Hon har under lång tid engagerat sig i kvinnligt företagande.

 - Hon är fantastiskt engagerad som varit ett enormt stöd i processen att starta upp företaget, säger Emma Filipsson, som driver Dream Designs i Motala, ett butik med försäljningar av brudklänningar, balklänningar och tillbehör. Hon erbjuder även sömnadstjänster. En viktig del som utvecklats i konceptet är den fasta avdelning av secondhandklänningar, för att locka en bredare publik samtidigt som man bidrar till ett hållbarare samhälle. Generöst bidrar hon med sina kunskaper och nätverk, oräkneliga är de tillfällen hon poppat upp i butiken för att kolla läget eller lämna lite nyttig information. Hon har gett mig trygghet och självförtroende att våga göra den här resan!

Ida Johansson startade 2017 Movement INSPO där hon erbjuder dans- och träningskurser för barn och vuxna men också holistisk och funktionell träning. – Lisbeth har gett mig verktygen för att jag skall kunna utnyttja den naturliga ledaren som finns i mig, säger Ida. Hennes lugn, otroligt breda erfarenhet i arbetslivet och engagemang för företagsamhet har gjort att jag kände trygghet inför mitt kommande företagande. Hon får mig att knyta ihop säcken när mina tankar spretar, och att se hindren på vägen som spännande utmaningar. Kommer alltid bära med mig hennes kloka ord!

"Denna tillväxtsresa hade jag inte lyckats eller vågat göra utan mentorn vid min sida."

Årets mentor Utveckla Företag  Gert Kindgren är managementkonsult med hållbara affärer som specialitet. - Gert har med stort engagemang delat med sig av sin kompetens och erfarenheter. Han har hjälpt mig med de olika utmaningar jag mötts av som företagare inom flera områden. Tack vare Gert har jag vuxit som företagare och uppnått flera mål och gjort en enorm tillväxtresa på kort tid, säger adepten Robert Jansz som driver företaget Webking AB, en webbyrå med bas i Linköping.

– När jag har känt mig vilsen över vilka steg eller beslut jag bör ta, har han gett mig nödvändiga teoretiska kunskaper, samt stöttat mig med tydliga delmål som bör uppnås för att få tillväxt i företaget, säger Robert Jansz.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag 2018 i Sverige sker den 9 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande företagare. NyföretagarCentrums program riktar sig till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 550 - 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet. Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 6 000 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Kristin Ericsson, NyföretagarCentrum Västra Östergötland, mobil 070-339 15 57

Lisbeth Sager, Årets Mentor Nya Företag, mobil 072-2322021

Pernilla Asmundsson, Almi Östergötland, mobil 076-866 91 90

Gert Kindgren, Årets Mentor Utveckla Företag, mobil 070-566 56 55

 

 

 

 


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2017 fick mer än 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Therese Käck
Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag
Therese Käck

Relaterade nyheter