2017-10-04 15:30Pressmeddelande

Årets Mentor i Västra Götalands län utsedd! Mentorskap kan avgöra ett lyckat företagande!

null

Cindy Liedberg har utsetts till årets mentor i Västra Götaland i kategorin Nya företag. Till årets mentor i kategorin tillväxtföretag har utsetts Håkan Johansson. De båda utsågs vid en ceremoni under onsdagen och prisutdelare var Nina Gillbo, rådgivningsansvarig hos Almi Väst. – Det är så värdefullt att i alla situationer mötas som företagare, säger Cindy Liedbergs adept Anna Cardell. – Det har klickat bra mellan oss, säger Håkan Johanssons adept Bernt-Ola Fredriksson."Att all

Cindy Liedberg har utsetts till årets mentor i Västra Götaland i kategorin Nya företag. Till årets mentor i kategorin tillväxtföretag har utsetts Håkan Johansson. De båda utsågs vid en ceremoni under onsdagen och prisutdelare var Nina Gillbo, rådgivningsansvarig hos Almi Väst. – Det är så värdefullt att i alla situationer mötas som företagare, säger Cindy Liedbergs adept Anna Cardell. – Det har klickat bra mellan oss, säger Håkan Johanssons adept Bernt-Ola Fredriksson.

"Att alltid ha någon att ringa"

Årets mentor i kategorin nya företag är Cindy Liedberg, som verkar på Ulvstorps säteri och har också en butik i Vara. – Hon gett mig en djupare kunskap i företagande och strategiskt tänkande och lärt mig att bli mer strukturerad och tänka affärsmässigt, säger adepten Anna Cardell, som driver företaget Funka Mera i Lidköping. Företaget erbjuder funktionella hjälpmedel och leksaker för alla med eller utan funktionsvariationer främst via e-handel men också via återförsäljare. Målgrupp är inte minst barn med stress- och ångestproblem. - Det är så värdefullt i alla situationer mötas som företagare och att alltid ha någon att ringa, säger adepten.

"Jag har fått en större helhetssyn på företagandet"

Årets mentor i kategorin tillväxtföretag är Håkan Johansson. Han är VD i Skövdeföretaget EkonomiVis, som vänder sig till mindre och medelstora företag med utbildningar, konsulting och styrelsefrågor. - Det har klickat bra mellan oss. Min mentor är mycket engagerad och vill sätta sig in i företaget. Han har hjälpt mig att plocka bra bitar från olika branscher, säger adepten Bernt-Ola Fredriksson, som driver företaget Haggårdens Entreprenad i Mariestad, som verkar inom entreprenadbranschen och erbjuder schaktning, snöröjning och renhållning till främst byggföretag, kommuner och bostadsrättsföreningar. Företaget har 15 anställda och en omsättning på runt 18 miljoner kronor. – Det är rätt tunga frågor som jag behövt hjälp med att ta mig igenom. Jag har nu fått en större helhetssyn på företagandet, säger han.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 10 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:

Kerstin Wångstedt, NyföretagarCentrum Lidköping, mobil 070 586 85 63

Cindy Liedberg, Årets mentor nya företag, mobil 073 332 36 96

Nina Gillbo, rådgivningsansvarig Almi Väst, mobil 070 625 12 04

Håkan Johansson, Årets mentor tillväxtföretag, mobil 072 226 96 61

NyföretagarCentrum Sverige
Ferkens Gränd 3, 111 30 Stockholm | tel 08-14 44 00
www
.nyforetagarcentrum.se | e-post mail@nyforetagarcentrum.se | fb: www.facebook.com/nyforetagarcentrum

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Om NyföretagarCentrum Sverige

NyföretagarCentrum är Sveriges ledande kraft för nyföretagande. Verksamheten finns i mer än 200 kommuner. 2016 fick nära 16 000 personer kostnadsfri, konfidentiell och affärsmässig rådgivning. Över 7 000 företag startades. Efter tre år är 81 procent av företagen aktiva; under en procent har gått i konkurs. Detta gör verksamheten unikt framgångsrik. Verksamheten är i huvudsak näringslivsfinansierad. Bakom NyföretagarCentrum står Stiftelsen Svenska Jobs and Society.


Kontaktpersoner

Harry Goldman
VD
Harry Goldman