2023-12-13 09:07Pressmeddelande

VIVA Cruises firar 5 år av framgångar inom flodkryssningar

VIVA Cruises 5 years anniversary

VIVA Cruises firar 5 år av framgångar inom flodkryssningar

Framgångssagan för flodkryssningsspecialisten VIVA Cruises började för exakt fem år sedan.

Företaget firade detta genom att bjuda in sina viktigaste nationella och internationella partners på en jubileumsresa den 24-26 november för att se tillbaka på en imponerande utveckling av företaget.

Hur det började

"Det började med en idé och en dröm", minns Arno Reitsma, VD för VIVA Cruises. År 2017 bestämde sig Arno Reitsma, VD för VIVA Cruises, för att etablera sitt eget varumärke under sitt schweiziska rederi, Scylla AG.

Konceptet och affärsplanen utarbetades snabbt och han hittade också reseexperten Andrea Kruse, nu COO för VIVA Cruises, som var vad han kallade "den rätta personen för jobbet". 

Allt som saknades var ett passande namn och efter många idéer och kombinationer föddes till slut "VIVA Cruises".

Den 3 november 2018 var det dags för Savor, det första flodkryssningsfartyget att segla exklusivt för VIVA Cruises på Donau. Bara två år senare stod det klart att det var dags att skaffa ett eget fartyg.

Swiss Tiara renoverades och moderniserades, och döptes om till VIVA TIARA. Detta fartyg utgör nu grunden för VIVA Cruises egen flotta, och för många är fartyget fortfarande favoritmedlemmen i flottfamiljen.

Förändring

Kort efter att VIVA TIARA beställdes bromsade dock Covid-19 pandemin tillväxten med en global nedstängning för det ambitiösa teamet.

Företaget hittade dock snabbt en väg ut ur krisen och började sommaren 2020 att segla med gäster på korta kryssningar och temakryssningar på några av de lokala floderna.

VIVA Cruises fortsatte att växa och nästa milstolpe kom i mars 2022, då det första VIVA-fartyget, VIVA ONE, döptes i hemmahamnen i Düsseldorf. Året därpå, i april 2023, lanserades VIVA TWO och dess systerfartyg, VIVA ENJO, som kommer att vara redo att ta emot passagerare från och med hösten 2024.

Jubileumsresa med showprogram

För att uppmärksamma jubileet bjöd de två verkställande direktörerna Arno Reitsma (CEO) och Andrea Kruse (COO) in viktiga nationella och internationella affärspartners på en sprakandel flodkryssning tur. 

Resan, som tog gästerna från Düsseldorf till Andernach och tillbaka, pågick mellan den 24 och 26 november. 

Ombord bjöds gästerna på ett färgsprakande och festligt program med galamiddag, livemusik och varierad underhållning. Fokus för resan var naturligtvis företagets framgångshistoria och ett tack till alla partners. Utan deras förtroende och engagemang skulle detta inte ha varit möjligt och företaget skulle inte ha varit där det är idag.

Detta framgick tydligt av de många känslosamma tacktalen från gästerna, inklusive många partners som har varit med företaget från allra första början. 

Shiri Gordon är gudmor till VIVA TWO och VD för den Tel-Aviv-baserade Gordon Travel Group. Hon har följt VIVA Cruises företagshistoria sedan starten. "Det är som att se en god vän växa upp, som nu har hittat sin egen identitet", säger hon och betonar att det goda samarbetet med VIVA Cruises först och främst bygger på respekt och förståelse.

Carolin Ecker, COO på e-hoi, en av de största internationella kryssningsbokningsportalerna, beskriver också samarbetet som ett "pålitligt och innovativt partnerskap".

Robin Müller från Seereisedienst och Enrique Martin, som representerar VIVA Cruises på den brittiska marknaden med PR-byrån Four Agency Worldwide, berömmer också samarbetet och illustrerar än en gång den stora betydelsen av företagets nationella och internationella partnerskap.

Lothar Hörnig berättar att VIVA Cruises lever upp till mottot: "koppla av, njut, upptäck". Presidenten för Prinzengarde Blau-Weiss i staden Düsseldorf är särskilt förtjust i besättningsmedlemmarna, vars utmärkta service garanterar "absolut sinnesfrid ombord".

Som ett tecken på uppskattning och som tack för de många åren av lojalitet och partnerskap med staden Düsseldorf tilldelade han till och med VIVA Cruises ledning en 2014 Session Order i slutet av jubileumsfirandet.

Vad är nästa steg? 

"Min största önskan är att VIVA Cruises blir den ledande flodkryssningsoperatören i Europa inom de närmaste fem åren.

Vi har potentialen att göra det", säger VD Arno Reitsma. Och framgångarna hittills bekräftar hans ord, för under de senaste fem åren har VIVA Cruises utvecklats till en av de mest populära och innovativa arrangörerna av flodkryssningar i Europa.

Ett storskaligt koncept med utmärkt service och den moderna livsstilen och atmosfären ombord, liksom en stabil prisstruktur och en internationell gästmix bidrar till denna framgång. Flottan omfattar nu sju flodkryssningsfartyg. Dessutom kommer de att lansera ytterligare två fartyg under de kommande åren, vilket ytterligare utökar deras utbud av rutter.

"Vi lyssnar på vad våra kunder vill ha och implementerar det i våra produkter", förklarar COO Andrea Kruse. Fem år efter grundandet är det tydligt för henne och hennes team: VIVA Cruises är mer än bara en flodkryssningsarrangör, det är en gemenskap av människor som delar en passion för att resa, upptäcka och njuta.

VIVA-INKLBILDMARKE-002-1024x501.jpg

Om VIVA Cruises:

Flodkryssningsarrangören VIVA Cruises reser till Europas vackraste destinationer med kryssningar på Rhen, Donau, Main, Mosel, Seine, Rhône och Östersjökusten med sin moderna flotta. Företaget, med hemmahamn och huvudkontor i Düsseldorf, grundades 2018 och kommer att fira sitt femårsjubileum 2023

Ombord njuter gästerna av en avslappnad livsstil, en underbar atmosfär och den internationella publiken hjälper till att skapa en stämning av oförglömliga semesterögonblick, trogen företagets motto "Enjoy the Moment". Med VIVA All-Inclusive-erbjudandet kan gästerna också njuta av en varierad frukostbuffé, gourmetmeny till lunch och middag, samt högkvalitativa drycker och en välfylld minibar i hytterna. 

För mer information, besök https://www.viva-cruises.com/


Om United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.


Kontaktpersoner

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen

Relaterade länkar