2023-03-13 08:07Pressemeddelelse

Rejsenyheder fra United Spirit Nordic

2023 er startet, og vi vil ud og rejse.

Her hos United Spirit Nordic ser vi tydelige trends for året. Vi vil være tæt på naturen. Nu hvor coronaen er helt ovre, så vil vi ud i naturen, opleve naturens vidundere og have den helt tæt på. Autentiske rejseoplevelser kommer i højsædet. Vi kommer til at søge det enkle og autentiske, være udendørs og væk fra både teknologi og hverdagsstress.

Rejsende ser efter ture hvor de kan stresse ned, med fokus på helse og wellness. Vi kan se at de kendte rejsemål kommer tilbage, men nu udforskes både de mindre kendte og nye sider af destinationerne.

Nu hvor vi endelig kan rejse igen uden restriktioner i verden, så vil vi ud og have eventyr. Vi drømmer os bort til fjerne og fremmede himmelstrøg. Den lange eventyrlige rejse som varer mere end en uge er tilbage igen, og vi vil gerne maksimere rejseeventyret og inkludere oplevelser i flere lande. 

Her kan I læse lidt om det seneste nye fra vores kunder, og få inspiration til en god historie. Har du brug for mere information om en specifik destination, kunne du tænke dig at få mere inspiration til rejseartikler, eller har du en god kollega der kunne få glæde af nyhedsbrevet her? Så kontakt Lotte, og hun kan hjælpe dig.

St. Martin Roadshow

Først og fremmest vil vi gøre lidt reklame for vores roadshow med delegationen fra caribiske Saint Martin. Vi er så heldige at få besøg fra Saint Martin Tourist Board, og de kommer til at turnere Skandinavien med os, og fortælle om de forskellige events der bliver afholdt på øen i 2023.

I Danmark holder vi en reception med lidt at drikke og spændende foredrag om øen i forbindelse med Ferie for Alle i Herning, d 24. februar. Der er begrænsede pladser, så venligst send en mail og meld din deltagelse på stmartin@unitedspiritnordic.com.  

Følg vores St. Martin Presserum for at se billeder og læse historier fra St Martin.

Sint Maarten: Heineken Regatta

Men også på Sint Maarten, den hollandske del af den lille ø kommer der til at være gang i den i år. Allerede d. 2. - 5. marts går det løs med Heineken Regatta, den største regatta i Caribien, og nok det største varm-vands regatta i verden.

Med et motto som "Serious Fun!" og mere end 20.000 årligt besøgende, er der ikke noget at sige til at dette event er anerkendt i hele verden. 

Sejlentusiaster fra hele verden samles og konkurrerer i forskellige discipliner, for eksempel en tur rundt om øen. Mere end 37 nationer er repræsenteret, og der er både familievenlige konkurrencer, junior-kategorier, og professionelle sejlende. 

Udsigten fra øen under denne festival bliver spændingsfyldt, og det går stærkt! Det er en nødvendighed for sejlentusiaster, og et smukt syn for alle, store som små.  Vi har også et presserum for Sint Maarten.

Gasparilla Season i Tampa Bay

USA’s tredjestørste parade skød Gasparilla sæsonen i gang i Tampa Bay d 28. januar 2023. Den berygtede pirat, José Gaspar, invaderer hvert år Tampa Bay og dermed er de to måneders sjov og ballade sat i gang til Gasparilla sæsonen. Sådan er det sket i over hundrede år.

Traditionen er skabt for at fejre ”buccaneer” piraterne, som i 1600-tallet valgte at leve ’et kort liv fyldt med rigdomme’ i stedet for ’et langt liv fyldt med lidelse og fattigdom’, som et slags modsvar, til den Nye Verden og den undertrykkelse der fulgte med.

Disse pirater etablerede små ”piratheller” i Tampa Bay, og bliver i nu fejret hvert år som en del af egnens forfædre og legender. 

I otte uger bliver festivaler, racerløb, musik, kunst, og film en del af hverdagen, i Tampa Bay, der sprudler med liv og glade dage. Her er en bare tre af de mange spændende begivenheder man kan opleve under Gasparilla season i Tampa Bay:

Gasparilla Distance Classic, 25.-26. februar

Gasparilla Arts Fest, 4. - 5. Marts

Gasparilla Film Fest, 23. Marts

Disse uger i Tampa Bay stifter man altså bekendtskab med en fascinerende historie om et fænomen og en levevej, der spredte sig til alle kontinenter sidenhen. Du kan se filmen her og lære mere om Buccaneer piraterne.

Mere end en tradition og en fejring af Tampa Bays historie, er det også bare en fantastisk mulighed for at holde verdens største piratfest - og hvilket barn (eller indre barn) elsker ikke det?

Marokko: Marrakech International Storytelling Festival

Ancestrale Stemmer” er temaet for dette års Marrakech International Storytelling Festival. Festivalkuratoren, og manden bag World Storytelling caféen i Marrakech, er den ikoniske engelskmand, John Row (til højre på billedet).

Det er ikke tilfældigt med årets tema. “Ancestrale Stemmer” har en helende klang og reflekterer et kæmpe behov for at mødes fysisk og dele historier, i denne post-pandemiske verden.

D. 12. - 19- Februar fyldes den røde by således med over 80 historiefortællere og poeter fra alle kontinenter, og og fortæller historier på flere sprog - blandt andre engelsk, darija og amazigh.

Festivalen er offentlig, med gratis adgang for alle, og fortællingerne bliver fremført over hele byen på cafeer, restauranter, museer og hoteller eller riads. Riads, kaldes de traditionelle huse eller paladser i medinaen (inden for bymuren) i Marokko, hvor den øvre middelklasse og de velhavende boede i sin tid.

Riads er som regel designet med en gårdhave midt i bygningen, med stærke mure med minimal vinduer ud ad til, for at blokere for varmen og larmen fra gaden.

I dag er størstedelen af riads i landet konverteret til hoteller eller B&Bs, og med den charmerende traditionelle stil, er det en elsket boform for både nationale og internationale turister, der ønsker en autentisk oplevelse.

Inklusivitet er i førersædet på årets festival, hvor alle gæster også opfordres til at tage lidt tøj med de vil donere til velgørenhed i Marrakech og omkringliggende landsbyer. Indsamling og omdeling faciliteres af den lokale fortæller, Zouhair Khaznaoui.

Suppekøkkenet på Henna Cafe der under pandemien kom op at køre for at stille det behov som manglen på turisme skabte, fungerer stadig og bliver promoveret gennem festivalen.

Festival arrangørerne går meget op i at skabe værdi for lokalsamfundet i Marrakech ved at afhjælpe sociale behov, og samtidig tilbyde gratis fortællinger til alle fra nær og fjern.

Saudi Tourism 

Når man taler om nye destinationer, så er det svært at komme uden om Saudi Arabien. Med den storslåede og anderledes natur, og de mange historiske og forhistoriske verdensarve der findes i landet, er det en destination for både kultur- og naturelskere.

Vidste du for eksempel at Guinness World Records i oktober måned erklærede Al Ahsa for verdens største uafhængige oase

I denne oase er der både koldt- og varmtvandskilder og historiske Moskéer med panoramaudsigt. Desuden er der masser af spændende udflugter man kan tage. Med 85.4 kvadratkilometer, byder Al Ahsa på masser af oplevelser.  

Prøv at hike i Al Qarah og vær sikker på at miste pusten over de spektakulære udsigter som du med garanti ikke har set magen til i før - både over den store oase og rundt i hulerne der formes under.

Al Ahsa var den første by i den persiske bugt til at blive erklæret en del af UNESCO's Creative Cities Network og blev desuden i 2018 erklæret UNESCO World Heritage Site og i 2019 erklæret den ‘Arabiske turismes hovedstad’.

Det siges at palmerne her giver nogle af verdens bedste dadler, så man må ikke forlade Al Ahsa uden at smage én.

Kulturelt set har Saudi Arabien mindst lige så meget at byde på. Sidste uge var det AlUla Tour, et berømt cykelløb der løb igennem det historiske område ved AlUla.

Allerede næste uge starter AlUla Arts Festival som byder på udstillinger med moderne kunst, kunstinstallationer i landskabet, vægmalerier, workshops, foredrag og meget mere.

Dette år står der Andy Warhol på plakaten, i en udstilling skabt gennem regionens første samarbejde med Andy Warhol Museum. Udstillingen finder sted på det award-vindende koncertsal Maraya


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic vil som repræsentationsbureau inspirere folk til at rejse. Gennem PR, salgsaktiviteter og markedsføring hjælper vi globale brands inden for bl.a. turisme, livsstil, luftfart og hoteller med at nå vort mål. Via proaktive metoder, baseret på flere års praktisk erfaring fremhæver vi kundernes fordele, styrker deres omdømme og øger forretningen. Den nordiske rejsebranche er vores speciale. Vi skaber forbindelserne mellem vores kunder og den nordiske rejseindustri, rejsemedier og influencere. Vores hovedkvarter ligger i København, Norden er vores hjem, og verden er vores legeplads.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen
Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen