2021-03-25 08:38Press release

Pharma Way genomför nyemission för att finansiera USA lansering

Lansering av Dot Shot wellness shot i USA april/maj 2021Lansering av Dot Shot wellness shot i USA april/maj 2021

Styrelsen i Pharma Way AB har tagit beslut om att genomföra en nyemission på 15 miljoner SEK för att finansiera lansering av Dot Shot produkter i USA och Europa genom e-handel. Första produkten är en hälsoshot baserad på unikt vattenlösligt curcumin från gurkmeja och flera produkter är på väg. Bolaget har under 2020 etablerat helägt dotterbolag i USA, Pharma Way North America LLC, samt gjort alla förberedelser för lansering av Dot Shot under maj månad 2021.

Pharma Way North America LLC

De första produkterna är redan på plats i USA och den första containern med Dot Shot levereras under april. Förberedelserna för att snabbt starta lanseringen är klart via vårt helägda dotterbolag Pharma Way North America LCC; amerikansk websida www.mydotshot.com. Lanseringen av Dot Shot kommer initialt att ske i Florida och Georgia som har ca 32 miljoner invånare.

Wellness shot marknaden i USA omsätter idag mer än 450 MUSD och ökar med 15–20 % per år. Detta gör att Dot Shot har stor potential pga. att den är väldokumenterad produkt. Dot Shot ger snabbt och upptill 39 ggr bättre upptag än traditionella gurkmeja produkter på marknaden. Ökat upptag ger bättre hälsoeffekt.

Gurkmeja är det främst säljande växtbaserade kosttillskottet i USA sedan 2013. Wellness shot säljs idag för ca 4 dollar styck vilket är dubbla priset mot i Europa. Vårt mål är att bli marknadsledande på wellness shot marknaden i USA vilket kommer bli företagets viktigaste marknad.

”Nyemissionen kommer att säkerställa en lansering på USA marknaden som snabbt kan bli företagets största marknad. Lyckad lansering på USA marknaden kommer öka bolagets värde i snabb takt. Vårt mål är att bli marknadsledande på våra marknader, bygga ett globalt varumärke och göra en börsintroduktion inom 2–5 år, säger Mårten Österlund, VD för bolaget Pharma Way AB”

Idrottsprofiler

Fler och fler elitidrottare använder idag Dot Shot flera olika sporter; till exempel fotboll (landslagsspelare), ishockey (SHL och NHL), Bandy, Tennis, Golf (PGA touren), alpina världscup åkare.

Intresset för att teckna sig för aktier har redan visat sig stort och bland annat kommer ett antal kända elitidrottsprofiler att teckna sig för aktier i företagets nyemission. Dessa internationella sportprofiler som agerar som bolagets Ambassadörer kommer genom sitt engagemang vara en viktig del för att öka marknadsföringen och intresset för Dot Shot i Europa och USA.

Pharma Way AB nyemission omfattar 750 aktier á 20 000 per aktie. Värderingen innan emissionen (s.k. pre-money) i Pharma Way AB uppgår till 35 MSEK, en värdering anpassad till nuvarande marknadsförhållanden vilken är mycket fördelaktig för de nya aktieägarna. Post money-värdering vid fulltecknad emission är således 50 MSEK. Bolaget har idag 19 aktieägare varav huvudägare är tillika grundare av bolaget.

Genom nyemission förväntas bolaget öka sin kassa med 15 miljoner kronor och därmed säkra fortsatt expansion i USA och Europa.

För mer information om denna unika möjlighet kontakta Mårten Österlund; marten.osterlund@pharma-way.com.

 

 


About Pharma Way AB

OM OSS: Pharma Way har ett internationellt team med många års erfarenhet inom läkemedelsprodukter, utveckling, försäljning och marknadsföring. Tillsammans med våra partners marknadsför och distribuerar vi Lifestyle samt egenvårdsprodukter så som Dot Shot och Go´KiD serien, se även www.dotshot.se samt www.gokid.nu på Europa och USA marknaden. VISION: Pharma Way har som mål att marknadsföra och sälja innovativa, effektiva och säkra produkter på Europa och USA marknaden. Företagets produkter är både egenutvecklade samt framtagna och utvecklade i nära samarbete med globala producenter, allt för att möta behovet inom områden där det idag saknas bra behandlingar. Bolaget fokuserar framför allt på egenvårdsprodukter samt Lifestyle produkter.


Contacts

Mårten Österlund
PhD
Mårten Österlund
 Joacim Folkesson
EVP Marketing & Sales
Joacim Folkesson

Related news