2018-01-31 12:40Pressmeddelande

VÅRT 2017

Nordic Green EnergyNordic Green Energy

2017 var ännu ett händelserikt år för oss på Nordic Green Energy. Nominering till grönaste varumärke, nytt rekord i miljömärkt el och många nya hushåll och företag som gick över till oss var några av höjdpunkterna.

Många förnybara timmar
Under förra året levererade vi 2 406 621 MWh förnybar el från sol, vind och vatten. Tillsammans med våra kunder besparade vi miljön omkring 111 000 ton koldioxid.

Sveriges snabbast växande elbolag
Under Almedalsveckan i somras presenterade nyhetsbrevet Energimarknaden sin genomgång av Sveriges 30 största elhandelsbolag. Nordic Green Energy var med sina 26 000 nya kunder det snabbast växande elhandelsbolaget i Sverige.
– Att vi växer betyder att fler i Sverige tar ett medvetet beslut att gå över till grön el. Det är ett enkelt och viktigt beslut för att ta ansvar för miljön och en hållbar framtid, sa Mikael Söderman i ett pressmeddelande.

2017 har utvecklingen fortsatt i samma anda. Vi fortsätter växa och attraherar fler hushåll och företag som vill köpa el hos oss. Att så många kunder hittar till oss och tar beslut att gå över till förnybart är mycket positivt. Inte minst för framtiden.

Läs mer om våra gröna elavtal till företag och hushåll.

Andra raka nomineringen till bästa gröna varumärke
I september blev vi för andra året i rad nominerade till Bästa gröna varumärke på Charge Awards – Energy Branding Conference, världens största varumärkeskonferens för den internationella energibranschen.
– Vi är otroligt glada över nomineringen och säger stort grattis till de andra nominerade företagen och till de välförtjänta vinnarna Greenpeace Energy. Ju större konkurrens vi har desto bättre är det för miljön och klimatet, sa vår Sverigechef Mikael Söderman efter konferensen.

Kraftig ökning av miljömärkt el
I slutet av året ökade antalet företagskunder av miljömärkt el kraftigt, vår försäljning av EKOenergy-märkt el ökade under det sista kvartalet med närmare 90 procent.

– Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand hos allt fler företag, och EKOenergy garanterar att all el som köps inte bara är hundra procent förnybar utan även miljö- och klimatvänligt producerad, sa Mikael Söderman då.

Läs mer om EKOenergy och miljömärkt el.

Energieffektivisering för Sveriges fastighetsägare
I augusti började vi tillsammans med samarbetspartnern Rejlers erbjuda energieffektivisering till Sveriges fastighetsägare och förvaltare.

Energikostnaderna för fastighetsdrift utgör omkring 50 procent av den totala driftkostnaden. Genom en smartare elanvändning finns det möjlighet att spara en ordentlig slant samtidigt som det sparar på miljön.

Läs mer om hur vi kan hjälpa ert företag att sänka era elkostnader.

Andra Gröna Kotten-stipendiet delas ut
Gröna Kotten-stipendiet instiftades 2016 av Skogssportens gynnare på initiativ av Nordic Green Energy och Svenska Orienteringsförbundet.
Stipendiet delas ut en arrangör eller förening inom Orienteringssporten som under det gångna året arbetat föredömligt med miljö- och hållbarhetsfrågor. Göteborgs Orienteringsförbund Arrangemang (GOFA) var 2017 års vinnare av miljöstipendiet Gröna Kotten för sitt arrangemang av tävlingen 10Mila.

Nu blickar vi tillsammans med alla våra kunder framåt mot ännu ett händelserikt år! Håll dig uppdaterad om vad som händer hos oss under året på FacebookInstagram och LinkedIn.


Ämnen: 2018

Om Nordic green Energy Press

Nordic Green Energy grundades år 2000 och är Sveriges mest erfarna gröna elbolag. Bolaget erbjuder grön el och gröna energilösningar till privatpersoner, företag och kommuner. Nordic Green Energy ägs av norska Troms Kraft AS och har ett systerföretag i Finland. Idag har bolaget ca 60 medarbetare i Norden. www.nordicgreen.se


Kontaktpersoner

Mikael Söderman
Sverigechef
Mikael Söderman

Relaterade nyheter