2018-03-01 16:57Nyheter

SNART SLIPPER DU BYGGLOV FÖR SOLCELLER

Nordic Green EnergyNordic Green Energy

Regeringen la 22 februari fram ett förslag om slopat bygglov för solceller. Redan 1 augusti förväntas det vara fritt fram att installera solceller i hela Sverige utan att först ansöka om bygglov. Genom att avskaffa bygglovet hoppas regeringen på ökad användning av solenergi.

Användningen av solenergi har stigit snabbt de senaste 10 åren och den installerade effekten har ökat nära 50 gånger. Trots solenergins framfart i världen, är användningen av energislaget fortfarande litet i Sverige. En av anledningarna tror bostadsminister Peter Eriksson beror på långa köer för att få bygglov.

– Genom att vi tar bort bygglovet för solceller och solfångare avlastar vi byggnadsnämnderna samtidigt som vi också gör oss av med ett hinder för mer förnyelsebar energi i Sverige, säger Peter Eriksson i Regeringens pressmeddelande.

Bostadsministern tror på ökad användning av energislaget och förnybar energi i allmänhet när förslaget om slopat bygglov för solceller sätts i verket:

– Det tror jag kommer att sätta ännu mer fart på den här branschen, säger Peter till TV4 Nyheterna.

Är du intresserad av att installera solceller? Få fri rådgivning här.

Är du intresserad av solceller till ditt företag eller bostadsrättsförening? Få fri rådgivning här.


Ämnen: 2018

Om Nordic green Energy Press

Nordic Green Energy grundades år 2000 och är Sveriges mest erfarna gröna elbolag. Bolaget erbjuder grön el och gröna energilösningar till privatpersoner, företag och kommuner. Nordic Green Energy ägs av norska Troms Kraft AS och har ett systerföretag i Finland. Idag har bolaget ca 60 medarbetare i Norden. www.nordicgreen.se


Kontaktpersoner

Mikael Söderman
Sverigechef
Mikael Söderman

Relaterade nyheter