2023-03-13 11:02Pressmeddelande

Vindelnbostäder AB planerar för 23 hyreslägenheter i Vindeln

Sockenmagasinet  planeras att uppföras i centrala Vindeln med 23 lägenheter. Sockenmagasinet planeras att uppföras i centrala Vindeln med 23 lägenheter.

Det behövs fler bostäder i Vindelns kommun för att möta parera framtidens utmaningar med ökad kompetensförsörjning inom både den kommunala sektorn och det privata näringslivet. För att möta behovet planerar nu Vindelnbostäder för att bygga nytt hyreshus med 23 lägenheter i centrala Vindeln på fastigheten Sockenmagasinet 4-5. Förra veckan offentliggjordes upphandlingen för totalentreprenad där sista anbudsdag är 24 april.

Nästa steg blir nu att upphandla och förhoppningsvis få igång byggandet av 23 attraktiva lägenheter på Sockenmagasinet på Häradsvägen i centrala Vindeln. Huset blir ett trevåningshus med tillhörande balkonger, tvättstuga, parkeringar, miljöhus samt carport.
- Bostadsytan kommer vara 1442 kvadratmeter med ett varierat utbud av lägenheter fördelade på 1:a, 2:or, 3:or och 4:or. Placeringen av hyreshuset blir närmast perfekt med gångavstånd till service som bland annat livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral och tandläkare, säger Rosencrantz.

Med den här satsningen tar Vindelns kommun ytterligare krafttag i frågan om kompetensförsörjning, tillväxt och utveckling. Under hösten 2023 planeras byggstart för tio nya hyreslägenheter i Tvärålund och ambitionen är att inflyttning kan ske under 2024. Hyreshuset kommer även det att ägas och förvaltas av Vindelbostäder AB.
Nu blir Sockenmagasinet ytterligare en pusselbit för att skapa fler boendemöjligheter.
- Vi hoppas och tror att marknaden är intresserad att bidra och ytterligare utveckla den starka tillväxt som finns i Vindeln kommun, säger Tobias Rosencrantz, vd, Vindelnbostäder AB.

Kontaktperson;
Tobias Rosencrantz, vd, Vindelnbostäder AB,  073-033 49 39


Om Vindelns kommun

Här är livskvalitet en självklarhet och inte ett abstrakt begrepp. Vi alla håller ihop bygden. Här finns plats för eldsjälarna oavsett om de brinner för naturen, byn, idrotten, kulturen eller för sitt företag. I vår bygd finns arbetstillfällen inom kommun, stat och näringsliv. Här finns också goda möjligheter för de som vill starta och driva företag – och de är många. I Vindeln är det enkelt att bygga och bo och livet går ihop. Det är nära till arbetsplatsen både inom och utom kommunen, oavsett om vi reser iväg för dagen eller arbetar digitalt. När vi kommer hem efter arbetsdagens slut väntar ett rikt fritids- och kulturutbud.


Kontaktpersoner

Niklas Westman
Kommunikatör
Niklas Westman