2022-02-09 09:31Pressmeddelande

Inbjudan: Pressträff med uppsnack inför Rotterdam

ROTTERDAM av Jon Brittain. 
Skådespelare: Malin Vispe & Mille Bostedt.
Fotograf: LisaLove BäckmanROTTERDAM av Jon Brittain. Skådespelare: Mille Bostedt & Malin Vispe. Fotograf: LisaLove Bäckman

Om en månad är det premiär för Rotterdam – vårsäsongens största produktion på Västerbottensteatern. Föreställningen har redan gjort succé i London, New York och Los Angeles. På tisdag 15/2 kan du ta del av öppen repetition och genomföra intervjuer med regissör och dramaturg. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Du är härmed hjärtligt välkommen till pressträff tisdagen 15/2 kl 14.00 på Scen 4, norra entrén, i Sara kulturhus. Då får du se en del av föreställningen samtidigt som vi bjuder på fördjupad information och berättar mer om arbetsprocessen och förväntningarna på Rotterdam.

För dig som önskar går det givetvis att genomföra enskilda intervjuer och fotograferingar/filmningar från kl 15.00.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bakom arbetet med Rotterdam står bland andra regissören Julia Marko Nord och dramaturgen Tora von Platen. På tisdag berättar de mer om föreställningen som på ett modernt, positivt och lättsamt sätt lyfter fram hbtqi-personer. En grupp som i dag är en självklar del av samhället och samtidigt sällan syns på teaterscenen.

Föreställningen hyllades när den spelades i London och fick utmärkelsen ”Outstanding Achievement in an Affiliate Theatre” på 2017 års Olivier Awards. Förutom i UK har Rotterdam även spelats i New York och Los Angeles. Vid premiären i Skellefteå är det första gången den sätts upp i Sverige och Norden.  

På plats under tisdagen träffar du även Kalina Wallenberg, marknadschef på Västerbottensteatern. Hon kommer att berätta mer om förhoppningarna på Rotterdam och förväntningar på publikintresset. Dessutom finns skådespelare också på plats.  

Välkommen till en trevlig stund i Sara kulturhus.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Obs! O.s.a: Meddela senast fredag 11/2 innan klockan 14.00 om du/ni har möjlighet att vara med till kalina.wallenberg@vasterbottensteatern.seOm VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara regionens stolthet och stadens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en ännu mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.


Kontaktpersoner

Kalina Wallenberg
Marknadschef/presskontakt
Kalina Wallenberg