2021-06-09 05:45Nyheter

Inbjudan till pressträff

Romeo & Julia, sommarteater på Medlefors med Västerbottensteatern, sommaren 2020 och 2021.

Fotograf: Patrick DegermanRomeo & Julia, sommarteater på Medlefors med Västerbottensteatern, sommaren 2020 och 2021. Fotograf: Patrick Degerman

Dags för andra sommaren med Romeo & Julia och äntligen kan vi genomföra den ursprungliga idén att samarbeta med amatörer. Att vi dessutom kan erbjuda plats åt en större publik än förra sommaren är en stor glädje för oss på Västerbottensteatern.

För att berätta mer om detta och ge ett smakprov ur årets spektakulära publikfest bjuder vi in media till en träff på spelplatsen måndag 14 juni kl 14.00.

Ensemblen finns på plats och bjuder på en scen ur föreställningen, regissören Bobo Lundén ger bland annat sin syn på vad amatörsamarbetet kommer att tillföra och vi kan också berätta om hur vi tillsammans med Medlefors arbetar för att ge publiken en trygg och upplevelserik föreställning. Ett gott fika (garanterat) i strålande väder (förhoppningsvis) erbjuds också. 

Meddela gärna om du har möjlighet att vara med eller behöver information på annat sätt. 


Pressträff inför premiären på Romeo & Julia måndag 14 juni kl 14.00
Medleforsparken, Skellefteå.

Romeo & Julia har premiär 16 juni kl 18.00 i Medleforsparken, Skellefteå och spelas sedan på samma plats till 18 juli.
Recensionsbiljetter bokas med Pär Löfbom eller Maria Asserud. Kontaktuppgifter nedan.Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara stadens stolthet och regionens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en ännu mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.