2023-03-13 07:52Pressmeddelande

Resenyheter från United Spirit Nordic

2023 har börjat och vi ska ut och resa.

Vi på United Spirit Nordic ser tydliga trender. Vi vill ha nära till naturen. När nu coronan är helt över vill vi ut i naturen, uppleva naturens under och ha det väldigt nära. Autentiska reseupplevelser kommer först. Vi kommer att söka det enkla och autentiska, vara utomhus och borta från både teknik och vardagsstress.

Resenärer letar efter resor där de kan stressa ner, med fokus på hälsa och välmående. Vi kan se att de välkända resmålen kommer tillbaka, men nu utforskas både de mindre kända och nya sidorna av resmålen.

Nu när vi äntligen kan resa igen utan restriktioner i världen vill vi ge oss ut på ett äventyr. Vi drömmer oss bort till avlägsna och främmande resmål. Den långa äventyrliga resan är tillbaks igen, och vi vill maximera reseäventyret och ta med upplevelser i flera länder.

Här kan du läsa lite om de senaste nyheterna från våra kunder, och få inspiration till en bra story. Behöver du mer information om ett specifikt resmål, vill du få mer inspiration till researtiklar, eller har du en bra kollega som kan ha nytta av vårt nyhetsbrev? Kontakta då Lotte, så kan hon hjälpa dig.

 St. Martin Roadshow  

Först och främst vill vi ge lite uppmärksamhet för vår Roadshow med en delegationen från karibiska Saint Martin som pågår under sista veckan i februari. Vi är så glada att Saint Martin Tourist Board kommer på besök, och de kommer att besöka olika städer i Skandinavien, och berätta  om de olika evenemang som kommer att hållas på ön under 2023.

Gå in på Saint Martin i vårt pressrum för att följa besöket, se bilder från roadshowen och från St. Martin. För mer information, hör av dig till Lotte.

Sint Maarten: Heineken Regatta

Men även på Sint Maarten, den holländska delen av den lilla ön, kommer det att hända saker i år. Heineken-regattan, den största regattan i Karibien, och förmodligen den största varmvattensregattan i världen, som i år pågår den 2 - 5 mars. 

Med ett motto som "Serious Fun!" och med mer än 20 000 årliga besökare från hela världen.

Segelentusiaster från jordens alla hörn samlas och tävlar i olika grenar, som till exempel -  en resa runt ön. Mer än 37 nationer är representerade, och det finns både familjevänliga tävlingar, juniorkategorier och tävlingar för professionella seglare. 

Det är ett måste för seglingsentusiaster, och en bländande upplevelse, för såväl unga som gamla.  Vi har också ett pressrum för Sint Maarten där du kan hitta mer infformation om regattan.

Gasparillasäsong i Tampa Bay

USA:s tredje största parad startade Gasparilla-säsongen i Tampa Bay den 28 januari 2023. I över hundra år invaderar den den ökända piraten, José Gaspar, Tampa Bay och därmed sätts två månaderna av festligheter igång.

Traditionen skapades för att fira piraterna, som på 1600-talet valde att leva "ett kort liv fullt av rikedomar" istället för "ett långt liv fullt av lidande och fattigdom", som ett slags svar på den nya världen och förtrycket som följde med det.

Dessa pirater etablerade små "pirathelveten" i Tampa Bay, och firas nu varje år som en del av områdets förfäder och legender.

Under dessa åtta veckor som är fyllda av upptåg och festligheter, kan man uppleva lokala festivaler, musik evenemang, konstutställningar och filmer, som en del av vardagen i Tampa Bay. Här är bara tre av de många spännande evenemang du kan uppleva under Gasparilla-säsongen i Tampa Bay:

Gasparilla Distance Classic, 25-26 februari.

Gasparilla Arts Fest, 4 - 5 mars.

Gasparilla Film Fest, 23 mars.

Under dessa veckor i Tampa Bay blir man bekant med en fascinerande berättelse om ett fenomen och ett sätt att leva som spridit sig till alla kontinenter sedan dess. Du kan se filmen här och lära dig mer om Buccaneer-piraterna.

Mer än en tradition och ett firande av Tampa Bays historia, det är också ett utmärkt tillfälle att arrangera världens största piratfest – och vilket barn (eller inre barn) älskar inte det?

Marocko: Marrakech International Storytelling Festival

Ancestral Voices” är temat för årets Marrakech International Storytelling Festival. Festivalkuratorn, och mannen bakom World Storytelling café i Marrakech, är den ikoniske engelsmannen John Row (till höger på bilden).

Årets tema har inte tillkommit av en slump. "Ancestral Voices" har en helande resonans och speglar ett enormt behov av att träffas fysiskt och dela historier, i denna post-pandemivärlden.

Den 12 – 19 februari är den röda staden fylld med mer än 80 berättare och poeter från alla kontinenter, och delar med sig av historier på flera språk - bland annat engelska, Darija och Amazigh.

Festivalen är öppen för allmänheten, med gratis inträde för alla, och berättelserna framförs över hela staden på kaféer, restauranger, museer och hotell eller riads. Riads, kallas de traditionella husen eller palatsen i medinan (inom stadsmuren) i Marocko, där den övre medelklassen och de rika bodde.

Riads är vanligtvis utformade med en innergård i mitten av byggnaden, med tjocka väggar med minimala fönster för att hindra värmen och buller från gatan.

Idag har flertalet riads i landet gjorts om till hotell eller B&B och med den charmiga, traditionella stilen är det en älskad boendeform för både nationella och internationella turister som vill ha en autentisk upplevelse.

Inclusivitet är i fokus på årets festival, där alla gäster också uppmuntras att ta med sig några plagg för att donera till välgörenhet i Marrakech och angränsande byar. Insamling och distributionen hanteras av den lokala berättaren, Zouhair Khaznaoui.

Soppköket på Henna Cafe, som öppnades under pandemin för att möta behovet som skapats av bristen på turism till staden, är fortfarande öppet och främjas av festivalen.

Festivalarrangörerna är mycket måna om att skapa värde för lokalsamhället i Marrakech genom att tillgodose sociala behov, och samtidigt erbjuda gratis berättelser till alla från när och fjärran.

Saudi Tourism

När man pratar om nya resmål är det svårt att undvika Saudiarabien. Med den storslagna och annorlunda naturen, och de många historiska och förhistoriska världsarv som finns i landet, är det ett resmål för både kultur- och naturälskare.

Visste du till exempel att Guinness World Records utnämnde Al Ahsa till världens största oberoende oas i oktober?

I denna oas finns både kalla och varma vattenkällor och historiska moskéer med en fantastisk panoramautsikt. Dessutom finns det massor av spännande utflykter du kan göra. Med 85,4 kvadratkilometer erbjuder Al Ahsa massor av unika upplevelser.

Prova att vandra i Al Qarah och du kommer bli helt överväldigad av de spektakulära vyerna som du garanterat aldrig har sett förut - både över den stora oasen och runt grottorna som bildas nedanför.

Al Ahsa var den första staden i Persiska viken som deklarerades som en del av UNESCO:s nätverk för kreativa städer och 2018 las den till på UNESCO:s världsarvslista och förklarades som "huvudstad för arabisk turism" 2019.

Det sägs att palmerna här producerar några av världens bästa dadlar, så du får inte lämna Al Ahsa utan att smaka på en.

Kulturellt har Saudiarabien minst lika mycket att erbjuda. Förra veckan pågick AlUla Tour, en välkänd cykeltävling som arrangerades genom det historiska området AlUla.

Redan nästa vecka startar AlUla konstfestival som erbjuder utställningar av modern konst, konstinstallationer i landskapet, väggmålningar, workshops, föreläsningar och mycket mer.

I år hittar du Andy Warhol på affischen, i en utställning skapad genom regionens första samarbete med Andy Warhol Museum. Utställningen äger rum i det prisbelönta konserthuset Maraya.

 


Om United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen
Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen