2023-11-20 12:31Pressemelding

Reisenytt fra United Spirit Nordic

Muscat by night

Det er november, og nok en gang er det kaldt og vått i Norge. Da er det godt vi kan drømme oss bort til varme og solskinn, eller til og med til hygge og julestemning.

Vi er igjen klare med siste nytt og inspirasjon fra våre utvalgte reisemål. I denne pressemeldingen presenterer vi fascinerende steder og opplevelser som vil interessere reisende sjeler.

Vi starter med en overraskende romantisk perle, Oman, der du vil oppdage en perfekt blanding av eventyr og romantikk. Deretter presenterer vi velværecruise om bord på VIVA Cruises, som byr på avslapning og velvære.

Saudi-Arabia byr også på spennende opplevelser, for eksempel Riyadh Season, som er spekket med imponerende aktiviteter som garantert vil fascinere leserne dine. Til slutt dykker vi ned i Karibias historie ved å utforske St Martins salte fortid og gir et innblikk i øyas rike kulturarv. Les videre og la deg inspirere.

Romantikk i Oman 

Oman er kanskje ikke det første du tenker på når du tenker på bryllupsreise eller kjæresteferie? Men det burde det være.

Oman er den perfekte blandingen av eventyr og romantikk.

Oman byr på et bredt spekter av opplevelser som kan settes sammen til en unik bryllupsreise eller bare en getaway med din kjære. 

Dere kan spise en privat middag under stjernehimmelen i ørkenen og skjemme bort ganen med tradisjonelle omanske retter. 

Glem selvfølgelig ikke å legge inn litt Dhow-cruise i programmet for å krydre turen med en natur- og kulturrik opplevelse på vannet. 

Dhow-cruise i solnedgangen er like romantisk som om det var hentet rett ut av en Julia Roberts-film.

Det finnes også mange alternativer for det aktive paret; 

  • Utflukter til sjøs; 
  • Snorkling, dykking, hvalhai-safari (i sesongen), delfinspotting eller 
  • Besøk på Daymaniat-øyene. 
  • Det finnes også mange utflukter på land, for eksempel camping i ørkenen eller i fjellene - det er mulig å campe stort sett hvor som helst i Oman.

Hvis du er mer av en kull- og na-turist, finnes det dagsturer til UNESCOs verdensarvsteder, eller hva med å lære om Omans historie på Bait Al Ghasham-museet utenfor Muscat?

Det er mye å se i Muscat også. Hva med en tur i operaen? Og for natteravnene, kanskje en guidet tur i Muscat by Night?

Alt i alt finnes det noe for enhver smak i Oman, noe som betyr at du er garantert en uforglemmelig og unik bryllupsreise hvis du velger dette unike reisemålet som bryllupsreisedestinasjon.

Velvære om bord på VIVA Cruises 

Har du hørt om VIVA Cruises' designede velværecruise? 

Det er en uslåelig måte å reise på for de som bare trenger å koble av og forlate alt maset hjemme, men som ikke vil gi slipp på sunne vaner - og som faktisk kommer hjem med mer energi og en avslappet kropp og et avslappet sinn. 

På VIVA One, et av VIVAs nyeste luksusskip, blir du ikke bare fraktet fra havn til havn på Rhinen, du får også mat og drikke med alt inkludert. Den eksklusive velværemenyen består av ferskpresset juice, smoothies og bowls, så du kan være sikker på å fylle på med vitaminer og mineraler mens du er på ferie.

Det tilbys også spesielle lavkarbohydratretter med fokus på lette måltider og en sunn livsstil. Som prikken over i-en er det profesjonelle massører om bord på skipet og ulike behandlinger i spa-området.

Skriv til oss hvis du vil vite mer om de mange spennende reisene VIVA Cruises tilbyr.

Individuelle pressereiser er tilgjengelige, så det er bare å ta kontakt med Lotte Laugesen.

Saudi-Arabia

Sist lørdag 28. oktober åpnet Riyadh-sesongen, så det er mange grunner til å anbefale en tur til Saudi-Arabia i høst. Riyadh-sesongen ble sparket i gang med et spektakulært arrangement på Boulevard Riyadh City, med blant annet en boksekamp i tungvekt som ble direktesendt over hele verden. Det er en av årets mest ekstraordinære begivenheter i Saudi-Arabia.

Bare beliggenheten er imponerende: Boulevard Riyadh City ble bygget på bare 60 dager, dekker 200 000 kvadratmeter og har plass til opptil 40 000 gjester.

Boulevard City blir garantert det mest populære området under årets Riyadh Season. Her finner du et Barbie-land og et Disney-slott i anledning Disneys 100-årsjubileum. Det blir også show basert på Disney-figurer og -historier. 

I Boulevard City kan du også oppleve den nyeste teknologien, som Hype House, et virtuelt virkelighetsmekka og en fontene du aldri har sett maken til.

Det finnes også et fotballmuseum, et eget Cristiano Ronaldo-museum og en kafé for katter (!). Sist, men ikke minst, en bokseklubb etablert i samarbeid med Mike Tyson, som er det første "striking gym" her og skal utvikle og trene folk som er interessert i sporten.

Sesongen varer hele vinteren og finner sted i 11 ulike soner rundt om i byen, blant annet på food truck-markedet og i dyrehagen. Ta en titt på denne videoen for å se hva du kan forvente deg.

Utenom sesongen kan du også besøke mange andre spennende severdigheter i Riyadh:

Du kan for eksempel shoppe i det ikoniske Sky Bridge Kingdom Tower i Riyadh, som huser kjøpesenteret Al-Mamlaka, og Four Season Hotel i Riyadh. Moskeen i 77. etasje er verdens høyeste moské, og utsikten fra toppen av tårnet er spektakulær. I kjelleren er det også en food court, slik at du kan gjøre det til en utflukt for hele familien.

Hvis du trenger en pause fra all prakten og nyhetene, kan du ta turen bare 15 minutter utenfor Riyadh til den historiske byen Diriyah, der Al Turaif står på UNESCOs verdensarvliste. 

Eller hva med en ørkensafari i Dahna-ørkenen, kjent for sin røde sand som skaper et unikt og vakkert landskap. Turen er komplett med sandsurfing i solnedgangen.

Soft Dune Bashing, som er 4x4-kjøring i sanden med en erfaren sjåfør, får adrenalinet til å pumpe når du kjører opp og ned sandbankene. Dagen avsluttes med en piknik med tradisjonell saudiarabisk mat. Riyadh Red Dunes Safari er virkelig en uforglemmelig opplevelse.

St Martins salte historie

Er leserne dine også interessert i å vite mer om reisemålet enn bare valutaen og været? Karibia har en rik historie fylt med koloniseringer og sjørøverlegender - kriger om gull og mineraler. Men kjenner du historien bak St Martin?

Caribiske St. Martin har en historie som går lenger og dypere enn da de ulike europeiske maktene begynte å kolonisere øya. Det opprinnelige arawakfolket som bebodde øya, kalte den "Soualiga", som kan oversettes til "saltland".

På 1500-tallet, en tid fylt av pirater og sjøfarere, var det flere nasjoner som fikk øynene opp for landets saltreserver. Nederlenderne var den første kolonimakten som oppdaget saltdammen i Great Bay, og da de første nederlandske familiene slo seg ned her, skjøt St Martins saltøkonomi fart. 

På den franske delen av øya ble det dyrket salt i Grand Case, Chevrise og Quarter d'Orléans, og saltet ble eksportert til Frankrike, Canada, USA og Karibia.

Det var en ettertraktet råvare som ble brukt til å konservere torsk og kjøtt, og innhøstingen var hardt arbeid som involverte slaver, frie borgere, barn og eldre. Det ble produsert salt på St. Martin helt frem til 1960-tallet.

I dag er deler av Great Bay Pond fylt igjen og bebygd i takt med at Phillipsburg har vokst, noe gatenavn som Pondfill road og Salt-Pickers Monument vitner om.

 Mindre saltdammer finnes fortsatt i Grand Case, for eksempel i nærheten av flyplassen i L'Esperance. Den originale saltpressen som ble brukt i produksjonen er fortsatt utstilt i Grand Case, og rett overfor ligger en utsøkt fransk restaurant, Le Pressoir, som bærer navnet inspirert av den.

Hvis du trenger inspirasjon, reisetips eller bare en god reisehistorie, er det bare å ta kontakt med Lotte. Hun svarer gjerne på henvendelser på vegne av destinasjonene våre, og sender deg gjerne flotte bilder og informasjon som du kan bruke til å lage reiseartikler.


Om United Spirit Nordic

Som representasjonsfirma er målet vårt å inspirere folk til å reise. Gjennom PR, salg og markedsføring hjelper vi globale merkevarer innen turisme, hotell, livsstil og flybransje til å nå dette målet. Vi er tilhenger av proaktive, praktiske metoder samlet fra flere års erfaring, som vi bruker til å løfte frem dine sterke sider, forbedre ditt omdømme og øke salget i virksomheten din. Det nordiske reisemarkedet er vår spesialitet. Vi skaper forbindelser mellom våre kunder og den nordiske reisebransje, reisemedier og influencers. Vårt hovedkontor er i København, Norden er vårt hjem, og verden er vår lekeplass.


Kontaktpersoner

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen