2023-08-15 11:58Pressemelding

Reisenyheter fra United Spirit Nordic

Oman zipline

Sommeren har kommet til Norge, og her hos United Spirit Nordic nyter vi varmen og de lange dagene som vi er så heldige å få her i nord. Mange har allerede planlagt og pakket for sommerferieturen, mens andre blir igjen og nyter den norske sommeren og venter med ferie i utlandet. 

Men én ting er sikkert: Vi elsker å reise.

Vi vil alle ha det skuddet av D-vitamin og livsglede som en tur til sol og varme kan gi oss - spesielt når kulden og mørket vender tilbake. Nordboere flest har imidlertid rykte på seg for å oppleve noe kulturelt autentisk på reisen. Vi vil også helst ha god samvittighet - klimamessig, vel å merke. Derfor har vi satt sammen en samling unike reiseopplevelser og nyheter som gjør det hele. God fornøyelse med lesingen!

Oman:

Oman er et av de største reisemålene i Midtøsten. Med kulturskatter som Muscat og flere fenomenale naturopplevelser har Oman alt. Nå har verdens lengste zipline over vann åpnet i Khasab - på Musandam, en halvøy adskilt fra resten av Oman, nord for De forente arabiske emirater.

Den 1800 meter lange zipline er nok et spennende tilskudd til den lille byen, som allerede tiltrekker seg besøkende på grunn av det vakre fjellandskapet. Byen er kjent for sine seilturer i unike trebåter - de tradisjonelle dhows - som tar besøkende med på oppdagelsesferd i de dramatiske fjordene.

Oman: Luksus med god samvittighet

Men Oman er mye mer enn ville zipline-turer - et område som må besøkes er Zighy Bay, som ligger i motsatt ende av Musandam-halvøya. Ved foten av fjellene og rett ved det smaragdgrønne vannet i Hormuzstredet - den smale strekningen som forbinder Persiabukta med Omanbukta - ligger luksusanlegget Six Senses Zighy Bay. 

Dette feriestedet er innbegrepet av luksus, men med god samvittighet. De har satset stort på bærekraft og kan i dag skryte av at de resirkulerer 80 % av alt organisk avfall og glassavfall og produserer sine egne vannflasker ved hjelp av omvendt osmose - en prosess som filtrerer vannet ved hjelp av en ultrafin membran. Saltvannet som skilles ut i prosessen, brukes i feriestedets saltvannsbasseng. 

I 2022 hadde de dessuten eliminert 80 % av all engangsplast og spart 30 % strøm sammenlignet med det første driftsåret. Det er fokus på at luksus ikke skal gå på bekostning av miljøet, noe som er et svært interessant tema å lære mer om, og det er det rikelig anledning til å gjøre under et opphold der. Her kan du lese mer om Six Senses Zighby Bay.

VIVA Cruises:

VIVA Cruises seiler fortsatt på europeiske elver. De bygger sine egne skip, og som vi nylig informerte om, har de utvidet flåten med enda et skip. Luksusskipet VIVA TWO, som inneholder alt hva hjertet ber om av selvforkælelse. Vil du gå på spa eller treningssenter, sole deg på dekk eller nyte en cocktail eller et glass vin mens landskapet glir stille forbi utenfor? VIVA TWO er designet for å oppfylle alle gjestenes ønsker. 

VIVA Cruises representerer en reiseform som har blitt populær. Ikke bare er elvecruise mindre og mer bærekraftig enn havcruise, men det er også store fordeler med å reise på elv fremfor over Atlanterhavet. Du kan lese mer om VIVAs satsing på bærekraft her.

Du kan sette beina på fast grunn hver dag og utforske en ny by - og kanskje til og med et nytt land - hver dag. Etterspørselen er så stor at VIVA allerede har kunngjort at de vil lansere et tredje nybygg i september 2024 - VIVA ENJOY. Les mer om dette her.

Sint Maarten - Føl deg fri på SXM🌈

Denne måneden er det Pride-måned (#pridemonth), og Sint Maarten Tourist Board har benyttet anledningen til nok en gang å erklære at alle LHBTQ+-grupper er mer enn velkomne på øya.

Initiativet er viktig og blir satt pris på, noe som også kommer frem av kommentarfeltet på Facebook. Karibia har et rykte på seg for å være homofobisk, og den utdaterte og diskriminerende kulturen trenger sårt en endring. 

Sint Maarten går foran i Karibia som en forkjemper for mangfold og aksept av alle minoriteter, inkludert LHBTQ+ - ikke bare i turistøyemed. Også i politikken skjer det store fremskritt, og et av øyas politiske partier ledes for første gang av et åpent medlem av LHBTQ+-samfunnet, Melissa Gumps.

Som LHBTQ+-person har du altså muligheten til å besøke og oppleve skjønnheten på en karibisk øy og føle deg trygg, respektert og oppmuntret til å leve ut ditt sanne jeg. Takk og lov for Sint Maarten!

Her kan du lese blogginnlegget der Teraj Allen og partneren Barry forteller om opplevelsen sin. Hvis du scroller helt ned, kan du også se et videoklipp fra turen, som avsluttes med et intervju med Melissa Gumps.

Nå som du vet det, gir hashtaggen #Feelfreeinsxm enda mer mening, ikke sant?

St Martin:

St Martin - den vennlige øya i det franske Karibia - er kjent som Karibias kulinariske hovedstad. Hvis du besøker øystaten som foodie, bør du ta turen innom Grand Case, stedet som har gitt øya denne tittelen. Her ligger flere eksklusive restauranter på Grand Case Boulevard med solnedgangen over havet og den vakreste sandstranden som nabo.  

BluePelicanBoatCharter_SXM_©ClémentLouineau_22

Les Oliviers på 101 Grand Case Boulevard er et godt valg for matelskere som vil nyte et måltid med nyfanget fisk eller sjømat - hva med hummer rett fra tanken? Eierne er fra Provence-regionen i Frankrike, og det merkes.

Menyen er sterkt inspirert av det sørfranske kjøkkenet, men med et hint av tropiske smaker i flere av rettene. For eksempel stekt ananas med rosmarin og kokosnøtt-is som en utsøkt dessert, eller arme riddere flambert i rom - bare så du ikke glemmer at du er i Karibia!

Et annet forslag er å ta turen til La Villa Hibiscus på Mont Vernon. Kjøkkensjef Bastian, som er opplært i Frankrike av flere kokker med Michelin-stjerner, lager fantastiske retter som alltid overrasker og fascinerer med både smak og vakker presentasjon. 

I tillegg til de mange fine restaurantene på St Martin finnes det også mye gatemat av høy kvalitet. Det er en spesiell St Martin-tradisjon å spise på Lolos, som matbodene, spesielt i Grand Case og hovedstaden Marigot, kalles. Lolos er overbygde matmarkeder med klassiske piknikbord, og det finnes flere forskjellige Lolos som serverer tradisjonelle kreolske retter, spesielt nyfanget sjømat.

Hvis du vil prøve noe lokalt og autentisk, kan du prøve Johnny Cakes, eller Journey Cakes som de også kalles. Dette stekte brødet er en del av dagliglivet på St. Martin og nytes ofte med saltfisk eller annet fyll.

Navnet Journey Cakes antas å stamme fra formålet med brødet - det er lett å ta med på farten fordi det ikke tørker ut eller går i stykker i vesken - og er derfor godt å ha med seg på reise - derav "Journey Cakes". Språkforskere mener at navnet har blitt endret til Johnny Cakes over tid. En annen teori er at det kommer fra "Janiken", som betyr maisbrød på et amerikansk urfolksspråk.

Sint Maarten 

En annen lokal spesialitet er Guava Berry Rom - en drikk laget av sukkerrør og guavabær. Guavabærene vokser vilt i åsene midt på øya og må plukkes og brukes i løpet av den korte perioden de modnes.

Derfor brygges det store mengder guavabærrom én gang i året, og alle husholdninger sparer flasker til høytiden. På hele øya er det tradisjon for å nyte guavabærrom, særlig til jul, men også ved andre feiringer i løpet av året.

På den nederlandske siden av øya, Sint Maarten, kan du besøke Guavaberry Emporium på Front Street i hovedstaden Phillipsburg, Guavaberry Companys globale hovedkvarter der guavabærrommen brygges.  

Cedertrehuset er et lokalt landemerke og litt av en legende. Det er bygget på en gammel synagoge som ble forlatt rundt 1781 og siden har vært brukt som guvernørens hjem.

Den nederlandske delen av øya, Sint Maarten, har fantastiske opplevelser å by på når det gjelder gastronomi og ikke minst uteliv. De siste 15 årene har for eksempel Bamboo House i Simpson Bay vært anerkjent for øyas beste sushi - som de kaller "NY Style sushi med en karibisk vri". 

I tillegg til restaurantens utsøkte asiatiske meny, lager Bamboo House også deilige, forfriskende cocktailer og arrangerer jevnlig ulike typer arrangementer - for eksempel romsmaking (et must i Karibia), konserter med lokale artister og til og med barnevennlige arrangementer som morsdagsfeiringen. Her opptrer blant annet dansere, musikere og ildjonglører. 

Bamboo House vet virkelig hvordan man arrangerer en fest. Ta en titt på hjemmesiden deres for å se videoer og bilder av de uforglemmelige øyeblikkene de skaper.

Tampa Bay

I Tampa Bay er det nå mulig å spare opptil 54 % ved å kjøpe Tampa Bay City Pass, som gir deg adgang til Busch Gardens Tampa Bay, The Florida Aquarium, ZooTampa at Lowry Park og ytterligere to valgfrie attraksjoner, som du kan se på nettsiden

Zoo Tampa at Lowry Park

Det lønner seg å kjøpe City Pass, ikke minst fordi du har hele 9 dager til rådighet fra den dagen du besøker den første attraksjonen - god tid til å utforske hver enkelt attraksjon i ro og mak, selv med noen dagers mellomrom. Les mer om City Pass her.

Hvis du vil besøke flere attraksjoner på én dag, er det også mulig, ettersom Tampa Bay har en god infrastruktur og transportmidler som gjør det til en fornøyelse å komme seg rundt.

I motsetning til de fleste andre steder i USA er Tampa Bay svært fotgjengervennlig, noe som gjør livet mye enklere og morsommere! Hvem vil vel ikke slippe å sette seg i bilen og spenne seg fast for hver eneste lille utflukt eller restaurantbesøk - særlig hvis man reiser med barn? For ikke å snakke om stresset med å kjøre hjem fra utelivet? 

Prøv å utforske den 4,2 kilometer lange Tampa Bay Riverwalk langs Hillsborough River.  Tampa Bay Riverwalk er perfekt for løping, sykling eller spaserturer (du kan også gå på skøyter), mens du nyter utsikten over elven, Tampa Bays skyline og fraværet av biler og trafikk. I tillegg ligger mange attraksjoner og restauranter langs elvebredden - så praktisk!

I Tampa Bay kan du hoppe på den gratis TECO Line Streetcar som går gjennom gatene i sentrum, Channel District og historiske Ybor City. Dette er en praktisk og komfortabel måte å se Tampa Bay på - trikken går 7 dager i uken med 11 stoppesteder langs ruten. Trikken er en kopi av de historiske trikkene som tidligere var en del av gatebildet i Tampa Bay.

Du kan også hoppe om bord i de berømte Pirate Water Taxis. Med 17 stoppesteder i Downtown, Channel Side District og Davis Island er dette en morsom og unik måte å komme seg rundt på. Det er også mulig å kjøpe et dagskort, i likhet med hop-on-hop-off-konseptet.

Sør-Afrika 

Sist, men ikke minst, vil vi nevne Sør-Afrika som et unikt og spennende reisemål. Etter nedstengningen som følge av pandemien har turistnæringen virkelig begynt å blomstre igjen, ikke minst takket være turistkontorets "Live Again"-kampanje, som setter søkelys på akkurat den typen reiser vi elsker her i nord - å være aktiv, ta det litt roligere, kanskje til og med litt velvære og selvforkælelse, og selvfølgelig krydret med autentiske opplevelser, som Sør-Afrika med sin unike natur og spennende kultur har massevis av. 

Som noe helt nytt tilbyr turistkontoret nå Lekker Local Tips - (Lekker betyr omtrent det samme på dansk - deilig). Konseptet er ganske enkelt: Lokalbefolkningen har delt noen av sine favorittaktiviteter i hjembyen, og som reisende kan du ta kontakt og prøve en opplevelse "som en lokal".

Det kan være alt fra en sykkeltur, en romantisk kveld under stjernehimmelen, besøk i naturreservater, fjellklatring, besøk på nye, hippe spisesteder og mye, mye mer. Ta en titt selv og finn en opplevelse som appellerer til deg. 

Hvis du vil høre mer om et reisemål, eller hvis du trenger materiale og høyoppløselige bilder til en artikkel - skriv til Lotte.Om United Spirit Nordic

Som representasjonsfirma er målet vårt å inspirere folk til å reise. Gjennom PR, salg og markedsføring hjelper vi globale merkevarer innen turisme, hotell, livsstil og flybransje til å nå dette målet. Vi er tilhenger av proaktive, praktiske metoder samlet fra flere års erfaring, som vi bruker til å løfte frem dine sterke sider, forbedre ditt omdømme og øke salget i virksomheten din. Det nordiske reisemarkedet er vår spesialitet. Vi skaper forbindelser mellom våre kunder og den nordiske reisebransje, reisemedier og influencers. Vårt hovedkontor er i København, Norden er vårt hjem, og verden er vår lekeplass.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen
Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen