2023-08-23 16:32Pressemelding

Reisenytt fra United Spirit Nordic

Festival de la Gastronomie

Kjære alle sammen,

Det er på tide med en ny oppdatering fra oss - ditt favorittbyrå i Norden!

Vi er sikre på at dere er enige med oss i at denne sommeren har gått litt for fort - vi har knapt funnet frem sandalene og shortsen før vi måtte finne frem skjerf, regntøy og gummistøvler igjen. Men vi har fortsatt håp om en varmere og tørrere sensommer- bank i bordet!

I mellomtiden kan du sitte og stirre ut av vinduet i regnværet og drømme deg bort til vakre reisemål. Her er noen gode forslag til hva du kan drømme - og skrive - om. Destinasjonene våre har mye spennende på gang denne måneden!

Håper det kan falle i smak!

Saint Martins vennlige kjøkken

Årets gastronomifestival nærmer seg med stormskritt. Fra 11.-22. november forvandles den karibiske øya til et kulinarisk paradis med konkurranser, matlagingskurs, konserter, fester, restauranter med spesielle festivaltilbud og en gastronomisk "landsby" med boder som selger lokale produkter.

I den anledning har turistrådet nå for første gang utgitt "Friendly Cuisine" - en guide til Saint Martins gastronomi, der du kan lese om de to første årene med festivalen, kokkene som vant og restaurantene med en oversikt over alle restauranter på Saint Martin.

I den nye brosjyren finner du massevis av inspirasjon, både om gastronomifestivalen på St Martin og om gastronomi generelt. Du kan til og med lese om medisinplanter som finnes på Saint Martin, og alt om fiskeri på øya. Ta en titt selv - du kan laste ned Friendly Cuisine #1 her.

Hvis du har lyst til å dele noen av disse perlene med leserne dine, slik at enda flere matglade skandinaver blir fristet til å reise vestover og få denne fantastiske opplevelsen, kan du skrive til Lotte for å få flere bilder fra fjorårets festival, samt av restauranter, natur og ulike steder på øya.

VIVA Cruises

VIVA Cruises er nominert til årets Silver Travel Awards 2023 i kategorien Best River Cruise Line. Du kan stemme her. Silver Travel Awards fokuserer på å feire reiseselskapene som gjør det lille ekstra for sine voksne reisende, og VIVA Cruises gjør nettopp det!

United Spirit Nordic har vært om bord på VIVA Tiara på en tur som lå utenfor skoleferien. På et slikt tidspunkt er de fleste av medpassasjerene eldre, så vi opplevde veldig tydelig hva VIVA Cruises gjør for sine "silver"-passasjerer.

Ikke tro at det var kjedelig! Det var liv og glade dager, og fest hver kveld med levende musikk av VIVA Tiaras egen skipsmusiker. For gangbesværede er forholdene perfekte, med en elegant heis og rampe for ombordstigning, samt det mest høflige og vennlige personalet du kan tenke deg.

I tillegg var det sosiale aktiviteter i regi av cruisedirektøren, som bingo og quizkveld - små detaljer som bidro til å gjøre det til en hyggelig og trivelig tur.

Det er flere grupper, for eksempel pensjonistforeninger, som bruker VIVA Cruises og har med seg egen reiseleder/oversetter. Det kan være en logistisk utfordring å reise i en større gruppe, og her har elvecruise en fordel.

Dere reiser i naturskjønne omgivelser, med god mat og mye luksus om bord.

Det er tid og rom for å være sammen og nyte ferien uten å tenke på alt det praktiske.

Daglige stopp i ulike havner har dere også mange muligheter for kulturelle opplevelser.

VIVAs cruise tiltrekker seg imidlertid også et yngre publikum. De tilbyr blant annet kulturrike reiseruter som byhopping i Nederland, Belgia, Østerrike eller andre land i Europa, eller cruise med fokus på vinsmaking. Ta en titt på nettsidene deres for å se hvilket utvalg av turer de tilbyr.

Saudi-Arabia

Denne måneden er siste sjanse til å oppleve utstillingen "Paths to the Soul" i Riyadh i Saudi-Arabia. Denne spennende utstillingen utforsker de arabiske skrifters rolle som kommunikasjonsverktøy og som formidler av skjønnhet og åndelighet.

Utstillingen omfatter 34 kalligrafer fra 11 land - 12 av dem fra Saudi-Arabia. Utstillingen omfatter også 19 samtidskunstnere og designere fra 12 ulike nasjonaliteter - 4 av dem fra Saudi-Arabia.

“Paths to the Soul” inviterer gjestene til å kjenne på forbindelsen til vår kulturarv og nyte en sanselig reise gjennom arabisk kalligrafi. En helt unik opplevelse. Utstillingen er åpen frem til 2. september. Les mer på Visit Saudis nettsider.

På musikkfronten er det også mye å glede seg til i Saudi-Arabia. AZIMUTH-festivalen finner sted 21.-22. september i AlUla - et historisk og unikt sted der du kan danse til regionens største navn fra solnedgang til soloppgang.

På årets program står artister som Vinyl Mode, Dish Dash, Cosmicat, Kayan, Baloo og Zone+. Les mer om festivalen på Experience Alulas nettsted.

Oman

Også i Oman er det fest i disse dager. Jabal al Akhdar-festivalen finner sted denne måneden, fra 3. til 19. august. Det er en festival med aktiviteter for barn, teaterforestillinger og matboder med både lokale og internasjonale retter.

Det arrangeres også løpe- og terrengsykkelkonkurranser, man kan prøve paragliding, oppleve lasershow og høre den kongelige gardes musikkorps spille.

Jabal al Akhdar er et attraktivt sted i sommermånedene på grunn av de kjøligere temperaturene i dette fjellområdet. Oversatt betyr Jabal al Akhdar "Det grønne fjellet" og er en del av fjellkjeden Al Hajar i Oman.

Både lokale og internasjonale turister liker å besøke området, og de frodige dalene og fjelltoppene som rager over 3000 meter over havet gjør det til et av de vakreste stedene å besøke i Oman.

Hvis du har spørsmål om noen av reisemålene våre, trenger bilder, mer informasjon eller annet, er du velkommen til å kontakte Lotte.


Om United Spirit Nordic

Som representasjonsfirma er målet vårt å inspirere folk til å reise. Gjennom PR, salg og markedsføring hjelper vi globale merkevarer innen turisme, hotell, livsstil og flybransje til å nå dette målet. Vi er tilhenger av proaktive, praktiske metoder samlet fra flere års erfaring, som vi bruker til å løfte frem dine sterke sider, forbedre ditt omdømme og øke salget i virksomheten din. Det nordiske reisemarkedet er vår spesialitet. Vi skaper forbindelser mellom våre kunder og den nordiske reisebransje, reisemedier og influencers. Vårt hovedkontor er i København, Norden er vårt hjem, og verden er vår lekeplass.


Kontaktpersoner

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen