2023-06-26 13:38Pressemeddelelse

Rejsenyheder fra United Spirit Nordic

Oman zipline

Sommeren er kommet til Danmark, og her hos United Spirit Nordic nyder vi varmen og de lange dage som vi er så heldige at få her nordpå. Mange har allerede planlagt og pakket til sommerferie rejsen, mens andre bliver og nyder den danske sommer, og venter med udenlandsferien.

Men én ting er sikker: Vi elsker at rejse.

Vi vil alle gerne have det skud D-vitamin og livsglæde en tur til sol og varme kan give os - ikke mindst når kulden og mørket vender tilbage. Dog har de fleste nordboere ry for også at ville have noget kulturelt autentisk ud af deres rejser. Vi vil også helst have god samvittighed - altså klimamæssigt. Derfor har vi samlet en skare af unikke rejseoplevelser og -nyheder, der kan det hele. God læselyst!

Oman:

En af de helt store up-and-coming destinationer i Mellemøsten er Oman. Med kulturelle skatte som Muscat, og fænomenale naturoplevelser, har Oman det hele. Som noget nyt er verdens længste zipline over vand nu åbnet i Khasab - på Musandam, et peninsula som ligger separat fra resten af Oman, nord for De Arabiske Emirater.

Den 1800 meter lange svævebane er endnu en spændende tilføjelse til den lille by, der i forvejen tiltrækker besøgende på grund af det smukke bjergrige landskab. Byen er kendt for sine sejlture i helt unikke træskibe - de traditionelle dhows, som tager besøgende med på opdagelse rundt i de dramatiske fjorde.

Oman: Luksus med god samvittighed

Men Oman er meget mere end vilde ziplining ture - et område som man bør besøge er Zighy Bay, som ligger i den modsatte ende af Musandam Peninsula. For foden af bjergene og lige ud til det smaragdgrønne vand i Hormuz-strædet - det snævre stykke som forbinder den Persiske Bugt med Omanbugten - ligger Six Senses Zighy Bay luksusresort. 

Dette resort er indbegrebet af luksus, men med god samvittighed. De har nemlig gjort en kæmpe indsats for bæredygtigheden og kan i dag prale med at de genanvender 80% af alt organisk og glasaffald, at de producerer deres egne vandflasker via omvendt osmose - en proces som filtrerer vand ved hjælp af en ultra-fin membran. Det saltvand, som udskilles i processen, bruges til resortets saltvands-pool. 

Desuden havde de per 2022 afskaffet 80% af alt engangs plastik, og sparet 30% strøm sammenlignet med resortets første leveår. Der er altså fokus på, at luksus ikke skal være på bekostning af miljøet, hvilket er et meget interessant emne at høre mere om, hvilket der også er rig mulighed for under et ophold der. Læs selv mere om Six Senses Zighby Bay her.

VIVA Cruises:

VIVA Cruises sejler stadig på de europæiske floder. De bygger deres egne skibe, og som vi kommunikerede ud for nylig, har de fået endnu et skib i deres flåde. Den luksuriøse VIVA TWO, som indeholder alt hvad hjertet begærer i form af selvforkælelse.

Vil du i spa eller i fitness, sole dig på dækket eller nyde en cocktail eller et glas vin mens floden glider lydløst forbi udenfor? VIVA TWO er designet til at opfylde alle gæsters ønsker. 

VIVA Cruises repræsenterer en rejseform, som virkelig er blevet populær. Ikke nok med at flodkrydstogter er mindre og mere bæredygtige end krydstogter på havet, der er også store fordele ved at rejse på floden og ikke tværs over Atlanten. Du kan læse mere om VIVA sine commitment til bæredygtighed her.

Du får mulighed for at få fast grund under fødderne hver dag, og hver dag gå på opdagelse i en ny by - ja måske endda et nyt land. Faktisk er efterspørgslen så stor, at VIVA allerede har offentliggjort, at de kommer til at lancere et tredje nybygget skib i september 2024 - VIVA ENJOY. Læs mere om dette her.

Sint Maarten - Feel Free in SXM🌈

Denne måned er Pride Måned (#pridemonth) og Sint Maarten Turistbureau har benyttet lejligheden til endnu en gang at erklære, at alle LGBTQ+ miljøer er mere end velkomne på øen.

Dette initiativ er vigtigt og værdsat, kan man se i kommentarfeltet på Facebook. Caribien har et ry for at være præget af homofobi, og der er hårdt brug for et opgør med den forældede og diskriminerende kultur. 

Sint Maarten er frontløbere i Caribien som fortalere for diversitet og accept af alle minoriteter, inklusiv LGBTQ+ miljøer - og ikke kun i turismens øjemed. I politik sker der også store fremskridt, og et af øens politiske partier ledes for første gang af et åbent medlem af LGBTQ+ miljøet, Melissa Gumps.

Der findes altså mulighed for, som person fra LGBTQ+ miljøet, at besøge og opleve skønheden ved en caribisk ø og føle sig både tryg, respekteret og opfordret til at leve sit sande jeg. Gudskelov for Sint Maarten!

Du kan læse blogindlægget her hvor Teraj Allen og hans partner Barry fortæller om deres oplevelse. Scroller du helt ned, kan du også se et videoklip fra deres tur, der slutter af med et interview med Melissa Gumps.

Nu du ved det, giver deres hashtag #Feelfreeinsxm endnu mere mening, ikke sandt?

St. Martin:

St. Martin - den venlige ø i Fransk-Caribien, er kendt som Caribiens kulinariske hovedstad. Besøger man ø-nationen som madentusiast, skal man sikre sig at komme forbi Grand Case, som er stedet der netop har gjort øen fortjent til den titel. Flere high-end restauranter ligger her på Grand Case Boulevard med solnedgangen over havet og den smukkeste sandstrand som nabo.  

BluePelicanBoatCharter_SXM_©ClémentLouineau_22

Les Oliviers på 101 Grand Case Boulevard er et godt valg for madentusiaster, der vil nyde et måltid med friskfanget fisk eller skaldyr – hvad med hummer direkte fra tanken? Ejerne er fra Provence regionen i Frankrig, og det kan smages.

Menuen er stærkt inspireret af sydfransk cuisine, men med et islæt af tropiske smage i flere retter. For eksempel ristet ananas med rosmarin og kokosis som en udsøgt dessert, eller fransk toast flamberet i rom – bare så man ikke glemmer man er i Caribien!

Et andet bud kunne være at tage til La Villa Hibiscus ved Mont Vernon. Kokken Bastian er udlært i Frankrig af flere Michelin-kokke, og han kreerer fantastiske retter, som altid overrasker og fascinerer både med smag og smuk anretning. 

Udover de mange fine restauranter på St. Martin, er der også en masse streetfood af høj kvalitet. Det er en særlig St Martin-tradition at spise på Lolos, som madboderne, der findes især i Grand Case og i hovedstaden Marigot, kaldes. Lolos er overdækkede madmarkeder med klassiske picnicborde og der er flere forskellige Lolos der serverer traditionelle kreolske retter, især med friskfanget fisk og skaldyr.

Hvis man vil prøve noget lokalt og autentisk, skal man prøve Johnny Cakes, eller Journey Cakes, som de også kaldes. Dette stegte brød er en del af dagligdagen på St. Martin, og nydes ofte med saltet fisk eller andet fyld.

Navnet Journey Cakes menes at stamme fra formålet - da det er nemt at have med på farten fordi det hverken tørrer ud eller går i stykker i tasken – og derfor er godt at have med på rejsen – deraf “Journey Cakes”. Lingvister mener, at navnet er blevet modificeret til Johnny Cakes over tid. En anden teori er, at det kommer af 'Janiken', som betyder majsbrød på et af Amerikas oprindelige folks sprog.

Sint Maarten 

En anden lokal specialitet er Guavabærrom – en drik lavet på sukkerrør og guavabær. Guavabær vokser vildt i bakkelandskabet midt på øen og skal plukkes og anvendes i den meget korte periode, hvor de modner.

Der brygges derfor guava-bær-rom i store mængder en gang om året, og hver husholdning gemmer flasker til årets højtider. På hele øen er er især tradition for at nyde guava-bær rom til jul, men også til andre festligheder året rundt.

På den hollandske side af øen, Sint Maarten, kan man besøge Guavaberry Emporium på Frontstreet i hovedstaden Phillipsburg, Guavaberry Company's globale HQ, hvor Guavabærrommen brygges.  

Huset er af cedertræ og kendt som et lokalt varemærke, og lidt af en legende. Det er bygget på en gammel synagoge, der blev forladt omkring år 1781, og har siden været brugt som guvernørens hjem.

Den hollandske del af øen, Sint Maarten har fantastiske oplevelser at byde på, når det kommer til gastronomi og ikke mindst natteliv. De sidste 15 år er Bamboo House ved Simpson Bay for eksempel blevet kåret til at lave øens bedste sushi - sushi som de selv brander “NY Style sushi with a Caribbean twist”. 

Udover restaurantens udsøgte asiatiske menu, laver Bamboo House også lækre, forfriskende cocktails, og afholder jævnligt forskellige typer events - for eksempel romsmagning (et must i Caribien), koncerter med lokale kunstnere og sågar børnevenlige events såsom deres fejring af mors dag. Artisterne der optræder her, inkluderer dansere, musikere, ildgøglere og mange flere. 

Bamboo House er virkelig gode til at skabe en fest, tag selv et kig på deres hjemmeside og se videoer og billeder af de uforglemmelige øjeblikke de skaber. 

Tampa Bay

I Tampa Bay er det nu muligt at spare op til 54% ved at købe Tampa Bay City Pass , som giver adgang til Busch Gardens Tampa Bay, The Florida Aquarium, ZooTampa at Lowry Park samt yderligere 2 attraktioner af frit valg, som du kan se på hjemmesiden. 

Zoo Tampa at Lowry Park

Det er dét værd at købe City Pass, ikke mindst fordi man har hele 9 dage til at bruge det fra den dag man besøger den første attraktion - altså rigelig tid til at udforske hver seværdighed i ro og mag - endda med nogle dages mellemrum. Læs mere om City pass her.

Har man lyst til at besøge flere attraktioner på én dag kan dette også snildt lade sig gøre, da Tampa Bay har en fantastisk infrastruktur og transportformer, som gør det til en fornøjelse at bevæge sig rundt.

I modsætning til de fleste andre steder i USA er Tampa Bay meget fodgængervenlig, hvilket gør livet meget nemmere og ikke mindst hyggeligere! Hvem vil ikke gerne undgå kampen med at få alle i bilen og spændt fast for hver eneste lille udflugt eller restaurantbesøg - især hvis du rejser med børn? For slet ikke at tale om stressen ved at skulle køre hjem fra nattelivet? 

Prøv for eksempel at udforske den 4,2 kilometer lange Tampa Bay Riverwalk langs Hillsborough-floden.  Tampa Bay Riverwalk er perfekt til løbe-, cykel- eller blot gåture (du kan også skate?), og til at nyde udsigten over floden, Tampa Bay Skyline og fraværet af biler og trafik. Desuden ligger mange attraktioner og restauranter  langs flodbredden - hvor bekvemt!

I Tampa Bay kan du hoppe på den gratis TECO Line Streetcar, der snor sig gennem gaderne i centrum, Channel-distriktet og historiske Ybor City! Dette er en praktisk og behagelig måde at se Tampa Bay på - Sporvognen kører 7 dage om ugen og med 11 stop langs ruten. Sporvognen er en kopi af de historiske sporvogne, der plejede at være en del af gadebilledet i Tampa Bay.

Du kan også stige ombord på de famøse Pirate Water Taxis. De har 17 stop fordelt på Downtown, Channel Side District og Davis Island, og det er en sjov og unik måde at komme rundt på. Det er desuden muligt at købe et dagskort i stil med hop-on-hop-off konceptet.

Sydafrika 

Sidst men ikke mindst, vil vi nævne Sydafrika som en unik og spændende destination.

Efter pandemiens lockdown er turistindustrien for alvor begyndt at blomstre igen, ikke mindst takket været turistkontorets kampagne ‘Live Again’ - hvor der er fokus på netop den slags rejse vi elsker her i norden - at være aktiv, at komme helt ned i gear, måske endda lidt wellness og selvforkælelse, og selvfølgelig krydret med autentiske oplevelser, som Sydafrika med sin enestående natur, og spændende kultur har masser af. 

Som noget helt nyt, tilbyder turistkontoret nu Lekker Local Tips - (Lekker oversættes til nogenlunde samme betydning på dansk - lækker). Konceptet er ret simpelt: lokale har delt ud af nogle af deres yndlingsaktiviteter i deres hjemby/hjemegn, og som rejsende kan man så komme i kontakt og prøve en oplevelse  ‘som en af de lokale.

Det kan være alt lige fra en cykeltur, en romantisk aften under stjernerne, besøge naturreservater, bestige bjerge, besøge nye hippe spisesteder, og meget meget andet. Tag selv et kig her og find en oplevelse der tiltaler dig. 

Vil du høre mere om en destination, eller mangler du materiale og billeder i høj opløsning til en artikel - så skriv til Lotte.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic vil som repræsentationsbureau inspirere folk til at rejse. Gennem PR, salgsaktiviteter og markedsføring hjælper vi globale brands inden for bl.a. turisme, livsstil, luftfart og hoteller med at nå vort mål. Via proaktive metoder, baseret på flere års praktisk erfaring fremhæver vi kundernes fordele, styrker deres omdømme og øger forretningen. Den nordiske rejsebranche er vores speciale. Vi skaber forbindelserne mellem vores kunder og den nordiske rejseindustri, rejsemedier og influencere. Vores hovedkvarter ligger i København, Norden er vores hjem, og verden er vores legeplads.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen
Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen