2019-08-22 15:05Pressmeddelande

Tinne Vilhelmson Silfvén till SWB Equestrian Weeks

Tinne Vilhelmson Silfvén med Etoine kommer till start i Saab International Grand Prix som avgörs sista veckan i september på Flyinge. Fotograf: Sara HellnerTinne Vilhelmson Silfvén med Etoine kommer till start i Saab International Grand Prix som avgörs sista veckan i september på Flyinge. Fotograf: Sara Hellner

Tinne Vilhelmson Silfvén har varit med i de Europeiska Mästerskapen de senaste 19 åren. Till EM i Rotterdam stod Tinne däremot över i väntan på ny mästerskapshäst. Den svenska dressyrpubliken får i stället se henne när hon kommer till start i Saab International Grand Prix i Flyinge – kanske är det då en framtida OS-häst hos sitter på?

I väntan på rätt häst valde Tinne Vilhelmson Silfvén, som inte missat ett EM på 19 år, att stå över Rotterdam. Don Auriello ”Anton” har varit småskadad och är enligt Tinne i slutet av sin karriär. Då ville Tinne inte ta en mästerskapsplats från någon annan.

- Det var lite ovant att se EM hemifrån men laget var fantastiskt duktiga, tyckte Tinne Vilhelmson Silfvén.

Hemma på Lövsta förbereder Tinne istället fyra andra hästar för OS 2020. Ett steg på vägen är SWB Equestrian Weeks i Flyinge dit Tinne har med sig Etoine.

- Jag har fyra hästar som jag matchar mot Grand Prix och tanken är att en av dem ska kunna gå OS. Etoine, född 2009 e.Vivaldi - Balzflug – Amor, är en av dem. Jag är väldigt förtjust i honom, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Etoine, eller Mio som han kallas, debuterade Grand Prix i våras och kommer hinna med två Grand Prix klasser innan Saab International Grand Prix i Flyinge.

Tinnes arbetsgivare, Lövsta Stuteri, kommer att ha med hästar med även i Breedersklasserna men då kommer inte Tinne att sitta på ryggen.

- Jag tycker det är en spännande idé att slå ihop Saab International Grand Prix med Breeders Trophy. Det är en rolig tävling och det är kul för oss att titta på unghästar och vice versa. Ett bra koncept, tycket Tinne.

Cicci Rätz är tävlingsledare för Saab International Grand Prix och dressyrklasserna under Breeders Trophy gläds förstås över budskapet att Tinne Vilhelmsson Silfvén kommer till start.

-Vi är så glada att Tinne kommer och ser framemot att kunna presentera fler spännande namn de kommande veckorna.


SWB Equestrian Weeks innehåller bland annat Breeders Trophy i tre grenar, Saab International Grand Prix, ATG Riders League, Torstenssons Ungdoms Grand Prix och dubbla Elitauktioner med både föl och talangfulla unghästar. Mer information och biljetter finns på https://equestrian-weeks.swb.org/


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.

Relaterade nyheter