2019-04-25 08:05Pressmeddelande

Jeroen tillbaka som testryttare

Jeroen Dubbeldam kommer till Flyinge som testryttare även 2019. Han kommer bedöma de femåriga hopphästarna. Fotograf: Roland Thunholm.Jeroen Dubbeldam kommer till Flyinge som testryttare även 2019. Han kommer bedöma de femåriga hopphästarna. Fotograf: Roland Thunholm.

Nu är det klart. Succén från 2018 är tillbaka. Jeroen Dubbeldam kommer att sitta upp på 12 femåriga hopphästar och med sin fenomenala känsla avgöra vem som är bäst när Breeders Trophy avgörs 2019.
- Han är en av världens bästa ryttare. Det är en dröm att se honom på våra SWB-hästar, säger Helén Uddefors.

Nyheten om att låta en testryttare avgöra utgången i femårsklassen för hopphästar var väldiskuterat i fjol. När Jeroen Dubbeldam sagt sitt var diskussionerna också till ända. Att låta världens bästa ryttare vara domare uppskattades mer än en omhoppning av de flesta.

- Det här upplägget är mycket bra Femåringarna behöver inte gå mot klockan i en omhoppning, sa Victoria Almgren efter att ha sett Mr Vain GJ bli högst bedömd i klassen.

Även testryttaren själv gillade upplägget.
- Jag hade inga förutfattade meningar om hästarna och jag försökte berätta för publiken vad jag kände, säger Jeroen Dubbeldam.

Jeroen Dubbeldam är en av världens mest framgångsrika hoppryttare genom tiderna. Han har individuellt OS- VM och EM-guld och har ridit många, många hästar.

- Vi är så glada att Jeroen tackade ja i år igen och jag hoppas se många fina femåringar i finalen, säger Helén Uddefors, VD på SWB.

Breeders Trophy i hoppning kommer att avgöras vecka 40 på Flyinge. Förutom unghästklasser i hoppning går även breeders trophy i fälttävlan och nationella klasser för äldre hästar samma helg. Biljetterna till evenemangen släpps i andra delen av maj. 


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.


Kontaktpersoner

Helen Uddefors
VD Swedish Warmblood Association
Helen Uddefors