2019-05-15 07:00Pressmeddelande

Svenska uppfödare får egna hästveckor

SWB Equestrian Weeks - Uppfödarnas egna stortävling.SWB Equestrian Weeks - Uppfödarnas egna stortävling.

Svenska hästar är på stark frammarsch och grunden till de stora framgångarna ligger hos de duktiga svenska hästuppfödarna. Avelsföreningen SWB tycker att det är dags att uppfödarna får en egen stortävling med internationell exponering. Därför har Breeders Trophy utvecklats till ett evenemang över två veckor och getts namnet SWB Equestrian Weeks.

Under SWB Equestrian Weeks kommer givetvis de allra bästa svenska unghästarna att gör upp om ära och berömmelse i klassiska Breeders Trophy, tävlingen där uppfödarna har huvudrollen och en prispott på drygt 700 000 står på spel. Veckorna spetsas med högklassig dressyr- och hoppsport genom trestjärniga Saab International Grand Prix och en samling intressanta öppna hoppklasser. SWBs Elitfölauktion uppgraderas och det bjuds på två auktioner, en dressyr- och en hoppauktion. I auktioneringen kommer föl och unghästar av absolut toppkvalitet gå under klubban. Swedish Select Horse Sales går in som medarrangör i hoppauktionen och kommer att presentera en kollektion talangfulla unga hopphästar mellan 4 och 7 år.

-Namnet vi sökte skulle vara mer omfattande och rättvisande och samtidigt varumärkeshöjande – för SWB, sponsorer och alla andra som är inblandande, säger Helén Uddefors, VD för SWB.

Från och med nu börjar det nya namnet att gälla och det kommer synas i all kommunikation kring evenemanget.

-Breeders Trophy är ett system för att stimulera svenska uppfödare och för att bidra till unghästutvecklingen i Sverige men vi vill göra mer än så med tävlingen. Det ska vara en plats där talang möter talang och där goda relationer och affärer kan växa fram säger Helén Uddefors.

Evenemanget avgörs vecka 39 och 40 på Flyinge utanför Lund. Vecka 39 intar dressyrhästarna arenan och vecka 40  tar hopp- och fälttävlanshästarna vid.

-En av årets absoluta höjdpunkter för alla oss hästvänner, sammanfattar Helén Uddefors evenemanget.


Om Swedish Warmblood Association

SWB är en rikstäckande avelsorganisation med syfte att stödja och utveckla avel, uppfödning, utbildning och marknadsföring av svenska varmblodiga hästar. Swedish Warmblood är internationellt konkurrenskraftiga i hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska varmblod i världsklass produceras av våra SWB -uppfödare. De står för en lång tradition av naturlig och hållbar avel av moderna rid- och sporthästar.