2023-01-09 14:15Press release

Romantiken i fokus: År 2021 går i kärlekens tecken på Saint Martin

Ön med 37 fantastiska stränder, det varma turkosblåa vattnet, den avslappade karibiska livsstilen gör att för den som planerar en romantisk resa är St. Martin ett paradis och något som kommer skapa minnen för all framtid för dess besökare.

Invånarna på Saint-Martin är laddade av positivism, allt är på plats för att välkomna besökare till ön så snart gällande rese restriktionerna har upphävts. År 2021 går i kärlekens tecken på Saint Martin, inget är bättre än att bli förälskad på nytt och uppleva nya äventyr tillsammans!

Ms. Aïda WEINUM Direktör för Saint Martins Turistbyrå säger:  ” År 2021 fokuserar Saint-Martin Turistbyrå sin kommunikation på temat romantik. Efter en lång tid av oro för framtiden så behöver våra besökare mötas igen, långt ifrån deras dagliga liv och det vill vi erbjuda. Med dynamiska erbjudanden presenterar flygbolagspartners, hotellägare, restaurangägare, attraktionsarrangörer på ön lockande och spännande förslag speciellt avsedda för par. 

Saint Martin är en perfekt tillflyktsort för att fira kärleken och starten på ett äventyr för de nygifta".

Saint Martin Turistbyrå erbjuder ett oemotståndligt urval av aktiviteter med romantiskt tema:

För de kreativa paren erbjuder Tijon parfymen en unik upplevelse där man tillsammans får skapa sin egen parfym. För vad kan vara mer romantiskt än att skapa sin egen doft tillsammans med den man älskar! https://www.tijon.com/

För de äventyrslystna paren - vad sägs om ett fallskärmshopp!   Man utgår från Grand Case flygplatsen och förutom hisnande vyer och möjlighet till något som ni kanske aldrig gjort tidigare ett oslagbart minne tillsammans. Eller varför inte boka en ridtur på stranden med din bättre hälft! Kombinationen av friheten, lugnet och den fantastiska miljön med det karibiska havet på ena sidan  gör upplevelsen till något oförglömligt.

För de sensuella paren , en stund på den mycket kända Orient Bay-stranden eller varför inte en behandling på något av öns spa – kanske en duo massage : Hommage Hôt https://hommagehotel.com/ La Samanna https://www.belmond.com/hotels/north-america/caribbean/st-martin/belmond-la-samanna/   eller Secrets Saint-Martin Resort & Spa https://www.secretsresorts.com/en_us/resorts/st-martin/st-martin.html   

För de diskreta paren - inbäddat vid den klippiga kusten i Pointe Arago, vid Chemin des Douaniers, hittar man den minsta och hemligaste stranden på ön, Plage des Amoureux. Passande nog så får inte mer än två personer plats på stranden och man har under sitt kärleksbesök fullständig sekretess.!

För nattuggle paren - som föredrar att vid solnedgången förklara sin kärlek till sin älskade har vi följande förslag : ombord en båt https://www.st-martin.org/us/enjoy/activities-sxm/boating , på stranden https://www.st-martin.org/us/experience-the-exceptional/the-island-of-37-beaches  eller varför inte på  hotellets terrass!

För gourmetparen:  mat är viktigt på ön så här erbjuder restaurangerna https://www.st-martin.org/us/enjoy/restaurants-sxm  i Grand Case eller Orient Bay utmärkta kulinariska upplevelser som påminner oss om att Saint-Martin är Karibiens gastronomiska huvudstad!

För de giftas sugna paren; Saint-Martin den idealiska platsen att förenas på för resten av livet - på en vit sandstrand som gränsar till de turkosa vattnen och med en härlig bris i håret. På ön finns det ett flertal företag som är specialiserade på att organisera bröllop och även smekmånads vistelser:  Caribbean Fairy, https://www.feedescaraibes.com/  Tropical Wedding & Honeymoon, https://www.tropicalweddingsxm.com/  och  Artemia Event Planners https://artemia-sxm.com/ alla tre beredda att skapa ett unikt ögonblick, ett minne för livet.


About Saint Martin

Saint Martin ligger i norra Karibien. Christopher Columbus kom till ön, som har mer än 70 km kustlinje, år 1493. Öns natur består av en mix av vulkaner, djungel och mangrove-områden. Öns högsta punkt är Pic Paradis och är 424 meter högt. Utöver fantastisk natur har Saint Martin så mycket som 37 stränder –oavsett om man föredrar orörda, lunga stränder eller stämningsfulla, mer livliga stränder, hittar man det här. Det finns även ett stort utbud av vattensport, med aktiviteter som dykning, surfing, wakeboarding, windsurfing och kitesurfing. Den genomsnittliga temperaturen är 27 grader, med upp till 32 grader om sommaren. Ön är som mest populär i perioden december till april, när vädret är torrt och behagligt. Saint Martin är den franska delen av ön Saint Martin/St. Maarten. Den andra delen av ön, St. Maarten, är holländsk. Hela ön är 88 km2 stor, vilket är den minsta landarealen i världen som är uppdelad mellan två nationer.


Contacts

Christine Engen
PR & Communication
Christine Engen
Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen