2022-12-26 09:06Press release

En kulinarisk resa till ön St. Martin

Efter den stora framgången med matfestivalen Festival de Gastronomi, november 2021, cementerades ön St. Martin som den kulinariska huvudstaden i Karibien, och i år kommer Turistbyrån organisera den andra upplagan av Festival de Gastronomi från 11 till 22 november 2022. Om du vill njuta av en gourmetupplevelse av högsta klass samtidigt som du vill ha det skönt i den varma solen med utsikt över några av de vackraste de stränderna i Karibien, då passar ”the Friendly Island” dig perfekt.

 

Hotel Karibuni, St.Martin

Hotel Karibuni, St.Martin

Ön St. Martin är känd för sitt turkosblå vatten, men det är inte allt. Denna lilla juvel i Karibien är också en kulinarisk huvudstad och en klar favorit bland matälskare som kommer för att njuta av den naturliga skönheten på "ön med 37 stränder" och för att upptäcka nya, originella smaker.

År 2021, startade St. Martins Turistbyrå - Festival de Gastronomi, som en hyllning till destinationens kulinariska arv. Den första upplagan av evenemanget var en stor succé och drog till sig intresse från lokal och internationellt media, bland annat från den berömda amerikanska resetidningen Travel + Leisure (med 14 700 000 besökare på deras webbplats varje månad) som lovordade denna "Karibiens kulinariska huvudstad". Även på sociala medier kunde mer än en miljon följare, tack vare de inbjudna influenserna som besökte festivalen bli imponerade av den vänliga ön.

 

En explosion av smaker

En mängd kulinariska profiler från hela världen, såväl som fans av smakrika och färgglada rätter, kommer att närvara på denandra upplagan av festivalen från 11 till 22 november 2022.

I år, kommer Turistbyrån återigen att visa upp öns kulinariska mångfald för att fira det kulinariska arv som destinationen är så känd för. Detta rykte kommer från fast rotad karibisk kulinarisk kultur och ett imponerande antal kreativa kockar från många olika länder som alla har hittat en unik inspiration på denna ö.

Ett fullspäckat program med gourmetevenemang väntar som kommer ge en riktig njutning för smaklökarna. Det kommer finnas matlagningsworkshops för besökare i alla åldrar, ledda av lokala och internationella kockar, och provsmaknings menyer kommer att finnas tillgängliga på de många restaurangerna i St. Martin som deltar i tävlingen.

Dessa menyer kommer alla att vara centrerade kring 2022:s valda ingrediens: plantains, matlagningsbananer som är en nyckelingrediens i det karibiska köket. Den special arrangerade paviljongen Gourmet Village kommer att vara öppen för besökare som vill upptäcka lokala produkter från 18 till 20 november.

Några andra höjdpunkter som du inte heller får missa. Den lokala matlagnings kulturen kommer att firas med en grilluppvisning den 15 november och en drinkmixnings tävling den 21 november. Dessa event är två av festivalens huvudevenemang, tack vare närvaron av professionella kockar, som också är juryns medlemmar.

Barer och restauranger kommer att bjudas in att göra allt för att erbjuda besökarna det allra bästa när det gäller karibiska cocktails och de oemotståndliga smakerna från den lokala grillen som vi alla älskar så mycket på vår vänliga ö. Garanterat en sensationell upplevelse.

 

Några stora namn

Turistbyrån har bjudit in en rad duktiga kockar för att verkligen höja nivån på denna kulinariska festival: Nicolas Sale (Frankrike), kock med 2 Michelin-stjärnor, sponsor av 2022 års upplaga; Laurent Huguet (Frankrike), Michelin-stjärna kock; Ilham Moudnib (Frankrike), konditor och finalist i Pastry World Cup 2015; Ninon Fauvarque (Frankrike), drink mixningsmästare, vinnare av Havana Club Cocktail Prize 2018; Lionel Lévy (Frankrike), Michelin-kock

Vladimir François-Maïkoouva (Martinique), privat kock, tränare och konsult; Rafael Pires (Brasilien), kock från Institut Paul Bocuse School of Culinary Arts; Daniel Vézina (Kanada), ambassadör för ansvarsfull mat utan avfall; och Maame Boakye (Ghana), vinnare av "Best at the Fare Savory" på den berömda The World Fare Festival, i New York; Kevin Bludso (USA), grillexpert och två gånger vinnare av Steve Harvey Hoodie Award; Mia Mastroianni (USA), drink mixningsmästare och konsult.

 

St. Martin kommer också att kunna räkna med närvaron av Alain Warth, chef för gastronomin avdelningen för Frankrikes fastland och utomeuropeiska territorier för SCR Prod. Group, grundare av Gault & Millau, kulinarisk guide för franska Västindien och Guyana, och koordinator för kockarna som deltar i denna andra upplaga av festivalen. Expertkonsult inom restaurangbranschen och drinkmixnings teknologi, Arthur Sutley, kommer också att vara bland de special inbjudna gästerna.

 

Alla ögon på destinationen St. Martin

Tack vare partnerskapen med ett femtontal influensers från USA, Sydamerika, Kanada och Europa, och med närvaro av över 25 journalister håller St. Martins Festival de Gastronomi på att se till att denna kulinariska festival är ett event som man inte får missa om man vill uppleva en autentisk, levande och vibrerande ö för matälskare.  

Mellan 11 och 22 november 2022 finns det paketerbjudanden tillgängliga inklusive flyg och boende, för de som letar efter en unik upplevelse, som kombinerar fantastiska smaker och bildperfekta landskap.

Villa Avanti Terres Basses

Villa Avanti Terres Basses

St.Martin Tourism website


About Saint Martin

Om Saint Martin Saint Martin ligger i norra Karibien. Christopher Columbus kom till ön, som har mer än 70 km kustlinje, år 1493. Öns natur består av en mix av vulkaner, djungel och mangrove-områden. Öns högsta punkt är Pic Paradis och är 424 meter högt. Utöver fantastisk natur har Saint Martin så mycket som 37 stränder – oavsett om man föredrar orörda, lunga stränder eller stämningsfulla, mer livliga stränder, hittar man det här. Det finns även ett stort utbud av vattensport, med aktiviteter som dykning, surfing, wakeboarding, windsurfing och kitesurfing. Den genomsnittliga temperaturen är 27 grader, med upp till 32 grader om sommaren. Ön är som mest populär i perioden december till april, när vädret är torrt och behagligt. Saint Martin är den franska delen av ön Saint Martin/St. Maarten. Den andra delen av ön, St. Maarten, är holländsk. Hela ön är 88 km2 stor, vilket är den minsta landarealen i världen som är uppdelad mellan två nationer. https://www.st-martin.org/


Contacts

Christine Engen
PR & Communication
Christine Engen