2021-12-02 10:19Pressmeddelande

Nytt sport & fritidskoncept från Soft Touch AB

Soft Touch AB lanserar nytt koncept med sport & fritidshandskarSoft Touch AB lanserar nytt koncept med sport & fritidshandskar

Varumärket Soft Touch® och slogan ”we know gloves” är välkänt för återförsäljare av arbetskläder och skyddsutrustning. Sporthandskar har under lång tid också varit en del av Soft Touch AB men har tagit mindre plats.  Nu lanseras ett helt nytt sortiment som också är ett koncept där företaget tar ett helhetsgrepp om sporthandskar.

Efterfrågan startade utvecklingen

Varje år noterade Soft Touch AB fler och fler förfrågningar på nya modeller sporthandskar. Till slut startade bolaget ett projekt för att hitta de bästa producenterna av sporthandskar, ett projekt som tagit flera år.

Vi försöker alltid vara lyhörda för våra kunder och har jobbat länge för att hitta en lösning som gör det möjligt att tillhandahålla ett relevant sortiment till rätt pris, säger Michael Cederkvist, VD på Soft Touch AB.

 

Nu lanseras en hel kollektion med olika sporthandskar som en start på en ny gren för varumärket Soft Touch®. Till en början erbjuds skidhandskar, seglarhandskar, jakthandskar, motorsportshandskar samt exklusiva promenadhandskar. 

Modellerna har tagits fram i samarbete med producenter, professionella utövare och experter på olika sportområden. Sortimentet finns nu sammanfattat i en helt ny katalog som finns tillgänglig för nedladdning på Soft Touch ABs hemsida.

Det här är första steget i en oerhört seriös satsning. Nu samlar vi data för utvärdering inför nästa steg som vi planerar att ta inom kort för att täcka upp ännu fler sportområden, avslutar Michael.

Soft Touch® sporthandskar finns tillgängliga för återförsäljare sedan november månad 2021.



Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch® ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Som komplement distribueras även högkvalitativa handskar och specialhandskar från externa varumärken såsom Hanvo® Bestgrip, Hysafety®, Rubberex® med flera. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist