2019-10-02 07:53Bloggpost

Soft Touch handskar på VM i Lasersegling

Soft Touch seglarhandskar - prototyp för testSoft Touch seglarhandskar har genomgått tuffa tester av proffsseglare.

Soft Touch har testat seglarhandskar under en tid med en seglarveteran Stefan Karlsson som tävlar i Lasersegling. Efter vinst i SM i somras började Stefan Karlsson förberedelserna inför VM i Port Zélande i Nederländerna som startade den 7:e september. Under den fyra veckor långa stenhårda fysträningen innan tävlingen råkade Stefan ut för en olycklig förkylning redan den andra veckan. Inte de bästa förutsättningarna för sluttesterna av de nya seglarhandskarna.

Med en knackig start och långt ifrån ett fördelaktigt utgångsläge möttes Stefan sedan av ett riktigt tufft och svårt tävlingsområde. I samband med Port Zélandes läge nära atlantvallen med mestadels lätta nordsjövindar som ofta vred sig kan tävlingen sammanfattas som mycket svårseglad. Trots detta hanterade det svenska landslaget förhållandena mycket bra. För Stefans del startade VM med ledning under hela första racet till att sluta olyckligt med diskvalificering av ett par race, Stefan var helt enkelt för ivrig i starterna.

Stefan leder ett race under VM

Stefan Karlsson leder i ett race under Laser Master World Championship.

Man får ta risker och gå på maggropskänslan. I lätta vindar gäller det att vara blixtsnabb i starten. Bristen på landmärken och det platta landskapet gjorde viktiga tävlingsmoment som starten väldigt svårbedömd, säger Stefan.

I stora hela gick VM otroligt bra för det svenska landslaget. Från lilla Kullavik, söder om Göteborg, kom tre extremt duktiga seglare som tog hem två silvermedaljer och en hedersam fjärdeplats.

Sammanhållningen i det svenska landslaget var mycket bra som till stor del berodde på vår duktiga coach. Kunskapsutbytet mellan lagkamraterna var garanterat en nyckel till framgångarna, fortsätter Stefan.

På Soft Touch var vi väldigt nyfikna på hur de nya seglarhandskarna fungerade och även hur man uppfattar handskar generellt bland tävlingsseglare.

Att ha bra handskar när man seglar och framförallt när man tävlar är extremt viktigt. I alla fall om man är rädd om händerna säger Stefan och visar upp fingrarna efter en regatta i Marstrand han deltog i kort efter VM. Här glömde jag handskarna innan jag började segla och trots att jag tejpade fingrarna så ser det ut såhär, fortsätter han.

Den nya prototypen på seglarhandsken från Soft Touch togs emot mycket bra. Trots att handskarna användes under tävlingens alla 6 dagar så gick de inte sönder.

Skadad hand efter segling utan handskar

Skavsår efter segling utan handskar, trots tejpade fingrar

Det är såhär man vill att en seglarhandske ska vara, slitstark och pålitlig, säger Stefan. Beslutet att ta bort vadderingen i innerhanden var helt rätt för jolleseglare och med återkopplingen från seglarna i denna tävlingen kommer handsken säkert bli ännu bättre, avslutar han.

Soft Touch seglarhandskar

Produktionsfärdiga seglarhandskar från Soft Touch

Soft Touch förbereder nu lansering av handskarna och letar distributör i både Sverige och övriga Europa. För mer information, kontakta Michael Cederkvist på Soft Touch AB.



Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Handskar som utmärks genom hög kvalitet men med ett mer standardiserat materialval och design, marknadsförs under varumärket ProTec®. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist