2020-04-20 10:30Pressmeddelande

En förpackning med nytänk – AD-19BOX från Soft Touch®

AD-19BOX en dispenserbox för 12 par arbetshandskar från Soft Touch®AD-19BOX en dispenserbox för 12 par arbetshandskar från Soft Touch®

Varumärket Soft Touch® och slogan ”we know gloves” är välkänt för återförsäljare av arbetskläder och skyddsutrustning. Handskarna är dock endast en del av företagets djupa kunskap om helhetslösningar för handskförsäljning. Nu lanseras en förpackning som i sig inte är ny, men som används på ett helt nytt sätt.

Vi försöker alltid vara lyhörda för våra kunder och har jobbat länge för att hitta en lösning som gör det möjligt att ha ordning och reda på handskar som säljs i volymer till ett lägre pris, säger Johannes Unsgaard, Director of sales på Soft Touch AB.

Lösningen på ett gammalt problem

Handskar som säljs till lägre priser har oftast ingen individuell förpackning för att hålla priset nere. De ligger istället packade i buntar om 12 par i en plastpåse. Dessa buntar ser inte särskilt attraktiva ut för slutkunden och är dessutom svårare att placera i hyllor i butiker som vill ha ordning och reda. Soft Touch har skapat en specialdesignad dispenserbox för 12 par arbetshandskar, något som normal sett endast finns tillgängligt för engångshandskar. Först ut är AD-19BOX för en av de toppsäljande handskmodellerna från företaget.

Med den nya förpackningen löser vi en hel rad problem för våra kunder säger Johannes Unsgaard. Den gör det enkelt att alltid ha snyggt i hyllor, de är lätta att packa upp, enklare att placera och tar mycket mindre plats än de traditionella plastbuntarna. Det gör det även lättare för våra kunder att sälja 12 pack, eftersom det är vanligt att slutkunden bryter buntpåsarna för att bara köpa ett fåtal par, avslutar han.

Nytta för både återförsäljare och slutkund

Under drygt ett år pågick utveckling och tester för att göra förpackningen så bra som möjligt. Utformningen är gjord för att ge nytta till både återförsäljare och slutkunder.

Med AD-19BOX skapar vi nya möjligheter för våra kunder. Utseendet för denna typ av handskar uppgraderas rejält med den snygga boxen. Detta gör det möjligt att placera denna typ av produkt på nya ställen, som exempelvis framme vid kassan, säger Andreas Linder, Marknadsansvarig på Soft Touch AB. För slutkunden finns också flera fördelar. Boxen är mer tydlig med bruksanvisningen på flera språk. Storleken gör den enkel att ha med sig överallt så att handskar alltid finns lättillgängligt när de behövs, t ex i handskfacket i bilen. Boxen skyddar även handskarna i väntan på användning och det är ju även en fördel för miljön att vi ersätter plastpåsar med pappboxar, avslutar han.

AD-19BOX finns nu tillgänglig från Soft Touch AB för omgående leverans. Intresserade återförsäljare kan kontakta Johannes Unsgaard på Soft Touch AB för vidare information.


Om Soft Touch AB

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch® ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Som komplement distribueras även högkvalitativa handskar och specialhandskar från externa varumärken såsom Hanvo® Bestgrip, Hysafety®, Rubberex® med flera. Företaget har sitt säte i Partille.


Kontaktpersoner

Kevin Högstedt
Försäljningschef
Kevin Högstedt