2023-03-02 20:00Pressmeddelande

Eliza Sjöberg är Årets unga ledande kvinna 2022

En porträttbild på Eliza Sjöberg som utsetts till Årets unga ledande kvinna 2022.Eliza Sjöberg, IT- och förvaltningschef på Flintab AB, är Årets unga ledande kvinna 2022

Under en prisceremoni på Elmia Jönköping den 2 mars 2023 utnämndes vinnaren i Årets unga ledande kvinna. Av totalt 141 nominerade var det till slut Eliza Sjöberg, IT- och förvaltningschef på Flintab AB, som vann högsta pris och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2022. Under kvällen utsågs också Isabela Lucas, Hållbarhets- och Kvalitetsansvarig på HAGS Aneby AB, till Årets unga styrelsetalang 2022.

 

Eliza, som är född 1992, ansvarar i sin ledarroll för kundernas IT-projekt, stora interna projekt och sitt medarbetarteam. Sedan hon startade sin resa på Flintab har hon tagit stora kliv både i sin egen karriär och genomfört flera stora utvecklingsarbeten som lett till både ett ökat resultat och skapat ett bättre klimat på arbetsplatsen.

 

Förutom den stora äran vinner Eliza ledarskapscoachning för sig själv och sin arbetsgrupp från vår partner Combitech. Hon vinner dessutom ett årskort och PT-timmar från Friskis, partner till Årets unga ledande kvinna.

 

Juryns motivering

Årets unga ledande kvinna har på ett nytänkande sätt arbetat fram innovativa lösningar som skapat positiva effekter i hela organisationen. Hon har på kort tid åstadkommit fantastiska resultat genom att låta mjuka värden genomsyra hur hon leder sin grupp.  Med stort mod och genuint engagemang för människor lyfter hon sina medarbetare och har fått med sig hela organisationen på en utvecklingsresa. Hon är ett föredöme och ett bevis på att det går att ta nästa steg i karriären genom att göra sin röst hörd, oavsett vilken bransch du verkar inom. Årets unga ledande kvinna är Eliza Sjöberg.

StyrelseAkademien prisade Årets unga styrelsetalang

Under kvällen utsågs också Årets unga styrelsetalang, en utmärkelse som tilldelades Isabela Lucas, Hållbarhets- och Kvalitetsansvarig på HAGS Aneby AB.

En porträttbild på Isabela Lucas som utsetts till Årets unga styrelsetalang 2022.

Isabela Lucas, Hållbarhets- och Kvalitetsansvarig på HAGS Aneby AB, är Årets unga styrelsetalang 2022.

Utmärkelsen Årets unga styrelsetalang är en hjärtefråga för oss på StyrelseAkademien. Vi vill förändra siffrorna och inspirera till ett värdeskapande styrelsearbete med en jämlik sammansättning. Isabelas arbete har gjort stora avtryck i HAGS kärnverksamhet både i Sverige och internationellt. Hon är en modig och nyfiken ledare med värdefull expertkompetens inom hållbarhet som kommer att vara en stor tillgång för de styrelser vi hoppas får förmånen att arbeta med henne framöver, säger Hanna Aspklint från StyrelseAkademien.

Isabela vinner en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet, en två-dagars certifierad styrelseutbildning från StyrelseAkademien. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot i ett dotterbolag inom North Castle AB under ett års tid, med start enligt överenskommelse.

Juryns motivering

Med mod och stort driv att själv vilja utvecklas har årets unga styrelsetalang åstadkommit imponerande resultat som fört bolaget framåt. Med bred kompetens och nyfikenhet i kombination med stort affärsdriv har hon gjort betydande avtryck i bolagets kärnverksamhet och bland medarbetare såväl i Sverige som i den internationella koncernen.

Denna omtyckta ledare kommer med sin strategiska förmåga och värdefulla expertkompetens inom hållbarhet att vara en stor tillgång till något av North Castles bolag. 

Årets unga styrelsetalang är Isabela Lucas.

Stort grattis önskar vi Eliza och Isabela!

Fakta Årets unga ledande kvinna

Årets unga ledande kvinna är ett initiativ som startades 2015 av Ridsportalliansen. Syftet är att öka andelen kvinnor bland länets ledare genom att lyfta fram förebilder under 35 år. Med årets nominerade har totalt 185 kvinnor tagit plats på listan genom åren. Utmärkelsen drivs av Science Park, Handelskammaren Jönköpings län och Region Jönköpings län och möjliggörs genom projektets partnerföretag.


Om Science Park

Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer på tretton orter i Jönköpings län. Genom att bidra till start och utveckling av fler framgångsrika företag är vi med och skapar Sveriges hetaste företagarregion 2025.


Kontaktperson

Maria Göransdotter Marklund
Marknadsansvarig
Maria Göransdotter Marklund
Marknadsföring, kommunikation och varumärke
Linda Pålsson
Affärsutvecklare, ansvarig community
Linda Pålsson

Relaterade nyheter