2023-01-12 09:25Pressmeddelande

The Red Barn Arena utvecklas - arenashow för hela familjen

Ifjol fick alla rallyentusiaster uppleva en magisk atmosfär på The Red Barn Arena i Umeå. Till Rally Sweden 2023 spetsas arrangemanget ytterligare.
Foto: Rally Sweden/McKleinIfjol fick alla rallyentusiaster uppleva en magisk atmosfär på The Red Barn Arena i Umeå. Till Rally Sweden 2023 spetsas arrangemanget ytterligare. Foto: Rally Sweden/McKlein

Om mindre än en månad startar Rally Sweden i Umeå för andra gången.
Redan nu kan alla rallyfans se fram emot en spektakulär arenaupplevelse.
Inför 2023 kommer The Red Barn Arena uppgraderas och bli mer tillgänglig med utökad publikservice.

Totalt kommer arenaområdet ge plats för cirka 30 000 åskådare med möjlighet att även följa dramatiken på övriga specialsträckor via storbildsskärmar på området.

The Red Barn Arena kommer till 2023 inte bara bara bjuda på rally utan bli en vinterfestival för alla.  Foodcourts, artister, utställare,  storbildsskärmar, souvenirförsäljning, barer och VIP-områden garanterar underhållning dagen lång.
- Vi kommer ha ett program som passar rallyentusiasten såväl som familjen säger Anette Refseth, arena-ansvarig.

Arenaområdet, med Hagarondellen som strategisk knutpunkt, blev under 2022 den fantastiska mötesplats arrangörerna hade drömt om. Med naturen som element formades en gigantisk snöläktare mitt i området och med möjlighet att överblicka när WRC-förarna forcerade igenom arenaområdet.

Rally Sweden The Red Barn Arena

The Red Barn Arena vid Hagrondellen i Umeå bjöd på publiksuccé 2022. Nu har arrangörerna spetsat området ytterligare inför årets Rally Sweden för att skapa en arenaupplevelse för hela familjen.


Rally Sweden har de senaste åren varit ledande inom WRC och gjort rallyt till en spektakulär och actionfylld arenasport. Umeå 2022 blev inget undantag.

- Umeåborna fick verkligen bevittna och ta del av en arenaupplevelse de sent kommer glömma. Till årets tävling ska vi befästa och förstärka den känslan. Banan har gjorts längre så publiken kan se förarna under längre tid inne på arenan och vi har byggt tillgänglighetsanpassade gångpassager så åskådarna kan vandra fritt inne på arenaområdet, säger Stefan Djerf, event director, Rally Sweden.

The Red Barn Arena får också en betydligt mer framträdande roll som central publikpunkt där varje tävlingsdag avslutas på området. Den inledande premiärsträckan utgår också härifrån.

Var du än står på The Red Barn Arena kommer du kunna följa farten och världens bästa rallyförare på i princip bara en billängds avstånd. Arenasträckan är 1,5 kilometer, innehåller tre hopp (där bilarna kan flyga upp till 40 meter i det största hoppet) och de nya hybridbilarna kan komma upp i toppfarter på över 150 kilometer i timmen.

- På det här sättet tillgängliggör vi verkligen VM-rallyt för så många som möjligt. Det här är en fantastisk chans för umeborna och alla tillresande att se världens bästa rallyförare på nära håll, konstaterar Djerf.


Om Rally Sweden

Rally Sweden är en av 13 deltävlingar i WRC, världsmästerskapen i rally, och det enda utpräglade vinterrallyt. Det är Sveriges största årligen återkommande evenemang med över 100 000 åskådare under fyra dagar och närmare 120 miljoner tv-tittare runt hela världen! Tävlingarna avgörs för första gången i år i Umeå i Västerbotten. Tävlingen har körts sedan 1950 och varit vinterrally sedan 1965. Rally Sweden är känt som en vinterfestival, där publiken kommer förare, bilar och tävlingarna riktigt nära – Closer to Rally.


Kontaktperson

Kommunikationschef, Svenska Bilsportförbundet
Sören Emmervall