2023-03-27 10:00Press release

Hisnande cirkusmusikalen Pippi på Cirkus åter till Djurgården med premiär 15 juni

Pippi på Cirkus spelades för fulla hus under förra året då över 55 000 personer såg föreställningen. Den 15 juni återvänder Björn Ulvaeus och Cirkus Cirkörs folkkära och hisnande cirkusmusikal med Pippi, Tommy och Annika, Prussiluskan och Kling och Klang till Cirkus, under ny konstnärlig ledning av stjärnregissören Roine Söderlundh. 

– Förra året uppstod en magi som var svår att förklara och jag är så glad över att vi återigen ska få sprida Pippis kraft tillsammans med hisnande nycirkus och färgsprakande musik på Cirkus. Mottagandet har varit varmt och vi har precis öppnat upp två extra föreställningar under premiärveckan. Sommarens uppsättning kommer att bli något alldeles extra, säger Björn Ulvaeus, exekutiv producent. 

Stjärnregissören Roine Söderlundh, som tidigare skapat “Mamma Mia! – The party” tillsammans med Björn Ulvaeus, äntrar rollen som konstnärlig ledare för Pippi på Cirkus och står även för regi under 2023. Roine har tilldelats Guldmasken för Bästa koreografi fyra gånger (West Side Story, Grease, Showstoppers, Singin' in the rain) och regisserat en rad publiksuccér genom åren (bl.a. Chicago, Top Hat, On the Town, A Chorus Line, Tommy Körbergs Grand Finale). 

– Det ska bli så inspirerande att gå in och arbeta med några av landets främsta nycirkusartister. Jag älskar ju musikteater och det är en så annorlunda föreställning att arbeta med cirkus, musikalartister och barn tillsammans. Jag gillar utmaningar så när Björn ringde mig var det självklart att tacka ja. Det är en ynnest att få fortsätta förvalta och förfina denna fantastiska föreställning, säger Roine Söderlundh, konstnärlig ledare sommaren 2023.

Pippi på Cirkus är något så ovanligt som en “cirkusmusikal” – löst baserad på en berättelse av Astrid Lindgren och med cirkus från Nordens ledande cirkuskompani Cirkus Cirkör. Manus av Maria Blom, Tilde Björfors och Björn Ulvaeus som även är uppsättningens exekutiva producent. 

– Pippi på Cirkus är den mest lekfulla och en av de mest utmanande föreställningar jag någonsin gjort, med så många element av dialog, sång, dans, cirkus. Jag ser jättemycket fram emot att jobba med ensemblen igen. Vi leker och leker och jag tror att det är mitt i denna fantastiska energi som scenkonsten blir levande. Jag har sett upp till Pippi sedan jag var liten - hennes sätt att vara fri, oberoende och ifrågasättande - och idag är det mina egna barn som lyssnar på Pippi-låtarna varje dag, berättar Ida Breimo, som återigen syns i rollen som Pippi. 

Föreställningen är cirka 1 timme och 15 minuter lång (ej paus) med dialog och sångtexter på svenska. Produktionen är ett samarbete mellan Björn Ulvaeus, Astrid Lindgren Aktiebolag, Cirkus Cirkör, Krall Entertainment och Pophouse.

Biljetter finns nu att köpa via www.pippicirkus.se

Fakta:
Plats: Cirkus på Djurgården i Stockholm
Datum: 15 juni - 20 augusti

För mer information och intervjuförfrågningar vänligen kontakta:
Sofie Nelson, Head of PR and Comms Pophouse
+46 70 75 45 176
Sofie.nelson@pophouse.se

Om Pippi på Cirkus 2023
Björn Ulvaeus är exekutiv producent och ansvarar för föreställningens sångtexter till musik av Benny Andersson, Vladimir Shainsky, Angel G. Villoldo med flera. För cirkusregi står Cirkus Cirkörs grundare, regissör och konstnärliga ledare Tilde Björfors. Roine Söderlundh är konstnärlig ledare och står för regi 2023. Originalregissör är Maria Löfgren.

Tillsammans med Björn Ulvaeus har Tilde Björfors och Maria Blom skrivit manus. Ansvarig för scenografi och kostymdesign är Magdalena Åberg. Baserad på en berättelse av Astrid Lindgren bearbetad av Maria Blom, Tilde Björfors och Björn Ulvaeus.

Sångtexter: Björn Ulvaeus
Musik: Benny Andersson, Vladimir Shainsky, Ángel G. Villoldo med flera
Cirkusregi: Tilde Björfors
Konstnärlig ledare och regi 2023: Roine Söderlundh
Originalregi: Maria Löfgren
Scenografi och kostymdesign: Magdalena Åberg 

Cirkus Cirkör
Cirkus Cirkör startades 1995 och är idag Nordens största cirkuskompani. Verksamheten rymmer föreställningar på turné i Sverige och världen, kurser och pedagogiska program för alla åldrar, ett cirkusgymnasium samt event för företag och organisationer. Cirkus Cirkör är en politiskt obunden ideell förening och bedriver också forskning, teknisk innovation, residensprogram för artister samt undervisar och föreläser. Genom den samtida cirkusens språk skapar Cirkus Cirkör banbrytande konstnärliga upplevelser med visionen att göra det omöjliga möjligt – på scen, i träningshallen och i samhället.
www.cirkor.se

Astrid Lindgren Aktiebolag
Astrid Lindgren Aktiebolag ägs av Astrid Lindgrens barn och barnbarn. Bolaget förvaltar samtliga rättigheter till Astrid Lindgrens verk, uppdraget är att sprida och skydda Astrid Lindgrens författarskap i hela världen. I dagsläget är 17 personer anställda på företaget, de flesta är specialiserade på olika typer av rättighetsområden. I grund och botten bygger verksamheten på en kärlek till Astrid Lindgren och hennes verk. Företaget strävar efter att hålla Astrids värderingar levande i det dagliga arbetet, med barnen i första rummet, högsta kvalitet, ärlighet och respekt inför omvärlden, nyfikenhet och öppenhet för människor och idéer, pålitlighet, affärsmässighet och ett småländskt bondförnuft.
www.astridlindgren.com

Pophouse Entertainment
Pophouse Entertainment grundades 2014 av Conni Jonsson och Björn Ulvaeus för att stärka och vidareutveckla varumärken och koncept inom nöjesindustrin med exempel som ABBA Voyage i London. I fjol påbörjade företaget en seriös satsning inom investering av musikrättigheter och utveckling av katalogmusik. Pophouse äger och driver också Nordens ledande podcastproducent Perfect Day Media samt ABBA The Museum och Avicii Experience.  
www.pophouse.se

Krall Entertainment
Underhållning är vår passion. Krall producerar och marknadsför shower, konserter och föreställningar i hela Sverige. Vår kompetens är gedigen och spänner över hela nöjesbranschen. Vi initierar, producerar och marknadsför showupplevelser utöver det vanliga. Krall har under åren arbetat med några av Sveriges största och mest älskade artister. Många av dem har medverkat i vår sommarturné Diggiloo, som under 2023 firar 20 år och är ett återkommande sommarnöje och tradition för många familjer runt om i landet. Vi arbetar även med nöjesvarumärken som Sessions och Christmas Night och med stora artister som GES, Danny Saucedo, Jill Johnson och många andra. Under 2022 har Krall förvärvat två livescener med premiär under 2023 - Naturscen Skuleberget i Höga Kusten och anrika Draken Live i Göteborg.
I Krall Entertainment ingår även Krall Nöje och Krall Event. Krall har kontor i Göteborg, Stockholm, Örebro och Lidköping.
www.krall.se

 


About Pophouse Entertainment

Pophouse acquires and develops entertainment brands within music, podcast and gaming, and the company began a serious venture into music catalogue investments last year. Unlike traditional entertainment IP investors, Pophouse adds value to their investments through artist-centric concept development by working closely with existing stakeholders. The company was founded in 2014 by EQT founder Conni Jonsson and pop music icon Björn Ulvaeus (ABBA). The company has expanded into numerous other endeavors in Sweden’s capital city, including: Space, the largest gaming centre in the world; the aforementioned Avicii Experience, and Perfect Day Media, the leading podcast house in the Nordics.


Contacts

Head of PR
Sofie Nelson