2022-12-03 10:30Press release

Publiksuccén Pippi på Cirkus kommer tillbaka sommaren 2023

Ida Breimo som Pippi.Ida Breimo som Pippi.

Publiksuccén Pippi på Cirkus kommer tillbaka sommaren 2023

 

Pippi, Tommy och Annika, Prussiluskan och Kling och Klang gjorde minst sagt succé under sitt besök i Stockholm sommaren 2022. Pippi på Cirkus spelades för fulla hus och blev älskad av både barn och vuxna. Över 55 000 personer såg föreställningen. Nu står det klart att Pippi och hennes vänner återigen intar scenen på Cirkus med start den 15 juni 2023.

Biljetterna släpps den 3 december och finns att köpa via www.pippicirkus.se

 

Pippi på Cirkus är något så ovanligt som en ”cirkusmusikal” för hela familjen – baserad på en berättelse av Astrid Lindgren och med cirkus från Nordens ledande cirkuskompani Cirkus Cirkör. Manus har bearbetats av Maria Blom, Tilde Björfors och Björn Ulvaeus som även är uppsättningens exekutiva producent. I rollen som Pippi ser vi återigen Ida Breimo.

 

Föreställningen innehåller dels helt nyskrivna sånger och dels nya texter av Björn till instrumentalmusik av bland andra Benny Andersson, Vladimir Shainsky och Ángel G. Villoldo. Musiken kommer även nästa sommar att framföras live av en färgsprakande cirkusorkester.

- Pippi på Cirkus är ett av mina roligaste musik- och scenprojekt på många år. Jag hade förmånen att få träffa Astrid många gånger och har den djupaste respekt för hennes verk. Jag är så glad och stolt över att vi lyckades förmedla vår kärlek till Pippi till publiken och att vi nu får göra det igen nästa sommar. Att tillsammans med så duktiga yrkeskollegor få förena musik, cirkus och teater med Astrids berättarkonst är en ynnest, berättar Björn Ulvaeus. 

Pippi på Cirkus är baserad på Astrid Lindgrens berättelse om när Pippi, Tommy och Annika gick på cirkus och träffade cirkusprinsessan Miss Carmencita, lindanserskan Elvira och världens starkaste man Starke Adolf. Föreställningen är cirka 1 timme och 15 minuter lång och dialogen och sångtexterna är på svenska.

 

Cirkusmusikalen är ett samarbete mellan Pophouse/Björn Ulvaeus, Astrid Lindgren Aktiebolag, Cirkus Cirkör och Krall Entertainment.

 

Björn Ulvaeus stickar Pippi-tröja

I dag, lördagen den tredje december, besökte Björn Ulvaeus TV4 Nyhetsmorgon för att berätta om uppsättningen på Cirkus samt själv sticka en ”Pippi-tröja” som kommer att auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen som pågår den 12-18 december. Auktionen startar dock redan 3 december. Musikhjälpens tema i år är: En tryggare barndom på flykt från krig.

 

För mer information och intervjuförfrågningar vänligen kontakta:

Sofie Nelson, Head of PR, Pophouse, +46 70 754 51 76, sofie.nelson@pophouse.se

 

Pophouse Entertainment

Pophouse Entertainment grundades 2014 av Conni Jonsson och Björn Ulvaeus för att stärka och vidareutveckla varumärken och koncept inom nöjesindustrin med exempel ABBA Voyage i London, nyligen invigda Avicii Experience och det digitala kulturcentret Space i Stockholm. Pophouse äger och driver också Nordens ledande podcastproducent Perfect Day Media samt ABBA The Museum.

Besök: www.pophouse.se

 

Astrid Lindgren Aktiebolag

Astrid Lindgren Aktiebolag ägs av Astrid Lindgrens barn och barnbarn. Bolaget förvaltar samtliga rättigheter till Astrid Lindgrens verk, uppdraget är att sprida och skydda Astrid Lindgrens författarskap i hela världen. I dagsläget är 17 personer anställda på företaget, de flesta är specialiserade på olika typer av rättighetsområden. I grund och botten bygger verksamheten på en kärlek till Astrid Lindgren och hennes verk. Företaget strävar efter att hålla Astrids värderingar levande i det dagliga arbetet, med barnen i första rummet,

högsta kvalitet, ärlighet och respekt inför omvärlden, nyfikenhet och öppenhet för människor och idéer, pålitlighet, affärsmässighet och ett småländskt bondförnuft.

Besök: www.astridlindgren.com

 

Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör startade 1995 och är idag Nordens största cirkuskompani. Med visionen att förflytta inre och yttre gränser i konst och samhälle med cirkuskonst har Cirkör siktet inställt på samskapande konst, pedagogik och teknisk innovation i världsklass. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer föreställningar och koncept på turné världen över med tillhörande föreläsningar, workshops och events där cirkuskonsten omsätts i vardagen i näringsliv, offentlig och ideell verksamhet. Cirkus Cirkör erbjuder kurser och pedagogiska program för alla, ung som gammal, med eller utan funktionsvariation och har ett treårigt gymnasieprogram med riksintag.

Besök: www.cirkor.se

 

Krall Entertainment

Underhållning är vår passion. Krall producerar och marknadsför shower, konserter och föreställningar i hela Sverige. Vår kompetens är gedigen och spänner över hela nöjesbranschen. Vi initierar producerar och marknadsför showupplevelser utöver det vanliga.

Krall har under åren arbetat med några av Sveriges största och mest älskade artister. Många av dem har medverkat i vår sommarturné Diggiloo, som varit ett återkommande sommarnöje sedan 2003 och blivit en tradition för många familjer runt om i landet. Vi arbetar även med nöjesvarumärken som Sessions och Christmas Night , och med stora artister som GES, Danny Saucedo, Jill Johnson och många andra.

I Krall Entertainment ingår även Krall Nöje och Krall Event. Krall har kontor i Göteborg, Stockholm, Örebro och Lidköping.

Besök: www.krall.se

 


About Pophouse Entertainment

Pophouse acquires and develops entertainment brands within music, podcast and gaming, and the company began a serious venture into music catalogue investments earlier this year. Unlike traditional entertainment IP investors, Pophouse adds value to their investments through artist-centric concept development by working closely with existing stakeholders. The company was founded in 2014 by EQT founder Conni Jonsson and pop music icon Björn Ulvaeus (ABBA). The company has expanded into numerous other endeavors in Sweden’s capital city, including: Space, the largest gaming centre in the world; the aforementioned Avicii Experience, and Perfect Day Media, the leading podcast house in the Nordics.


Contacts

Head of PR
Sofie Nelson

Related media