2023-03-15 08:21Pressmeddelande

Astrid Lindgrens sagor är tillbaka – Polarn O. Pyret lanserar exklusiv vårkollektion med Ilon Wiklands illustrationer från Lotta på Bråkmakargatan och Barnen i Bullerbyn

Hösten 2022 ingick Polarn O. Pyret ett unikt samarbete för barnkläder med Ilon Wiklands illustrationer från Astrid Lindgrens älskade sagor. Resultatet presenteras i två kapselkollektioner varav den första släpptes i oktober. Idag meddelar varumärket att de släpper en efterlängtad uppföljare – en exklusiv vårkollektion med de välkända illustrationerna från Lotta på Bråkmakargatan och Barnen i Bullerbyn.

Samarbetet med Ilon Wiklands illustrationer från Astrid Lindgrens sagor är unikt då Polarn O. Pyret har fått ensamrätt till användandet av de välkända illustrationerna, från Lotta på Bråkmakargatan och Barnen i Bullerbyn, på sina barnkläder. Arbetet med att ta fram vårens kollektion inleddes redan 2021, vilket sedan start har varit ett intensivt projekt för Polarn O. Pyrets designteam. 



– Astrid Lindgrens sagor och Ilon Wiklands illustrationer är ett drömsamarbete för oss på Polarn O. Pyret. Vi fick en oerhört fin respons på den första delen av samarbetet som lanserades i oktober. Att dessa sagor ligger många varmt om hjärtat är tydligt. Vi är därför nu otroligt stolta över att äntligen få visa upp vårkollektionen. Varje klädesplagg i kollektionen är unikt, det är snarare ett konstverk än en klädkollektion, säger Martina Wernemar, sortimentsansvarig på Polarn O. Pyret.

Vårens kollektion består av nattkläder, sweatshirts, t-shirts, leggings och en klänning. Samtliga klädesplagg kommer i en färgglad och vårig kulörpalett ihop med illustrationer från böckerna “Visst kan Lotta cykla” samt “Barnens dag i Bullerbyn” och “Vår i Bullerbyn”. Baby och barnkläderna finns i storlek 86-122 och nattkläderna i storlek 50-140.

- Genom att låta Ilon Wiklands illustrationer från Astrid Lindgrens sagor komma till liv på våra kläder, hoppas vi på att kunna inspirera till att öka barns lust och nyfikenhet att vilja upptäcka böckernas magiska värld. Vi är otroligt stolta över detta samarbete då det går hand i hand med Polarn O. Pyrets filosofi och löfte om att låta barn vara barn, säger Heli Fleetwood, Brand & Marketing Director på Polarn O. Pyret.

Kollektionen finns tillgänglig i ett limiterat antal hos Polarn O. Pyrets samtliga butiker och online på www.polarnopyret.se från och med onsdagen den 15 mars.


Om Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se