2023-03-06 08:58Pressmeddelande

Polarn O. Pyret x Agood company – Tillsammans med en unik kapselkollektion för vårens utflykter

Polarn O. Pyret och Agood company, två svenska varumärken som hittat varandra genom passionen till kvalitet och hållbarhet. Nu släpper de tillsammans en kapselkollektion med perfekta tillbehör för barnens alla utflykter.

Agood company grundades 2019, med syftet att utmana de traditionella företagen att producera vardagsprodukter mer hållbart, bland annat genom att göra produkter i mer miljövänliga material och återvinna naturmaterial som annars hade gått till spillo.

– Polarn O. Pyret och Agood company delar visionen om att vilja göra produkter mer hållbara och bättre för vår planet. Genom att samarbeta kring en liten kapselkollektion har vi lärt av varandra och tagit fram produkter som kompletterar varandras sortiment, säger Martina Wernemar, sortimentsansvarig på Polarn O. Pyret.

Syftet är att ta fram produkter som tål att användas gång efter gång och som sedan kan lämnas över till nästa syskon, i enlighet med Polarn O. Pyrets vision. Kollektionen består av en vattenflaska i mindre storlek, för händerna som inte orkar hålla och styra en stor flaska. En snack box för alla vindruvor, kex och ljumma plättar samt ett smidigt sittunderlag för att sitta mjukt och torrt, såklart framtaget av spillbitar från Polarn O. Pyrets produktion av skaljackor.

– Våra ytterkläder uppmuntrar barn att vara ute och leka oavsett väder, vilket ofta kräver en paus för att fylla på orken. I Agood companys sortiment finns en fantastisk vattenflaska som vi utgick ifrån och skapade en liten kollektion av produkter som passar till den lilla pausen mitt i leken, säger Martina Wernemar, sortimentsansvarig på Polarn O. Pyret.

Produkterna från samarbetet släpps den 3 mars och kommer att finnas i utvalda butiker, online på www.polarnopyret.se och hos Agood company på www.agood.com.


Kollektionen:

Vattenflaska 250 ml.
Gjord av återvunnet svenskt stål. Håller både kyla och värme.
Pris: 249 SEK. 

Liten snack box 420 ml.
Gjord av återvunnet svenskt stål. Håller både kyla och värme.
Pris: 149 SEK.

Vikbart sittunderlag i vattentätt material.
Gjort av överblivna tyger från befintlig klädproduktion.  Finns i flera färger.
Pris: 149 SEK.

 

Tips på utflyktsmat att stoppa i mattermosen: Fluffiga bananplättar.

Ingredienser:

2st Banan
2st Ägg
1 tsk Bakpulver
1.5 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
Smör till stekning


Så här gör du:

  1. Separera äggvitan och äggulan. Vispa sedan äggvitan till ett hårt vitt skum.
  2. Mosa bananerna och blanda tillsammans med äggulorna.
  3. Vänd ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver tills smeten är jämn.
  4. Vänd till sist ner den vispade äggvitan, försiktigt så att smeten blir fluffig.
  5. Stek små plättar på medelhög värme tills de är gyllenbruna och genomgräddade.

Servering:
Lägg ljummen risgrynsgröt i botten av termosen och toppa med plättar. Strö gärna lite kanel på toppen. För kallt alternativ, servera plättarna med yoghurt och bär.


Om Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se