2022-12-06 08:10Pressmeddelande

Årets hållbarhetsrapport från Polarn O. Pyret är här  

Nu har Polarn O. Pyrets släppt sin hållbarhetsredovisning för 2021/2022. I rapporten presenteras en summering av de framsteg, utmaningar och åtgärder som har tagits under året för att nå visionen om att göra barnklädesmarkanden mer hållbar. Året har präglats av stort fokus på ökad transparens från leverantörskedjan, striktare krav och tydligare definition för det hållbara sortimentet samt verktyg för att möjliggöra bättre uppföljning av hållbarhetsarbetet.

Hållbarhet kräver hårt arbete och vi måste dela med oss av insikter och resultat med hela branschen för att vi tillsammans ska kunna bli bättre. Vi har därför intensifierat arbetet med detta under året som gått, genom två digitala plattformar: TrusTrace för uppföljning och transparens på produktnivå, och Worldfavor för vårt arbete med resultatredovisningen i vår hållbarhetsredovisning. Vi är på en resa mot att göra hela barnklädesindustrin mer hållbar och då är transparens nyckeln för att alla ska kunna ta del av de framsteg som görs. Johan Munck VD

Ett annat huvudfokus är att minska produktionens och produkternas miljöpåverkan, bland annat genom att utöka andelen av affären som kommer från cirkulär verksamhet. Under året har fler produktkategorier adderats till second hand-erbjudandet och i rapporten framgår att försäljningen av second hand-sortimentet ökade med hela 370 %.

 Några höjdpunkter från året 2021/2022:

  • 73 % av bomullsprodukterna är GOTS-certifierat och 79 % av det totala sortimentet är tillverkat i mer hållbara fibrer.
  • 66 % av Polarn O. Pyrets ytterplagg blir burna av tre barn eller fler. En ökning med ca 5 %.
  • Fler produktkategorier har adderats till second hand-erbjudandet.
  • Försäljningen av Second hand i butik ökade med hela 370 %.
  • Utsedd till årets mest sålda barnklädesmärke på Tradera.
  • Biobränsle för sjö- och flygfrakter har implementerats.
  • För att minska plastanvändningen har majoriteten av de polybags som används inom logistikkedjan tagits bort.
  • Påbörjat implementeringen av TrusTrace, en plattform för spårbarhet i leverantörskedjan.

Läs rapporten i sin helhet här: https://www.polarnopyret.se/pop-cares/hallbarhetsrapport


Om Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. Vi gör kläder som tål att älskas, tvättas och slitas. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. För mer information gå in på www.polarnopyret.se