2021-08-11 09:58Pressmeddelande

Norrlandsoperan öppnar med utsåld urpremiär

Foto: Andreas NilssonFoto: Andreas Nilsson

På fredag 13 augusti kl 19.00 öppnar Norrlandsoperan för hösten med utsålda urpremiären av of itself: in itself. En dans- och musikföreställning som koreograferats av Marit Shirin Carolasdotter och producerats i samarbete med Norrlandsoperan. Föreställningen visas även på lördag 14 augusti kl 15.00. 

– of itself : in itself är en av våra mest angelägna föreställningar menar danschef Birgit Berndt, och att inleda hösten på Norrlandsoperan med denna urpremiär är inget annat än hedrande! (Se tidigare pressmeddelanden, bifogas). 

Föreställningen ingår i projektet Humans & Soil, ett forsknings- och performanceprojekt initierat av den umeåbaserade samisk-kurdiska konstnären och koreografen Marit Shirin Carolasdotter. 

Pressbilder:

Ett antal bifogas här, fler görs tillgängliga i vårt nyhetsrum på fredag eftermiddag: https://newsroom.notified.com/norrlandsoperan-1/presskits

Pressbiljetter:

Kontakta Malin Lindberg, malin.lindberg@norrlandsoperan.se.

Mer information/ intervjuförfrågningar:

Kontakta dansproducent Linda Wiklund: linda.wiklund@norrlandsoperan.se.

Fakta:

Koreograf: Marit Shirin Carolasdotter
Dansare: Linnéa Sundling, Sebastian Björkman
Musik/Ljud: Nina Nordvall Vahlberg, Annelie Nederberg
Text/Dramaturgi: Juvvá Pittja
Ljus: Erik Wiedersheim-Paul
Film teaser/ behind the scenes: Sebastian Saury
Kostymdesign: Anna Ardelius
Produktionsassistent: Jessica Karlén

Projektet har ett internationellt utbyte mellan Sverige, Sápmi och Japan. Föreställningen är en samproduktion med Norrlandsoperan och Dansinitiativet, med stöd av: Dans i Västerbotten, Samiska veckan i Umeå, Riksteatern Hallunda Dansresidens 2020, Dansnät Sverige, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Samerådet, Region Jämtland/Härjedalen, Jokkmokks Kommun.

Biljetter till höstens alla föreställningar på Norrlandsoperan släpps preliminärt 23 augusti.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund