2022-09-09 13:10Pressmeddelande

Storsatsningar på Kläppen inför den kommande alpinsäsongen

Snösäkra Kläppen Ski Resort investerar i nytt snösystem, Sälenfjällens längsta belysta nedfart och nytt skidnära boende. Till den kommande vintersäsongen presenterar Kläppen ett flertal spännande nyheter. En av visionerna är att öppna alla 38 nedfarter redan till jul.

Fjolårets vintersäsong blev en rekordsäsong för Kläppen Ski Resort, både i antal besökare, omsättning och resultat. Med succésäsongen i bagaget fortsätter investeringarna på Kläppenberget. Totalt investeras 340 miljoner kronor i anläggningen, en storsatsning som ser ut att komma passande i tid. Bokningsläget ligger i dagsläget 13 procent högre jämfört med samma period föregående år.

- Förra säsongens fantastiska resultat möjliggör en återinvestering på strax över 40 miljoner kronor i familjeföretaget. Vi brinner för utveckling och strävar alltid efter att bli bättre, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort.

En stor del av investeringen går till att uppgradera anläggningens snösystem med nya pumpar och effektivare snökanoner. Resultatet kommer att bli en ökad vattenkapacitet på cirka 40 procent, vilket innebär att större mängder snö kan produceras på kortare tid.

- Vår vision är att kunna öppna nästintill alla 38 nedfarter till jul. En annan glädjande nyhet är att vi siktar på att öppna den omtyckta pisten Lämmeltåget till alpinpremiären den 16 december. Lämmeltåget kommer dessutom att breddas ytterligare samt förses med en ljusstark lågenergi LED-belysning. Nedfarten kommer därmed bli Sälenfjällens längsta belysta nedfart på nästan tre kilometer, fortsätter Gustav Eriksson.

Utöver nytt snösystem, breddning och belysning investerar anläggningen i ökad liftkapacitet. Gondol Sälen får fyra nya gondoler, vilket ökar banans kapacitet med 200 personer i timmen, från 2400 till 2600 personer i timmen. Tillsammans med externa partners investeras ytterligare 300 miljoner kronor i pistnära boende på Tranantorget och en helt ny för säsongen ICA butik vid riksvägen.

- Vi vet att vi står inför nya utmaningar med det tuffa omvärldsläget, men vi gläds åt att se att bokningstrenden håller i sig. Skidsemester med familjen står högt upp på våra gästers önskelista, avslutar Gustav Eriksson.

Läs mer om alla investeringar på Kläppen här >>


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känt för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.