2020-05-28 08:00Pressemelding

Chasing M2: En undervannsdrone for profesjonelle

Etter å ha erobret luften, vender teknologien nå andre veien og tar oss lengre ned under overflaten med den nye undervannsdronen M2 fra Chasing.

Chasing introduserte seg selv som et spennende nytt selskap og en pioner innen undervannsdrone-miljøet med Gladius Mini, en lett og prisgunstig drone for entusiaster.  Nå lanserer de en profesjonell undervannsdrone (ROV), den nye M2.

Chasing M2 er en lettvektig undervannsROV/drone designet for industriell bruk av profesjonelle. Designet gjør den spesielt egnet for dykkeinspeksjoner av skrog og kaier, undervannskonstruksjoner, samt søking og redning. Nye funksjoner for M2 er flere og kraftigere motorer, forbedret kamera, forbedret bildekvalitet og mulighet til å montere lasermålere, robotklør og annet tilbehør som underletter arbeidet, opp til 1,5 kg.

Til tross for den lave vekten på 4,5 kg, har M2 en 8 vektordrevet motorlayout som muliggjør OMNI-bevegelser i alle retninger. Den kan komme opp i en hastighet på 3 knop, dykke ned til 100m og styres innen en horisontal radius på 200m.

Trusterne er utstyrt med en anti-stuck teknologi for å redusere risikoen for at ROV’en kjører seg fast i sandbunnen.  Dette bidrar til at piloten kan navigere sikkert og pålitelig i alle typer kompliserte undervannsmiljøer.

M2-kameraet tilbyr 4K video, en blender på f/1.8, og er utstyrt med 1/2.3 Sony CMOS og elektronisk bildestabilisering, som forbedrer kameraets ytelse i dårlige lysforhold og dynamiske intervall. Dronen er også utstyrt med to dimbare LED-lys på 2000 lumen.

En annen ny spennende funksjon er det nye utskiftbare batteriet. M2 kommer med et batteri på 99Wh med en driftstid på 2-4 timer. Hvis du trenger lengre driftstid, finnes det også et nytt 200Wh batteri (ikke inkludert) som forlenger driftstiden betydelig.

En egenskap som profesjonelle har lengtet etter, er muligheten til å montere på eksternt utstyr for å forbedre dronens funksjoner.  M2 er nå kompatibel med tilbehør som robotklo, GoPro-kamera, eksterne LED-lys og lasermåler, osv. Den maksimale monteringsvekten av tilbehør er 1,5 kg og oppfyller mange av industriens krav.

 

Nye Chasing M2 vil være tilgjengelig ultimo juni, og anbefalt salgspris er fra kr 33.490,- inkl. mva.

For mer informasjon, kontakt henrik.wernbo@focusnordic.se

 

Spesifikasjoner:

  • Designet for profesjonelt bruk, f.eks. til dykkeinspeksjoner av skrog og kaier, undervannskonstruksjoner, søking og redning
  • 8 drivmotorer
  • Utskiftbart batteri
  • 4K video
  • Maks. dybde 100m, 200m horisontal radius
  • Kompatibel med ekstra utstyr som robotklo, GoPro-kamera, lys og lasermåler


Om Focus Nordic – Norway

Focus Nordic er den største distributøren av fotografiske produkter i Europa. I sortimentet finnes mange av de sterkeste varemerkene representert, både når det gjelder kameraer, optikk, kikkerter og tilbehør. Dessuten finnes mange produkter under vårt eget varemerke Focus. Focus Nordic er medlem i BSCI som jobber for rettferdige vilkår. Les mer på ​www.focusnordic.no


Kontakter

Veronica Sand
Markedskoordinator Norway
Veronica Sand