2021-08-09 10:16Lehdistötiedote

Uusi huippuluokan kaukoputki Kowalta

Kowa tunnetaan yhtenä maailman johtavista kiikareiden ja kaukoputkien valmistajista ja sen TSN-880-sarja on ollut lintuharrastajien ja ulkoilijoiden ykkösvalinta jo lähes kahden vuosikymmenen ajan.

TSN-99 Prominar on suositun sarjan seuraava edistysaskel ja samalla Kowan ensimmäinen kaukoputki, jossa on sekä kupera XD-linssi että puhdas fluoriittikidelinssi. 99 mm:n linssi on Kowan suurin koskaan tuottama objektiivilinssi, mikä tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn heikossa valaistuksessa ja upeat yksityiskohdat ilman kromaattisia poikkeamia.

 

Kaukoputkessa on upouusi muotoilu, jossa sulava ergonomia yhdistyy korkealuokkaiseen tekniikkaan ja sitä on helppo käyttää myös vaikeissa olosuhteissa.

Runko on valmistettu 100 % magnesiumseosrakenteesta ja se on yksi pienikokoisimmista sekä kevyimmistä tuotteista suuriobjektiivisten kaukoputkien luokassa, mikä tekee siitä muita helpomman käyttää.

Aikaisempien mallien tapaan TSN-99:ssä on Kowan pikatarkennus (kaksoistarkennus). Se mahdollistaa nopean toiminnan, sillä se tuo kohteen yksityiskohtaisesti näkyviin vain muutamalla tasaisella kierroksella, kun taas hienotarkennus tarjoaa yksityiskohtaisen ja täydellisen hallinnan tarkennuksen terävyydessä pienen pienillä säädöillä, jopa käsineitä käytettäessä.

Optiset rakenteet koostuvat Kowan ainutlaatuisista, puhtaista fluoriittikiteistä ja kaukoputkessa on heidän suurin koskaan valmistama objektiivilinssi, jolla on kokoa huimat 99 mm. Yhdessä Kowa XD-linssin kanssa, jolla on erittäin alhaiset dispersioominaisuudet, kaukoputki tuottaa hämmästyttävän kuvanlaadun loistavalla värillisellä kirkkaudella ja minimaalisella kromaattisella poikkeamalla myös isolla suurennuksella.

Objektiivilinssiä suojataan Kowan ainutlaatuisella KR-pinnoitteella, joka ehkäisee likaa, kosteutta ja pölyä kertymästä linssin pinnalle.

Kaukoputki on täysin yhteensopiva koko Kowan lisätarvike valikoiman kanssa.

 

Yhdessä uuden kaukoputken kanssa Kowa esittelee myös uuden erittäin laajan näkökentän TE-80XW 40x -okulaarin.

Uusi okulaari on suunniteltu optimaaliseen katseluun ihmissilmällä sekä digiscopingia varten niin digitaalikameroihin kuin älypuhelimiin.

Okulaarin suurennos on 40x ja näkökenttä jopa 37 m 1000 m:n etäisyydellä. Tämä helpottaa huomattavasti kohteen löytämistä.

Optinen muotoilu sisältää kuvakentän oikaisevan linssin, jolla on tasainen resoluutio koko 80 asteen näkökentässä, ja XD-linssiä käytetään minimoimaan kromaattinen poikkeama ja siinä on KR-pinnoite suojaamaan lialta, kosteudelta ja pölyltä.

Okulaari on yhteensopiva uuden TSN-99-sarjan sekä nykyisten TSN-880- ja TSN-770-sarjan kaukoputkien kanssa.

 

 

Hinta ja toimitus

Uuden kaukoputken ja okulaarin toimitukset alkavat lokakuun alussa 2021.

Suositeltu myyntihinta sis. alv 24%:

TSN-99 + zoom okulaari TE-11WZ II (30-70x)         3999,00

TE-80XW 40x                                                                  719,00

TE-11WZ II                                                                      709,00

 

Tärkeimmät ominaisuudet

Ensiluokkainen kuvanlaatu

Nopea ja yksityiskohtainen tarkennus

Kevyt ja tukeva muotoilu

Säänkestävä

TSN-99-sarja saatavilla sekä normaalina kaukoputkena (TSN-99A) että suorana (TSN-99S) mallina.

 


Tietoa Focus Nordic – Finland

Focus Nordic on Euroopan suurin valokuvausalan tuotteiden tukkukauppa. Sen tuotevalikoima koostuu monista tunnetuista tuotemerkeistä kuten: Tamron, Panasonic, Polaroid, Zhiyun, Samyang, Lexar, Lowepro, Ricoh/Pentax, Sirui, Joby, Kowa, Saramonic, Nisi, Hähnel, Zeiss, Ledgo, Celestron, Nanlite, Velbon, Trancend, Chasing, Rotolight, Kenko, Lume Cube, Delkin, SmallRig, Ilford, Nissin, Hollyland, Feelworld, B&W Outdoor Cases, Lenspen ja Orca. Lisäksi yrityksellä on oma tuotevalikoima Focus-nimellä.


Kontaktit

Teemu Salminen
Teemu Salminen