2020-11-24 08:23Tiskové zprávy

Saramonic přichází s převratným zvukovým systémem - Blink 500 PRO

Nové systémy Blink 500 Pro B1 a B2 posouvají výkon a dosah na zcela jinou úroveň. Když přišla loni společnost Saramonic na trh s bezdrátovým mikrofonním systémem Blink, způsobila revoluci ve způsobu používání bezdrátových mikrofonů. Nyní nastala doba pro očekávané profesionální modely, Saramonic Blink 500 Pro B1 a B2.

Nová řada zdokonalila a vylepšila pokročilé profesionální funkce, které využívají tvůrci obsahu, kameramani a streameři. S rozšířeným dosahem až na 100 m a prodlouženou výdrží baterií až na 8 hodin mají nyní uživatelé systému větší svobodu v možnosti širších a obsáhlejších záběrů bez obav z výpadků signálu. Jedno nabití vám umožní natáčet celý den.

 

Nový dvoukanálový RX přijímač je opatřen oběma výstupními kabely, TRS i TRRS. To umožňuje systému perfektně fungovat s digitálními zrcadlovkami, bezrcadlovkami a ostatními typy fotoaparátů, rekordéry, mixéry, moderními počítači a mnoha dalšími zařízeními. Zrovna tak i s chytrými telefony a tablety vybavenými konektorem pro sluchátka. Přijímač nabízí velmi žádané volitelné nastavení výstupu Mono/Stereo, které při použití dvou vysílačů umožňuje nahrávat zvuk z každého mikrofonu do samostatných kanálů mikrofonních vstupů fotoaparátu a rekordéru.

 

Vysílač má nově vestavěný všesměrový mikrofon s působivou citlivostí -39 dB. Vysílač, který lze snadno připnout na tričko, límec nebo i strčit do kapsy, tak poskytuje kvalitní dynamický a křišťálově čistý zvuk. Funguje také jako klasický bodypack vysílač s připojeným všesměrovým klopovým mikrofonem SR-M1.

Saramonic Blink 500 Pro B1 a B2 vám umožní bezdrátový přenos signálu a poskytne napájení připojeným mikrofonům. To dodává systému obrovskou všestrannost, protože může být připojen prakticky k jakémukoliv audio zdroji. Můžete použít dodávaný klopový mikrofon, zapojit mini shotgun mikrofon, náhlavní mikrofon (headset) nebo jakýkoli jiný 3,5 mm mikrofon se standardním TRS konektorem. Nastavitelný gain na mikrofonu vám vždy zajistí dokonalou úroveň zvuku v každé situaci!

Přijímač i vysílač jsou vybaveny velkým OLED displejem umožňujícím kontrolovat vstupní režim, úrovně mikrofonů, párování a mnoho dalších funkcí. Novinkou je také dobíjecí přepravní pouzdro, jehož funkcí není jen perfektní ochrana při uložení a přepravě, ale má i dobíjecí interní baterii s kapacitou 2000 mAh (pro B2), která vám umožní nabít systém kdykoli a kdekoli.

 

Hlavní vlastnosti

  • Ultra kompaktní, lehký a neuvěřitelně snadno použitelný pokročilý 2.4GHz bezdrátový systém, který poskytuje zvuk ve vysílací (broadcast) kvalitě
  • Vhodný pro použití s fotoaparáty, smartphony, tablety, počítači a dalšími zařízeními
  • Vysílač (TX) má vestavěný mikrofon a lze jej připnout na oblečení nebo použít jako bodypack vysílač pomocí dodávaného profesionálního klopového mikrofonu.
  • Vysílač je vybaven volitelným mikrofonním a linkovým vstupem a živým OLED displejem
  • Duální přijímač (RX), který lze připevnit na fotoaparát, má možnost nastavení mono/stereo výstupu, výstup pro sluchátka, živý OLED displej a obsahuje výstupní kabely TRS a TRRS pro kompatibilitu s jakýmkoli zařízením se vstupem 3,5 mm
  • Až 8 hodin provozu na jedno nabití baterie, dosah 100 metrů, přepravní nabíjecí pouzdro a automatické přepínání kanálů, aby nedocházelo ke statickým výkyvům a výpadkům
  • Vysílač a přijímač se nabíjejí v dodávaném přepravním nabíjecím pouzdru s kapacitou 1200 mAh, zatímco jsou připojeny k napájení, nebo na dálku. Lze je napájet jednotlivě při použití s USB power bankou.
  • Vysílač je vybaven linkovým vstupem, který umožní připojení dalšího mikrofonu s konektorem 3,5 mm.

 

Produktové Video Saramonic Blink 500 PRO

 

Cena a dostupnost

Nový Saramonic Blink 500 Pro B1 & B2 bude dostupný na konci listopadu 2020. Modely B3-B6 s USB-C a Lightning konektory budou následovat v Q1 2021.

Doporučené prodejní ceny:
Saramonic Blink 500Pro B1 – 6.490,- Kč / 236 €
Saramonic Blink 500Pro B2 – 9.690,- Kč / 353 €

Pro další informace prosím kontaktujte matej.sumka@focusnordic.cz


O nás Focus Nordic – Czech Republic & Slovakia

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Rotolight, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz