2020-04-20 09:00Tiskové zprávy

Nový objektiv pro úžasné portréty - Samyang AF 75mm f/1.8 FE

Samyang AF 75mm f/1.8 FESamyang AF 75mm f/1.8 FE

Samyang rozšiřuje řadu objektivů Tiny - malý, ale výkonný - o nový objektiv.  Nový objektiv navržený pro pořizování úžasných portrétů, Samyang AF 75mm f/1.8 FE.

Řada „malý, ale výkonný“ spatřila světlo světa v roce 2017 v reakci na poptávku po lehčích objektivech pro bezzrcadlovky s prvotřídním optickým výkonem. AF 75 mm f/1.8 FE je pátým přírůstkem v této oblíbené sérii navržené pro bezzrcadlovky Sony a určené pro fotografy zaměřené na portréty a životní styl.

Svými rozměry, délkou 6,9 cm a hmotností pouhých 230 g, naplňuje AF 75 mm f/1.8 FE minimalistické požadavky pro životní styl. Přidáme-li k tomu vysokou světelnost, máme dokonalý objektiv pro pořizování svatebních fotografií a portrétů v terénu.  Objektiv je navržen pro snímače full frame a dobře funguje i s APS-C.

Díky vynikající optické konstrukci Samyang dokazuje, že jemného a krásného bokehu lze dosáhnout nejen pomocí clony, ale také díky jedinečnému provedení optiky. S celkem 10 členy v 9 skupinách a využitím 5 speciálních členů (3 s extra nízkým rozptylem a 2 s vysokým indexem lomu světla) poskytuje tento objektiv neuvěřitelně ostrý obraz s minimálním zkreslením a nízkou barevnou vadou. Clonu tvoří 9 lamel a společně s optickým designem přináší nádherný a kruhový bokeh.

Objektiv pomocí nového lineárního krokového motoru (STM) poskytuje rychlý a stabilní autofokus. Motor je rychlý, tichý a přesný. Je výborně přizpůsoben fotografům a kameramanům, kteří požadují rychlé a spolehlivé automatické zaostření. Je ideální pro zachycení nečekaných situací s rychlým spádem, například během svateb nebo při fotografování dětí.

Novým prvkem tohoto objektivu je uživatelský přepínač. Uživatel pak stisknutím tohoto tlačítka nastaví zaostřovací kroužek clony. Tento uživatelský přepínač je také možné změnit podle volby zákazníka pomocí firmwaru (nutná dokovací stanice pro objektivy Samyang).

Cena a dostupnost:

MOC: 10.790,- Kč / 389 €

Kód produktu: 113896 / EAN 8809298886318

Objektiv bude dostupný v Květnu 2020.

Pro další informace kontaktujte: matej.sumka@focusnordic.cz

Hlavní vlastnosti:

• Lehký a kompaktní
  • Navržen pro snímače full frame a dobře funguje s APS-C
  • Ideální pro svatby a portréty
  • Clonu tvoří 9 lamel a poskytuje krásný a jemný bokeh
  • Vhodný pro foto i video

Technické údaje:

Model: Samyang AF 75mm f/1.8 FE

Bajonet: Sony FE (full frame ale funguje dobře i s APS-c)

Světelnost: F1.8 ~ 22

Minimální zaostřovací vzdálenost: 69 cm