2020-03-26 07:38Pressmeddelande

Ny digital karta för Roslagsleden

Vandring längs Roslagsleden, Foto Bosse LindVandring längs Roslagsleden, Foto Bosse Lind

Nu lanserar Visit Roslagen en digital karta som ska göra det lättare för vandrare att upptäcka, planera och genomföra sin vandring längs Roslagsleden.

– Vi är glada att äntligen få visa upp den nya kartan som innehåller information och inspiration om Roslagsledens etapper men också tips på boenden och andra kringliggande aktiviteter, säger Anna Järnebeck, Visit Roslagen.

Roslagsleden erbjuder närmare 19 mils vandring fördelat på 11 etapper där den kortaste är 9 km och den längsta 25 km. Leden sträcker sig genom kommunerna Danderyd, Täby, Sollentuna, Vallentuna, Österåker och Norrtälje.

– I en turbulent tid när besöksnäringen behöver extra stöd hoppas vi kunna inspirera till vandringsupplevelser i Roslagens härliga natur och samtidigt lyfta boenden, caféer, butiker och andra aktörer längs leden, säger Anna Järnebeck.

Här hittar du det nya kartverktyget

Projektet finansieras av Leader Stockholmsbygd och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Anna Järnebeck
Kommunikatör
Anna Järnebeck