2017-09-15 13:31Pressmeddelande

Rekordmånga deltagare i Nya Roslagsmarschen 2017!

null

Rekordmånga deltagare i Nya Roslagsmarschen 2017

Den 16 september är det dags för tredje upplagan av Nya Roslagsmarschen. I år går sträckningen på Roslagsleden norr om Norrtälje stad och mer än 450 personer har anmält sig.

– Nu, inför tredje året kan vi konstatera att våra deltagare uppskattar en arrangerad vandring, utan tävlingsmoment, där det finns möjlighet att kombinera en aktiv och social naturupplevelse under ordnade former. Genom att anmäla sig till detta event räcker det att hålla koll på den egna utrustningen, vi tar hand om det praktiska, säger Sofia Händel från arrangören Visit Roslagen.

– Tillsammans med lokala samarbetspartners försöker vi att fylla evenemanget med flera olika upplevelser. Längs med leden dukar vi upp med fika-och matstationer och det kommer vara lättsammare underhållning och aktiviteter vid målområdet på Lilla Torget i Norrtälje, berättar Thérèse Carlström på Visit Roslagen.

Målet med Nya Roslagsmarschen är att skapa ett brett, folkligt vandringslopp som återkommer varje höst.Tanken är att arrangemanget ska ambulera runt i Roslagen så att deltagarna har chans att uppleva olika delar av områdets vandringsleder. Möjligheten att välja olika längd på sträckorna gör att vandringen kan genomföras av de allra flesta och därmed tilltalar en bred målgrupp, avslutar Sofia Händel.

Fakta:

Nya Roslagsmarschen anordnas av destinationsbolaget Visit Roslagen i samarbete med Föreningen Nya Roslagsmarschen.

Läs mer på www.roslagen.se/roslagsmarschen

För ytterligare information kontakta:

Sofia Händel

Projektledare Nya Roslagsmarschen

Visit Roslagen

Tel. växel: 0767-650 660

Mobil: 070-333 19 18

sofia.handel@visitroslagen.se

Roslagen är skärgården, havet, bruken och småstäderna. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Varmt välkommen! www.roslagen.se


Om Visit Roslagen

Roslagen marknadsförs och utvecklas som destination sedan år 1999 av skärgårdskommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar. Visit Roslagen AB driver nu utvecklingen vidare tillsammans med näringslivet. Bolaget ägs av 160 företag/aktörer samt kommunerna Östhammar, Norrtälje och Österåker. Visit Roslagen arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen.

Kontaktpersoner

Gisela Norén
VD
Gisela Norén
Anna Järnebeck
Kommunikatör
Anna Järnebeck
Sofia Händel
Projektansvarig
Sofia Händel
Therese Carlström
Bokningsansvarig
Therese Carlström
Ulrika Ahlinder
Webbredaktör
Ulrika Ahlinder