2022-08-24 09:49Pressmeddelande

Vindeln Business Week lockar rekordmånga företag

Rebecca Edin och Bodil Jacobsson ser fram emot Vindelns Business WeekRebecca Edin och Bodil Jacobsson ser fram emot Vindelns Business Week

Förra året var det rekordstort intresse för Vindelns Business Week.
Cirka 20 företag  deltog på elevmässan. 
Fredagen 7 oktober är det dags igen att öppna upp portarna på Vindelns Fritidscentrum.

- Det värmer i hjärtat att vårt näringsliv vill bidra och dela med sig till den kommande generationens arbetskraft, säger Bodil Jacobsson, projektledare.

Vindeln Business Week är en mötesplats där eleverna får interagera och träffa bygdens lokala företagare samt representanter från kommunala verksamheter och andra organisationer.
En vecka för framtid, yrken, valmöjligheter och entreprenörskap.
Vindelns kommun, med näringslivet som initiativtagare till Vindeln Business Week, har under det senaste året tagit ett helhetsgrepp kring entreprenöriellt lärande som en röd tråd där de arbetar på flera olika nivåer inom kommunen, inte bara i den dagliga verksamheten i skolan.
Ett arbete som renderade till att Vindeln kommun utsågs till årets UF-kommun strax innan sommaren för sitt strategiska arbete kring entreprenöriellt lärande genom ömsesidig samverkan mellan företagen, kommunen och skolan.
Inom Vindelns kommun, såväl inom privat som offentlig sektor, är framtiden ljus på arbetsmarknaden de kommande åren. Ett av de stora målen är att näringslivets tillväxt och behov av arbetskraft och ökad inflyttning ska gå hand i hand för att utveckla bygden.
Vindeln Business Week är därför viktigt som ett första steg att visa de möjligheter som näringslivet kan erbjuda de unga i Vindelns kommun.
- Den här veckan är viktig ur flera aspekter, inte minst för att visa eleverna vilka attraktionsfördelar det finns runt husknuten. Men det är också tillfälle för näringslivet att visa upp vilka fantastiska möjligheter det finns inom deras verksamheter berättar Rebecka Edin, biträdande rektor, Renforsskolan.


Om Vindelns kommun

Här är livskvalitet en självklarhet och inte ett abstrakt begrepp. Vi alla håller ihop bygden. Här finns plats för eldsjälarna oavsett om de brinner för naturen, byn, idrotten, kulturen eller för sitt företag. I vår bygd finns arbetstillfällen inom kommun, stat och näringsliv. Här finns också goda möjligheter för de som vill starta och driva företag – och de är många. I Vindeln är det enkelt att bygga och bo och livet går ihop. Det är nära till arbetsplatsen både inom och utom kommunen, oavsett om vi reser iväg för dagen eller arbetar digitalt. När vi kommer hem efter arbetsdagens slut väntar ett rikt fritids- och kulturutbud.