2021-08-12 14:00Pressmeddelande

Västerbottensteatern presenterar stolt sin höstrepertoar 2022

Fransesca Quartey, Västerbottensteatern vd, framför Sara kulturhus. Foto: Patrick Degerman.Fransesca Quartey, Västerbottensteatern vd, framför Sara kulturhus. Foto: Patrick Degerman.

Inbjudan till pressträff

Äntligen! Det ser ut som att vi ska kunna möta vår publik igen och erbjuda fantastiska teaterupplevelser. Entusiasmen är stor och vi är glada att kunna bjuda in till en pressträff för att berätta om höstens repertoar med många föreställningar i nyöppnade Sara kulturhus.

Välkommen till Västerbottensteaterns pressträff onsdag 18 augusti kl 10.00.

Höstsäsongen presenteras av Fransesca Quartey, Västerbottensteaterns vd. Hösten 2021 blir teaterns första säsong i nya Sara kulturhus – spännande! Repertoaren bjuder bland annat på en världspremiär, högklassiga gästspel, en berättarfestival, stora egna produktioner, turné i länet och mycket annat. Mer information på träffen!

Lokal meddelas senare.

Varmt välkommen!

OBS! Meddela gärna om ni har möjlighet att  vara med. 

 Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara stadens stolthet och regionens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en ännu mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.