2022-10-19 13:20Pressmeddelande

Premiär på "Det börjar i dig" under Festivalklubben 20/10!

Det börjar i dig - av och med Frida Selander.
Foto: Patrick DegermanDet börjar i dig - av och med Frida Selander. Foto: Patrick Degerman

FESTIVALKLUBB OCH PREMIÄR AV FRIDA SELANDERS "DET BÖRJAR I DIG"! 

Frida Selander är tillbaka med en ny föreställning och ett nytt album, där hon undersöker förhållandet till sig själv och sin omvärld. Att vara människa är komplicerat och vi är många som genomgått kriser och till slut insett att den enda man faktiskt kan förändra är sig själv. Det börjar i dig.

Torsdag 20/10, Scen 2, Sara kulturhus
19.30-23.00 Berättarfestivalens Festivalklubb med möjlighet att handla dryck och lättare rätter/tilltugg i baren.
20.00-21.20 Premiär Det börjar i dig – Frida Selander

Frida Selander är svensk musiker, född och uppvuxen i uppvuxen i Holmsund, Västerbotten. Hon har kallats en svensk Patti Smith med influenser av både Neil Young och Nina Simone. Hittills har hon gett ut tiotalet skivor och ”När du går på känsla är du alltid i tid” blev både album och hyllad berättarföreställning 2018. Den nyskrivna musiken i kvällens föreställning finns snart ute i en eter nära dig…
 
Det börjar i dig har arbetats fram i residens på Nordiskt Berättarcentrum (NBC) i nära samarbete med Västerbottensteaterns teateravdelning. Kommande år arbetar NBC och Västerbottensteatern med ambitionen att bjuda in en konstnär per år till residens, där den nya föreställningen alltid har premiär under Berättarfestivalen.
 
PRODUKTIONSUPPGIFTER
 
AV OCH MED Frida Selander
REGI OCH KOREOGRAFI Björn Säfsten
MUSIKPRODUCENT & LJUDPRODUCENT Oskar Sandlund
SCENOGRAFI Joakim Nyström
KOSTYM & STYLING Monika Kichau
LJUSDESIGN Kin Isaksson
DRAMATURGI Tora von Platen, Lillemor Skogheden
PRODUCENT Monica Lindgren
SCENTEKNIK, SCENOGRAFI, DEKOR OCH KOSTYM ÄR PRODUCERADE AV TEATERNS TEKNIKER & ATELJÉPERSONAL.
 
AFFISCHBILD Lisalove Bäckman
PRESSBILDER Patrick Degerman
KONSTNÄRLIG LEDARE Bobo Lundén
AVD. CHEF NORDISKT BERÄTTARCENTRUM Robert Herrala
VD & ANSVARIG UTGIVARE Challa Gustavsson
 
Föreställningen produceras i residens och är ett samarbete mellan
Nordiskt Berättarcentrum och Västerbottensteaterns teateravdelning.
 


Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara regionens stolthet och stadens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en ännu mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.


Kontaktpersoner

Robert Herrala
Avdelningschef, Nordiskt Berättarcentrum
Robert Herrala
Monica Lindgren
Producent, Nordiskt Berättarcentrum
Monica Lindgren

Relaterade länkar