2019-12-11 06:30Pressmeddelande

Monica Lindgren ny producent på Nordiskt Berättarcentrum

Monica Lindgren, ny producent på Nordiskt Berättarcentrum, Västerbottensteaterns berättaravdelning. Foto: Patrick Degerman.Monica Lindgren, ny producent på Nordiskt Berättarcentrum, Västerbottensteaterns berättaravdelning. Foto: Patrick Degerman.

Monica Lindgren är från 1 januari ny producent på Nordiskt Berättarcentrum, Västerbottensteaterns berättaravdelning. Monica har lång erfarenhet som producent, men är även känd och uppskattad som scenartist. Den nya producentrollen stärker organisation och skapar nya förutsättningar för fortsatt utveckling av verksamheten. 

– Att vi lyckats rekrytera en så erfaren producent och välkänd kulturpersonlighet känns väldigt inspirerande. Vi ser nu fram emot ett nytt verksamhetsår där Monica som en i teamet kommer att förstärka vår organisation och våra möjligheter att fortsätta utveckla Nordiskt Berättarcentrum, säger avdelningschefen Robert Herrala.

Monica Lindgren har tidigare bland annat varit anställd på Västerbottensteatern som producent och medverkar för tillfället som skådespelare i HasseåTages julafton. Hon ser nu fram emot att få en ny roll på Nordiskt Berättarcentrum.

– När jag såg att tjänsten var ute tänkte jag spontant: Oj, det där måste ju vara mitt jobb! Och att nu få bli en del av den här kompetenta arbetsgruppen känns som en stor förmån och en rolig utmaning. Jag är ju gammal teaterproducent i botten och att få jobba halvtid gör också att jag övrig tid kan fortsätta med uppdrag som bland annat skådespelare och boktipsare i SVT. En perfekt kombo för mig år 2020!

Monica kommer att arbeta halvtid på Nordiskt Berättarcentrum vid sidan av sin egen verksamhet som artist, skådespelare, eventproducent och medverkande i SVT:s Go'kväll där hon ingår i panelen med boktipsare.

Kontakt Monica Lindgren: tel 070-624 32 78
Pressbild bifogas.

 Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara stadens stolthet och regionens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.

Kontaktpersoner

Birgitta Bergmark
Press- och planeringsansvarig
Birgitta Bergmark
Robert Herrala
Avdelningschef, Nordiskt Berättarcentrum
Robert Herrala