2020-03-16 07:15Pressmeddelande

Inställda föreställningar på Västerbottensteatern

Västerbottensteaterns entré. Foto: Sofia Lindblom.Västerbottensteaterns entré. Foto: Sofia Lindblom.

Västerbottensteatern har av omtanke för sin publik beslutat att ställa in tillresande gästspel under denna vecka. De föreställningar som detta gäller är
Klassisk onsdag Värmande sånger i vårvintern på onsdag 18/3 kl 12.00 och kl 18.00 samt Drömmen om regnbågen på torsdag 19/3 kl 12.00 och kl 18.00 samt fredag 20/3 kl 12.00.

Biljetter återköpes på Skellefteå turistcenter, www.tickster.com och på plats på Västerbottensteatern, Nordlandergatan 1, Skellefteå. Möjlighet finns även att istället omboka biljetten till Tre systrar. Västerbottensteatern bjuder på mellanskillnaden.

Status för aktuella föreställningar:
Tre systrar (17/3 , 19-21/3 ) spelar som vanligt enligt föreställningsschema denna vecka och omfattas inte av detta beslut eftersom det är en egen produktion. Om du känner dig orolig går det bra att boka om ditt besök till ett senare datum alternativt byta till ett presentkort.
Ombokning kan göras via Skellefteå Turistcenter, tel 0910-45 25 00.
För presentkort kontakta Västerbottensteatern, tel 070-569 56 32

Den som känner sig sjuk och har hosta bör stanna hemma för att inte smitta andra, oavsett om det gäller coronavirus eller annan förkylning.

Vi återkommer med löpande uppdateringar av vår policy kring Coronaviruset.

 

 Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara stadens stolthet och regionens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.

Kontaktpersoner

Birgitta Bergmark
Press- och planeringsansvarig
Birgitta Bergmark
Fransesca Quartey
VD
Fransesca Quartey