2022-08-25 08:00Pressmeddelande

Inbjudan till pressträff - Västerbottensteatern presenterar teaterhösten 2022

"De 39 stegen" - premiär 17/11 2022. Foto: Lisalove Bäckman"De 39 stegen" - premiär 17/11 2022. Foto: Lisalove Bäckman

Med tre premiärer och en nypremiär, lunch- och middagsteater, barnföreställningar, gästspel, föreläsningar, improvisationsteater och Berättarfestival så ser Västerbottensteatern till att fylla kulturutbudet till bredden i Skellefteå denna höst och vinter! Vi är taggade och hoppas att publiken åter känner sig trygga att slå sig ner i teatersalongerna i höst!


Du är härmed hjärtligt välkommen till pressträff torsdagen 1/9 kl 9:30 på Scen 4, norra entrén, i Sara kulturhus.
Meddela gärna din medverkan på pressträffen senast onsdag 31/8 i vändande mail.

Vi presenterar höstens alla produktioner och utbud i Skellefteå och på turné. Det ges också  möjlighet att se lite bakom kulisserna på föreställningen "Mira - flickan från långt borta", som är höstens första premiär.

Möt teaterns nya VD, Challa Gustavsson och vår konstnärlige ledare Bobo Lundén med flera.

För dig som önskar går det givetvis bra att genomföra enskilda intervjuer och fotograferingar/filmningar i samband med pressträffen.

 


Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara regionens stolthet och stadens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en ännu mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.

Kontaktpersoner

Kalina Wallenberg
Marknadschef/presskontakt
Kalina Wallenberg
Challa Gustavsson
VD
Challa Gustavsson

Relaterade presskit