2020-05-27 07:15Pressmeddelande

Inbjudan till pressträff

Sjöns bönhus, Hjoggböle. Foto: Peter EklundSjöns bönhus, Hjoggböle. Foto: Peter Eklund

Välkommen till Sjön, Hjoggböle, för att ta del av en efterlängtad teaternyhet!

Västerbottensteatern har fått ett efterlängtat och mycket positivt besked inför premiärsäsongen i Sara kulturhus! För att berätta mer om detta bjuder vi in till pressträff onsdag 3 juni kl 10.00. Plats för träffen är Sjöns bönhus, Hjoggböle, i både kulturell och naturskön omgivning. Med utlovat strålande försommarväder ser vi fram emot ett trivsamt, intressant och spännande möte där Författarbyn Hjoggböle dukar upp fika i det gröna.

Medverkar från Västerbottensteatern gör bland annat Bobo Lundén, konstnärlig ledare, teaterns vd Fransesca Quartey och via länk Tora von Platen, dramaturg. Det finns givetvis möjlighet till frågor och enskilda intervjuer. 

Varmt välkomna!

Meddela gärna till Birgitta Bergmark om ni har möjlighet att delta. (Kontaktuppgifter nedan.)

 Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara stadens stolthet och regionens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en ännu mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.