2019-09-13 09:21Pressmeddelande

Inbjudan: Pressträff inför Sverigepremiär på rysaren Tillbaka innan midnatt

Tillbaka innan midnatt, rysare på Västerbottensteatern i samarbete med Profilteatern, hösten 2019. Fotobearbetning: Sofia Lindblom.Tillbaka innan midnatt, rysare på Västerbottensteatern i samarbete med Profilteatern, hösten 2019. Fotobearbetning: Sofia Lindblom.

Isande skräck, och bloddrypande spänning... I samarbete med Profilteatern utforskar Västerbottensteatern en för teatern ny genre när den kanadensiska succéthrillern Tillbaka innan midnatt får Sverigepremiär fredag 19 september. 

Inbjudan till pressträff
För att berätta mer om och ge en försmak av rysligheterna bjuder vi in till en pressträff tisdag 17 september kl 10.00 på Västerbottensteatern. Kaffe serverat med Mardrömmar utlovas.

Tillbaka innan midnatt (I’ll Be Back Before Midnight) har spelats över hela världen och får nu Sverigepremiär i en samproduktion mellan Västerbottensteatern och Profilteatern. Rysare förknippar man i första hand med film (tänk Psycho!), men det kan definitivt bli väldigt rysligt och nervkittlande även på en teaterscen. Och när Västerbottensteatern och Profilteatern samarbetar ska det bli så rysligt att föreställningen har fått en åldersgräns på 15 år.

OBS! Meddela gärna om du kan vara med! 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

MANUS Peter Colley
FÖRLAG Nordiska ApS – Köpenhamn
SVENSK ÖVERSÄTTNING Tora von Platen
BEARBETNING & REGI Jan Karlsson
SCENOGRAFI & KOSTYM Ulla Karlsson
MASK & KOSTYM Helena Andersson
MUSIK & LJUDDESIGN Jonas Holmberg och Marcus Holmberg
LJUSDESIGN Maria Ros
MEDVERKANDE Lina Hognert, Julia Jonsson, Sonja Lindblom och Adam Stålhammar.

Tillbaka innan midnatt spelas på Västerbottensteatern under hösten 2019.Om VÄSTERBOTTENSTEATERNS PRESSRUM: Teater – UngHästen – Nordiskt Berättarcentrum

Västerbottensteatern är regional länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern är ett aktiebolag där ägarna består av Region Västerbotten (60%) och Skellefteå kommun (40%). Vår vision är att vi skall vara stadens stolthet och regionens kvartersteater. Vår verksamhetsidé är att vi genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang vill göra Västerbotten till en mer attraktiv plats att leva på. *** VÄSTERBOTTENSTEATERN producerar och spelar egna föreställningar i Skellefteå och på turné i regionen för målgrupper i alla åldrar. Under ett verksamhetsår spelas 300-400 föreställningar för ca 35 000 personer. Västerbottensteatern arrangerar dessutom gästspel med föreställningar, föreläsningar och andra evenemang, ofta med anknytning till aktuella samhällsfrågor. I den publika verksamheten ingår även avdelningarna UngHästen och Nordiskt Berättarcentrum. *** UNGHÄSTEN arbetar med en interaktiv metod, framför allt med barn och unga som målgrupp och med ett stort socialt engagemang. Föreställningarna är tänkta att engagera unga och ge dem kraft att våga ta ställning. Avdelningen erbjuder även interaktiv teater till företag som ett sätt att arbeta med organisationsutveckling.§ *** NORDISKT BERÄTTARCENTRUM: År 2018 fick Västerbottensteatern i uppdrag av Skellefteå kommun att etablera en ny avdelning på teatern - Nordiskt Berättarcentrum, som skall verka inom den nordiska berättarvärlden, men även med kontakter ute i Europa. Verksamhetsområden är berättande som; pedagogisk metod, socialt verktyg, bevarare, levandegörare och förmedlare av kulturarv, samt berättande som scenisk konstform. Verksamheten har förutom kommunalt stöd även projektstöd från Region Västerbotten och Statens Kulturråd.